reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wiek ciazy wedlug usg

reklama
Tak czytam te wasze posty na początku nie rozumiałam o co chodzi, Natalia zmień lekarza a najlepiej idź prywatnie niestety w dzisiejszych czasach pieniądze wszystko zmieniają, lekarze którzy przyjmują na NFZ mają w nosie. Ja jak byłam w ciąży od ręki poszłam prywatnie, a koleżanka z pracy w podobnym terminie była chodziła na NFZ. Ja o swojej Kruszynie dosłownie wszystko wiedziałam wyznaczony termin porodu, płeć. Na każdej wizycie dostawalam zdjęcie usg; mam nawet dla pewności co do płci zdjęcie siusiuna w brzuchu:biggrin2::biggrin2: a ta moja koleżanka dosłownie nic, no może raptem jedno usg; a płeć poznała w dniu porodu:eek:

Natalia dziewczyno i Ty chodzisz do takiego ginekologa? O moj....
Wez uciekaj od niej.
Bo Ci cos jeszcze spartaczy
Ja to chyba Pana Boga za nogi zlapalam z wyborem mojego gin
Młodziutki:) i jestem nim zachwycona pol Wrocławia sobie chodzi do niego
Naprawdę lekarz z powolania:)
Bo tez trafialam na konowalow
Dlugo szukałam gin.
Dla mnie tylko facet baba ginekolog to porazka bynajmniej ja na takie trafilam kilka razy;p
I chodzę prywatnie do kliniki bo nfz to porazka moze nie wszędzie ale przeważnie.
Nigdy bym na nfz nie prowadziła ciąży
Jeszcze jak słyszę ze niektórzy lekarze robią na nfz trzy usg na cala ciążę to szok nie wyobrażam sobie tego.

Teraz lekarze w klinikach mowia ze na nfZ sprzęcie nie da sie prowadzić ciąży.
I mam wszystko co chce na każdej
Wizycie filmik i zdjęcie 4d
Jeszcze taka stara wybralas mlode to mlode nowa szkola douczaja sie uciekaj bo kurde nie dość ze jakas konowalka to nic nie wiesz a mama jesteś dzidzia najważniejsza:)
Ja jak słyszę co sie na nfz wyprawia to sie za głowę lapie
Oczywiście nie mowie ze kazdy lekarz na fundusz jest zły ale chodzi o całokształt

Ostatnia edycja:
Dostalam tylko w 9 tyg zdjecie i dzisiaj wymiary... Powiedziala ze ona nie moze za kazdym razem drukowac zdjec i zadnej daty nie ma... A teraz uwaga... To jest chyba najlepszy hit dzisiejszej wizyty... Dala mi jakas kartke jak sie liczy wiek na podstawie ruchow plodu i kazala wyczekiwac i na tej podstawie moze sie uda okteslic... A na polowkowe mi kazala isc w 24 tyg...
Hahahaha nie no tragedia. ...
Ja ruchy poczułam w 16/17 tydzień na początku to bylo takie cos jakby mi pęcherzyk powietrza pękł albo ktoś popukal mnie w środku w brzuchu z dnia na dzień coraz więcej i mocniej:)
Płeć poznałam w 16 tyg siusiaka pokazal:p
Ta baba chyba juz nie widzi
Haha wiek płodu na podstawie ruchów skad ona sie wzięła no kosmos moze plec tez tak będzie kazala określić.i termin porodu..:szok::-D
A polowkowe pisałam idz w 20 tyg.

Ostatnia edycja:
A mozliwe to jest ze na usg jest termin od zaplodnienia i to jest ten 17 t i 5 dni od zaplodnienia? Tzn nie jest przeliczone na te tygodnie ciazy w rozumieniu OM? Przepraszam ze tak w kolko o tym samym ale namieszala mi ta lekarka troche w glowie...

Dziewczyny na pierwszej stronie Ci konkrety napisały. wiesz na prawdę zapisz się na wizytę prywatna i porozmawiaj z lekarzem który będzie z tobą do rozwiązania ciąży. Tylko wiesz takiego młodszego.

A mozliwe to jest ze na usg jest termin od zaplodnienia i to jest ten 17 t i 5 dni od zaplodnienia? Tzn nie jest przeliczone na te tygodnie ciazy w rozumieniu OM? Przepraszam ze tak w kolko o tym samym ale namieszala mi ta lekarka troche w glowie...
Raczej nie, bo nawet jeśli lekarka nie wpisała daty om to usg oblicza wiek ciąży na podstawie rozmiaru plodu. A rozmiar płodu jest przpisany do tygodnia ciąży licząc od usrednionego terminu om w przeciętnym cyklu.
Najlepiej skonsultuj się z dobrym lekarzem, bo my ci żadnych konkretów nie napiszemy.

reklama
Do góry