reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja kupuje jedna posciel bo jedna mam po Michasiu i nie widac ze uzywana. Ochraniacz pralam w calosci. Jest miekki i pranie nie stanowi problemu, tak samo jak prasowanie.
Pieluch flanelowych kupie 4 moze 5 bo tyle mi starczalo. Sluzyly glownie zeby polozyc na poduszke czy na materac i latem do przykrycia. Tetrowych za to kolo 40 - do wycierania, bekania itd...
Upatrzylam pizamy do karmienia na allegro i zamowie w przyszlym tygodniu. Mam z poprzedniej ciazy koszule do karmienia ale jakos nie lubie z gola d.. W szpitalu sie sprawdza a pozniej w domu przerzuce sie na pizamy... No i chyba musze kosmetyki zaczac kupowac, szlafrok i cala reszte...

reklama
no trafilam i tutaj...ile ja jeszcze musze rzeczy kupic!!! ratunku! jutro zaiwaniam do sklepu....

A ja kupiłam dzis bawełnę. Wprawdzie jak już dopadłam sklepu to brzuch miałam twardy i było mi tak ciążowo, że wzór wybierał Tomek, ale mam ją. trochę się zfrajerowałam, bo kupiłam sobie dodatkowo 1 mb flaneli, a jest naprawdę fajna, mogłam kupic z 2, nie zmarnowała by się, ale trudno. Postaram się namówic Tomka na jeszcze jeden wypad gdzie indziej, bo tu miałam mały wybór wzorów.
Pileuch dla Janka miałam razem 60, najpierw 50 i 10 dokupiłam. Jak któras zmasakrowała się za bardzo, to ja wywalałam. teraz dokupiłam chyba 20, ale nie jestem pewna (skleroza...) i chiałam jeszcze z 10 dokupic na bazarku, ale niestety nie dałam rady.
Flanelowych mam kilka.
Rożek mam, ale usztywnienie gdzies wsadziłam i nie mogę znaleźc :crazy:. Mam jeszcze mniejszy bez usztywnienia, kupiłam razem z paka używanych ubranek. No i teraz chyba uszyję sobie taki cienki rozko-kocyk.

Ja chyba ze swojego wypiernicze usztywnienie bo dopiero w rozku to sie balam komukolwiek podac dziecko. Na styk go nie zwiazesz w rozku a jak zawiazac luzno to mialam wrazenie ze mi sie wyslizgnie.

ja ma rożek ale bez tego usztywnienia- jak myślicie czy można je gdzieś
dokupić/ zrobić??
i jaki powinien być najlepszy rozmiar? 62/68 czy tez 80??:baffled:

Leika gatunkowo posciel z Feretti wygląda bardzo dobrze( cena robi swoje ;-) ), ale jeszcze jej nie pralam, wiec nie moge na razie tak na 100% jej ocenic.

Zamówiliśmy w końcu wózek...jednak będzie X-lander XA teraz tylko czekać aż przyślą go do domku!

reklama
Ja doszłam do wniosku ,że mój rożek jest dla niemowlaka hipopotama:szok:jak byłam w piątek na porodówce to maluchy w tych małych się topiły:-D:-D:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry