reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Witam sie :-)
Karwiczki wczoraj wyczytalam ze pytasz o to jak sie czuje. Wiec Kochana jest lepiej z moim samopoczuciem od momentu jak mi lekarka powiedziała ze na pewno donosze Kacperka. Leki pomagaja choć trzesa mi sie po nich rece i mam kolatanie teraz juz mniej ale na początku mnie otumanialy Kacperka zreszta chyba tez bo sie uspokoil w momencie jak zaczelam je lykac ale juz jest ok:-)

reklama
Aniu dziekuje wam ogromnie za wsparcie i kciuki macie moc bo pomoglo:-) strasznie sie balam ze nie donosze ze wezma mnie do szpitala i bede musiała w nim zostac do konca . Ale wasze kciuki i leki pomogly szyjka stanela w miejscu a Kacperek wierci sie i rozpycha cala dobe. Jest na prawde silny i oczywiscie chetnie to pokazuje o kazdej porze :-). A jak tam wasze Dzieciatka? Michas wiem ze bryka a jak tam Karmelek i Emilka ?

Przepraszam Was ze tak zasmiecam i pisze na raty ale na telefonie inaczej sie nie da:mad: .
Dodam jeszcze ze miednica boli strasznie ledwo chodze bujam sie z boku na bok jak kaczka albo pingwin ale najabradziej dokucza mi ta rwa kulszowa no MASAKRA spac sie nie da przewracam sie z boku na bok bo albo jedna strona albo druga no koniec. A ja jeszcze taka zastana no bo leze od 12 tygodni juz wiec sila rzeczy wiadomo. Juz wyobrazam sobie moj porod bez znieczulenia zewnątrzoponowego jak ja zero ruchu od polowy ciazy :$ no chyba mnie rozerwie

Hej dziewczyny tu adka696. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie? :-) Ale ten czas szybko leci, niedługo będziecie miały maluchy przy sobie a ja pamiętam jak się niecierpliwiłyście o te 2 kreseczki na teście. :) :-D My też jednak się zdecydowaliśmy na kolejnego maluszka i termin mam na 14 listopada. Całusy :*

Ale musze dac rade bo w moim szpitalu nie stosuja zzo wogole poniewaz porod trwa dluzej a to oznacza ze maluch dluzej przebywa w kanale rodnym a to nie jest za dobre i w szpitalu gdzie bede rodzic nie podaja tego znieczulenia to mi powiedziala moja ginekolog ale kazde inne znieczulenie mam za darmo :-). Takze jestem dobrej mysli :-) bede sie poki co zegnac zajrze jeszcze tu do was na pewno 24.04 mam wizyte nastepna 08.05. I to moze bedzie przed ostatnia przed porodem . Uciekam papa milego dnia buziaki:-* pozdrawiam

Michelko no to gratuluje drugiej ciąży :) Życze spokojnego donoszenia:)

Agagu najważniejsze, że donosisz. nic więcej nie ma znaczenia. Nawet nie wiem jak CI ciężko, ale musisz być dzielna dla maleństwa i jeszcze troszke się pomęczyć:) Pytasz o Emilka, z moja Emilką to różnie, ale raczej jest bardzo mało aktywna...Czasem się powierci, jak przylożę rękę to czuje jakiś ruch a'la żmija , ale nie zbyt często. Z dwa razy dziennie czuje, ale ona wielce mnie nie kopie ani nic.

Witam się :-)

Zrobiłam sobie dzień przerwy hihi

Karwiczki ładne ciuszki dla Carmelka, super!

Galway czas leci niemiłosiernie i najbardziej widać to po dzieciach :-) Postaram sie odpoczywać wiecej, po prostu mam czasami za dużo energii i nie umiem wysiedzieć :-D

Aniu to w końcu, który będziesz kupować? Ja się zastanawiam czy ten droższy nie będzie nowszy i ze względu na to lepszy :dry: dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i też powiedziała, że laktator od razu do szpitala więc za niedługo będę zamawiać.

Michelka wielkie gratulacje! I życzę spokojnych 9 mcy! :-) :*

A ja dzisiaj byłam u kosmetyczki na depilacji woskiem nóg i pach i dałam radę
cool2.gif
kosmetyczka-koleżanka opowiadała mi swój poród który miała 4 msce temu.. Ooo matko, rodziła 36h
shocked.gif

I muszę się pochwalić, że dzisiaj kupiłam szlafrok i koszulę do szpitala.. takie ślicznusie
wink2.gif
biggrin.gif
a takie, że i zmieszczę się z brzusiem i będzie dobre po porodzie :tak: małe rzeczy a cieszą

Ostatnia edycja:
Natkusia to wklej zakupki proszę:) bo nie wiem jakie koszule mam wybrać i wciąz się dylemacie:) Podziwiam CIę z tym woskiem....ja chodziłam lata temu a teraz już bym nie miała odwagi, za duży ból:):) ale może kiedyś znowu będę chodziła tylko nie mam cierplwiości zapuszczać tych włosków haha:)

Aniu ja już chodzę od dłuższego czasu na depilację i przyzwyczaiłam się ale teraz w ciąży bardziej boli :sorry2: ale daliśmy radę :cool2: Michał całą depilację spał a po niej kopie mnie do teraz.. Czasami mam wrażenie, że chcę wyjść przez skórę :baffled:

Aniu ja chciałam kupić szlafrok i koszulę na allegro ale kupiłam w moim mieście.. Przymierzone, sprawdzone i jestem mega zadowolona .. foto: ta różowa to koszula a szary szlafrok.
Będę jeszcze zamawiała tą KOPERTOWA CIĄŻOWA koszula do karmienia *MUZZY* r.L (2210574888) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i do porodu tańszą tą WYPRZEDAŻ! TOPOWY MODEL koszula do karmienia L/XL (2210061540) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo firma jest znana.

reklama
Śliczne te co kupiłaś:) U Nas nigdzie nie ma a jak są to ceny kosmiczne...

Ja jedną chce taką zwykłą zamówić do szpitala koszula koszulka nocna ciążowa do karmienia S = M (2206565709) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a drugą taką bo dziewczyny zamawiały i gitara tylko nie wiem jaki rozmiar więc poczekam jeszcze do maja aż urosnę;) Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia S/M (2203510153) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry