reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Hej Laseczki :-)

Kasikz śliczny domek :-)

LucyF buty kupię na ostatnią chwilę. Nie będę się z tym spieszyć. Zawsze coś dorwę :-)

Ola ja dziś od rana praca z przerwą na SR... Nie ma czasu na odpoczynek. Zazdroszczę. Wolałabym sprzątać z własnej woli niż ksiegowanie... A piosenka fajna :-)

Wróciłam z ostatnich zajęć SR. Niestety Mała jest uparta i główka nadal u góry. Ani o milimetr nie drgnie... Cholipa. Po kim ona taka uparta??

reklama
Wróciłam, było super :-)
Ewela28 - gratuluję, człowiek na weekend nie może się ruszyć, bo tu zaraz takie rewelacje, cieszę się, że masz już Młodego w ramionach :-)
Agatko - czyli powolutku wracacie do normalności, kochana ta Wasza Alicja i bardzo litościwa :-p
Just79 - widzę, że nadal dwupak ;-)
Kasikz - śliczny brzusio :tak:
She - uważam, że pomysł z łańcuszkiem i obrączką jest lepszy niż mały palec, ale to moje zdanie, na pewno będziesz ślicznie wyglądać, nawet na boso ;-)
Daaa - gratuluję pozytywnych wyników na badaniach, super że Dzidzia ma się dobrze :tak:
Aniołki - witaj na wieściach, trzymam kciuki by dzidzia rosła :tak:
Mysza, Ola**, Pati, Ola81, Słodziutka, Jeżynka - pozdrawiam :-)

To tak na szybko, bo teraz muszę się ogarnąć po weekendowym lenistwie, a leniwiec siedzi we mnie nadal :eek:

Lilijanna no ale w USC M będzie musiał mi tą obrączkę nałożyć na palec. A w upale będzie to możliwe tylko na mały. Przecież nie będzie mi ślubował wkładając na łańcuszek :-)

She - no tak, może trzymaj rękę w kostkach lodu przed :-D
LucyF - nie zeżarły, kolega z Katowic miał piankę na komary, bardzo fajne, działało, a komarów fakt, jakoś dużo też nie było ;-)

Dziewczyny właśnie wyszorowałam łóżeczko, bo złożone już stoi i stoi i teraz musimy kupić materacyk. Możecie pomóc? Wy miałyście od razu z łóżeczkiem? Potrzebuję 120x70. Na allegro A. znalazł dwóch producentów. W jaki sposób Wy kupowałyście wyściółkę? :dry:

Kasikz, śliczniutki brzuszek :-)
Ola, to pracowite te Twoje dzisiejsze leniuchowanie ;-) Piękny sen, to teraz tylko trzeba poczekać chwilkę na jego spełnienie :-)
Asiu, wierzę, że mała w końcu weźmie i fiknie główką w dół :-)
Lili, u nas do łóżeczka potrzebny był materac 120x60, no i taki kupiliśmy w tym samym sklepie co łóżeczko (pianka, z jednej strony z warstwą gryki, z drugiej kokosa, czyli taki zwykły)

Jestem w szoku, wczoraj 30 stopni, a na jutro 15 zapowiadają. No ale mi to pasuje :-)

Kurcze dziewczynki przeczytałam pobieżnie
przepraszam ze nie napisze każdej
dziś znowu cały dzień poza domem
-Alicja oczywiście już śpi po kąpaniu
no i mamy zalety kąpania jak w zegarku o 20 czy się pali czy wali
dziś chciałam ją oszukać i wykapać później...
wybiła 20 a o 20.05 Alicja włączyła taką syrenę ze szybko mycie i do łóżeczka
(następna zaleta schematu dnia czyli myju myju -cyc -spać do łóżeczka -kładę i zasypia sama)

Daaa ja miałam 3 komplety 5 częściowe z allegro PIELUCHY TETROWE 70X80 PROMOCJA BUCIKI GRATIS!!!!! (1017912363) - Aukcje internetowe Allegro od tego gościas -pieluchy też ma dobre ja mam 35 i jeszcze mało:)
Proponuje więcej 62 kupić bo:
1 dziecku jest lepiej w luźnym
2 może urodzić się większe niż 56

najlepiej mieć rzeczy które łatwo łączyć i łatwo przebierać (szczególnie w nocy i jak dziecko nie znosi przebierania) ten gościu ma wszystko rozpinane w koku a wyobraź sobie co chwile malucha rozbierac ze wszystkiego do przebrania pampka -koszmar!!!

np
body na krótki/długi rękaw i spodenki nieuciskowe
pajac cały rozpinany (ale to jest dobre jak już umiesz pampka szczelnie zakładać)
śpiochy + koszulka (dobre na noc bo jak dziecię przesika wszystko to ściągasz śpiochy zostawiając koszulkę i na to zakładasz następnego śpiocha -nie musisz jak w pajacu rozbierać dziecka do nagusia i je ochładzać)

a tak naprawdę to najlepiej kupić mało małych rzeczy (choć wiem że są cudne) i zobaczyć co jest najlepsze:) zamówisz przez net i to co chcesz dojdzie w 3 dni -lepsze to niż źal ze się czegoś nie wykorzystało. Ja na początku miałam 3 kompkety 56 i dosłownie kilka innych rzeczy -wystarczyło.

Cytuję sms-a od Eweli28 pisanego o 3 w noc, musi być Mamusia zakochana :-D:-D:-D

"Hejka, przepraszam, że tak późno pisze i dopiero teraz. W sobotę przez cc przyszedł na świat Tomaszek 3400g, 54cm 10 pkt ur. o 15:10. Zakochaliśmy się w nim po uszy . Ewela28. Pozdrów dziewczyny. A Just urodziła już?"

Jak przeczytałam go o 4, bo był czas na siki to nie mogłam z wrażenia usnąć, taka radość w tym smsie. :-)

reklama
Do góry