kasia.zosia
Moderatorka
Tak, ja właśnie jako odniesienie przyjęłam wiek ciąży, który podaje ci usgAle wg usg faktycznie tak jak mowisz pozniejszy termin![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, ja właśnie jako odniesienie przyjęłam wiek ciąży, który podaje ci usgAle wg usg faktycznie tak jak mowisz pozniejszy termin![]()
Hahahaha nie no tragedia. ...Dostalam tylko w 9 tyg zdjecie i dzisiaj wymiary... Powiedziala ze ona nie moze za kazdym razem drukowac zdjec i zadnej daty nie ma... A teraz uwaga... To jest chyba najlepszy hit dzisiejszej wizyty... Dala mi jakas kartke jak sie liczy wiek na podstawie ruchow plodu i kazala wyczekiwac i na tej podstawie moze sie uda okteslic... A na polowkowe mi kazala isc w 24 tyg...
Raczej nie, bo nawet jeśli lekarka nie wpisała daty om to usg oblicza wiek ciąży na podstawie rozmiaru plodu. A rozmiar płodu jest przpisany do tygodnia ciąży licząc od usrednionego terminu om w przeciętnym cyklu.A mozliwe to jest ze na usg jest termin od zaplodnienia i to jest ten 17 t i 5 dni od zaplodnienia? Tzn nie jest przeliczone na te tygodnie ciazy w rozumieniu OM? Przepraszam ze tak w kolko o tym samym ale namieszala mi ta lekarka troche w glowie...