reklama

Wiarygodność testu ciążowego

wlasnie macie racje dziewczyny,jak juz sie ruchy czuje to jest zupelnie inaczej,przynajmniej wiemy,ze wszystko jest ok!:-)

aneczko ja puchne jak balon,az sie zastanawiam czy to normalne,bo od soboty jestem taka opuchnieta,nigdy tak nie mialam,a jak juz wspominalam,jem normalnie,juz calkiem zrezygnowalam z ostrego,nie jem zbyt slono,chce juz te ostatnie 3 miesiace bardzo zdrowo sie odzywiac i zwazam co jem,w poniedzialek na kolejnej wizycie zapytam lekarki co i jak.Ja przytylam do tej pory dokladnie 9,8kilo z czego znaczna czesc przybyla mi w ostatnich 2 miesiacach,czasem dziwie sie,ze z dnia na dzien co raz wiecej bo szejki z mcdonalda juz dawno poszly w zapomnienie i ogolnie ochota na slodkie calkiem ustala,krotko mowiac im zdrowiej jem tym wiecej tyje:baffled: ale mam czas na odchudzanie po porodzie,moja szwagierka wczoraj mowila,ze w dwa tygodnie 13 kilo stracila po porodzie,ze prawie wszystko to woda byla,mam nadzieje,ze u mnie tez tak bedzie.
Mowisz Aneczko,ze pomaga herbata z pokrzywy?Jesli tak jest to lece jeszcze teraz do sklepu i kupie takowa,bo wygladam niczym chinczyk na twarzy,a usta jakbym miala w nich silikon albo cos,no okropnie jednym slowem,nawet maz powiedzial mi w sobote-teraz widze,ze jestes w ciazy bo tak bardzo opuchlas :dry:

Aneczko a masz za kazdym razem usg?czy musisz placic za to jak chcesz?tu jak juz wspominalam sa 3 darmowe(po jednym usg w kazdym trymestrze) za reszte trzeba placic,ja u tej nowej za kazde extra place 35euro,ale powiedziala ze moge wykupic pakiet za 114 euro i bede miala na kazdej wizycie usg,no i tak tez zrobilam,tym bardziej,ze czeka mnie jeszcze co najmniej 6-8 wizyt takze sie oplaca.

Aniu,jakies nowe rzeczy dokupilas?

reklama
Karwiczki kup herbatę z pokrzywy i rób sobie np. pół litra wody i do tego zmieloną natkę pitruszki i sok z cytryny. To pomaga.

Kochana ja chodze prywatnie do lekarza. Narazie raz w miesiącu. Na każdej wizycie mam mierzenie ciśnienia, ważenie. Później wchodzę na "helikopter" i lekarz sprawdza długość szyjki oraz śluz. Później badanie na kozetce i oglądanie maleństwa. Lekarz wszystko tłumaczy, nagrywa nam na płytę i daje mnóstwo zdjęć. Później jest zadawanie pytań i wizyta się kończy :) Płacę bagatela 180 zł...

Ja przytyłam póki co 3-4 kg i to też w ostatnim 5tym miesiącu. Ale już odstawiłam słodkie w tygodniu bo podjadłam to raz dziennie czekoladkę , to chrupki itd i w zeszłym tygodniu już nie jadłam słodkiego. Dopiero w weekend sobie pozwalam na coś. Ale tak to też zdrowo jem, zresztą zawsze jadłam. Ale mam mniej ruchu i stad mi się wydaje ,że waga w górę poszła, bo wiem że niektóre dziewczyny jeszcze na moim etapie nie utyły nic. Wody pije ok 2 litrów dziennie bo takie mam zapotrzebowanie. Ale nie ograniczam się też jak mam na coś ochotę.

Kochana kupiliśmy teraz w weekend z promocji z Realu body, śpioszki, jakąś czapeczkę:) Powklejam w wolnej chwili zdjęcia:) No i mamuśka wróciła ze Stanów i ma dla Nas ciuszki te najmniejsze na 56 bo takich nie mam w ogóle. Jakoś mam wrażenie, że nie są potrzebne. Tzn nie aż tyle. W Marcu chcemy kupić łóżeczko. Mam upatrzone takie NAJNOWSZE MODELE ŁÓŻECZEK Z SZUFLADĄ TYLKO U NAS (2152002091) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. w marcu tęz mąż złożu komodę na ciuszki bo nie mam gdzie tego chować a już się powoli zbiera. Dokupię od razu wszystko do łóżeczka - przewijak, prześcieradełka już mam z Ikei ,pościeli nie będę kupować ani używac bo mam śpiworek. Ochraniacze jedynie chce dokupić choć są drogie Ala i As - ŻYRAFKA ochraniacz do łóżeczka 70x140 (2109669787) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu są takie zestawy tylko pościel chce używać od pół roczku więc nie wiem czy ma sens kupować już pościel w zestawie.
No i chyba kupię stelaż do wanienki bo nie mam gdzie jej postawić choć wydają mi się te stelaże bardzo niestabilne. Mam już całą listę wyprawkową i systematycznie będziemy kupować. A jak u Was z wyprawką? Jesteś już 5 tygodni dalej ode mnie i Natkusi więc pewnie sporo pokupowane?

Kurcze żal mi Ciebie, ze tak opuchłaś...zapytam mojego lekarza jutro chyba co o tym sądzi. A wkleisz swoje zdjęcie i brzusia?

Dziekuje kochana :*

wklejam Nasze ostatnie łowy. trochę w końcu na 56 rozmiar. Myślicie, że takie bezrękawniki się na lato przydadzą? Za wszystko daliśmy 101 zł:)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, Kochane jesteście, że się za Nas modlicie i myślicie o Nas. Piotruś uparcioszek po Tatku a spóźnialski po... no musi coś mieć po mamie :zawstydzona/y:
U mnie nic się nie dzieje, a ja taaaaka lekka się czuję, tańcowałam przed lusterkiem The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling - YouTube, normalnie dyskoteki mi się zachciało, wszystkie sposoby zawodzą, a wczoraj o 23 na sprzątanie mnie wzięło. Wysłałam Męża na ostatni trening hokeja przed porodem, nie chciał iść, ale wytłumaczyłam, że w 15min nie urodzę.
Mąż pracuje w centrum, jak nie ma korków to w 15 minut będzie w domu, ale szpital jest za Jego pracą, no ale on nie chce bym taxi brała tylko sam chce po mnie przyjechać w razie czego, no ale porody głównie w nocy się zaczynają. Później Wam poodpisuję, bo koleżanka będzie za 3 minuty, idę się pohuśtać z jej córeczką ;)
Jesteście wspaniałymi wirtualnymi Ciociami :*

Halo Moje Kochane ;))))
Ja czuję sie dobrze !!! Kacperek kopie kiedy mu się podoba dzisiaj pół dnia się przekręcał i wypinał pupe tak mi się wydaje bo jak czułam pod ręką to tak jakby to była mała okrągła pupeczka mojego synusia ;))))) ostatnio wypchnoł stupkę wiec wiem ze stópke ma maciupeńką taką słodką ;P już nie mogę sie doczekać aż go przytule ;D tak go kocham tego mojego małego Szkrabka że koniec !!!!! hehe ,,, moja szyjka juz sie ma dużo lepiej nie bola mnie plecki i dół brzuszka i powoli zaczynam coś tam sobie robic w domu ostatnio składałam ciuszki małego zajeło mi to 3 godziny bo tyle już tego mam ;PPPP

Karwiczki Kochana wogóle to my już mamy 3 trymestr i początek 7 miesiąca jeszcze tylko 3 miesiące i nasze Szczęścia będą z nami ;))))) GRATULUJĘ !!!!!!!! mam juz wózek i łózeczko !!!! pokój już dla małego urząadzony dostałam nawet taki specjalny fotel bujany do karmienia ;))) zostały mi sie jeszcze takie pierdółki do kupienia także ja już mam wszystko prawie gotowe ;PPP

Aneczko jesli chodzi o posciel dla malucha to ja narazie nie będę kupowała poscieli tylko kocyki bo w lato za ciepło na kołderke a poduszki i tak nie będę używać przynajmniej do roku ;)))

Galway no mój chłopak jest taki w sam raz choc pani doktor mówi że myslała ze mniejszy będzie bo ja taka malutka i tatus też nie jest za duży. Karwiczki Syn jest dużo większy od mojego ale ja na to nie patrzę każde dziecko jest inne ;)))) dla mnie najwazniejsze jest ze Dziecko moje jest zdrowe !!!!!

Natkusiu Kochana jak miło ze zajrzałaś !!!!! Steskniłam sie za ciocią !!!!! Ty masz wizytę 13 marca a ja 14 marca dzień po tobie ;))))

Aniu Natkusiu jak tam ruchy ?? wspaniałe uczucie prawda?? Ja to sie tak skupiam gdy Kacperek mnie kopie ze nic do mnie nie dociera z swiata zewnętrznego hehehe nawet w nocy a najlepsze jest to ze wywołuje to u mnie atak śmiechu i dobrego nastroju ;)))) ale miomo wszystko wyczekuję kazdej wizyty chocby tylko po to zeby zobaczyc moje SZCZĘŚCIE !!!!!! Ale to fakt gdy się czuję ruchy jest juz inaczej i nie ma takiego strachu o dzidziusia choc mój Kacperek czasami ma leniwy dzień i mu się nie chce nawet rączzką kiwnąć a czasami ma impereze kilka dni pod rząd i wtedy gdy jest spokojniejszy to wpadam w małą panikę. Ale wystarczy troche słodkości kilka słwek i maluch znowu zaczyna sie wiercić;))))) najlepiej reaguje na mnie swojego tatusia i mojego brata bo nas słyszy najczęściej a jak babcia coś powie albo spróbuje go dotknąć to odrazu cisza w eterze przestaje kopać i koniec !!!! Ostatnio kopał i kopał i jak zawołałam teściową zeby jej pokazać to przestał babcia mówiła dotykała a maluch nic babcia wkońcu zrezygnowała to Kacperek chulaj dusza i tak jest za każdym razem !!!!!

Co do rozstępów kochane to ja osobiscie nie zaówazyłam mój tez mnie oglądał i nic takze jest ok ;))))

Dobrza Kochane ja uciekam chce sobie posciągać jakieś bajki ;PPP i się położe i obejrze cos z tatuśkiem ;))))

Papa Kochane Pozdrawiam i całuję zajrze znowu za niedługo :*:*:*:*:*:*

Jesteśmy po wizycie:) Mała złośnica znowu nie pokazała buźki ;) Tylko dupke wypina i koniec hehe :)

Mała pieknie - książkowo sie rozwija. Waży 430 gram , a ile ma centymetrow to nie wiem bo już się nie mieści w ekran hehe, ale ok 22cm
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
:):):) Serducho pięknie pokazała, bije jak dzwon, dwie komory, dwa przedsionki, brzusio, żołądek , uszka pokazała :) No i rączki, jakby nimi grała:) Za mamusią będzie pianistką;) Wszystko dobrze;) Ja przytyłam 3.700 od początku ciąży. Lekarz mówi, że termin porodu bez zmian 7,07 i jeśli tak książkowo będzie szło to dziecko waży ok 3.300 no ale to nie ma co :) Glukoza w normie. Szyjka ładnie wszystko podtrzymuje. Łożysko dobrze:) No i muszę zrobić mocz, morfo no i toxo na następną wizytę:)

Aniu Gratuluję :-) te nasze lipcowe dzieci to chyba tak mają bo u mnie to samo.. Za cholere nie chciał się odwrócić i pokazać twarzy cwaniaczek jeden tylko pupe i jajuszka pokazywał no ale tak to jest :-)

Agagu super, że u Ciebie ok :* ale nadal się oszczędzaj..~! Ruchy są super i u mnie jest to samo, nawet mój Grzegorz nie może poczuć.. Wychodzi z pokoju to Mały się rusza i skacze a jak tylko wchodzi to nagle cisza :-D ale dzisiaj Mały mi siedział długo na lewym jajniku i uwielbia mój pęcherz, wtedy latam co chwilę do ubikacji i proszę go żeby zmienił miejsce ;-)

Gawalygirl a u Was co słychać? Piotruś nadal nic :> oj ten mały uparciuszek.. Ale lada moment będziesz mieć Małego przy sobie.. super!! Trzymamy mocno kciuki z Michasiem :*

Karwiczki wizytę co 2 tyg? Fajnie się będziesz mieć :-) ja w sumie nie wiem hmm? Byle, że dzieciaczki zdrowe są :-D ale już nie umiem doczekać się naszych rozwiązań hihi.. Kupiłaś już wózek? U mnie to jest największy problem i nie mam pojęcia :eek:

reklama
Agagu a jaki wózek?

Mój typ do JEDO FYN 4DS ale bez fotelika. Fotelik osobno RECARO na początek. Jedo ma super szeroką gondolę, pompowane koła, przednie skrętne. A najlepiej kupiłabym sama godnolę a poźniej tylko dokupiła wypaśną spacerówkę. Bo po 7-8 mcach w zależności od miesiąca porodu już w spacerówkę dziecko się przesiada. U Nas to pewnie gdzieś Marzec, Kwiecień. no ale niestety nie ma samych gondoli fajnych póki co. Wózek to trudna kwestia a i tak każda z nas go zmieni albo popełni jakiś błąd to nie uniknione

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry