reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Witam wszystkie starczki.
Dość długo sobie czytam większość wątków i postanowiłam do was dołączyć.
5 miesiąc staran, 18.09 powinna być @ choc wolałabym by jej nie było więc jeśli można to proszę mnie dopisać do waszej listy:) na testowanie. Może w waszym gronie będzie mi raźniej i stanie się cud:)
Trzymam oczywiście kciuki za was wszystkie.
Cześć! Rozgość się u nas i trzymamy kciuki! :)

U mnie chyba rozkręca się 🩸, albo znów plamienie będzie tak jak ostatnio i dopiero @ przyjdzie za klika dni 🤷‍♀️. Coś te cykle widzę nadal swiruja🙈. Po @ pójdę na kontrolę do ginekologa zobaczymy co tam powiem, chyba już będziemy sprawdzać czy w ogóle owu się pojawiła.

Dziewczyny, zaglądam tu do Was. Bobo prawie roczniak juz na stanie, ale nadal KP i brak okresu od porodu. Czy któraś z obecnych tu staraczek jest w podobnej sytuacji? 💞

Czy jak TSH, Ft3 i Ft4 są unormowane, a jest Hashimoto i przeciwciała, to też bardzo może przeszkadzać ciąży? Albo sprawiać problemy z zajściem?
Przeciwciała mogą przeszkadzać w zajściu w ciążę, jak i w zdrowym jej utrzymaniu.

I nie tyle same przeciwciała są groźne, bo one do łożyska się nie przedostają, ale one niszczą tarczycę.
A jak niszczą tarczycę, to zaburzają gospodarkę hormonów tarczycowych, co może prowadzić w konsekwencji do trudności z zajściem i utrzymaniem ciąży.

Edit. Z tym że, jak TSH ustawione i hormony tarczycowe w normie, to bym aż tak się nie przejmowała. No chyba że przeciwciała są przekroczone po zbóju.
Do zniszczenia tarczycy dochodzi po wielu, wielu latach i to trzeba by było olać mocno temat.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie starczki.
Dość długo sobie czytam większość wątków i postanowiłam do was dołączyć.
5 miesiąc staran, 18.09 powinna być @ choc wolałabym by jej nie było więc jeśli można to proszę mnie dopisać do waszej listy:) na testowanie. Może w waszym gronie będzie mi raźniej i stanie się cud:)
Trzymam oczywiście kciuki za was wszystkie.
hejo !!! Będzie raźniej na pewno ,wiem po sobie 😁😁

reklama
Do góry