reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Witam się sobotnio...

po wczorajszych wojażach w Tesco od godz 22-1 w nocy dzisiaj jestem nieprzytomna, ale spać mi się już nie chce.

Wpadam się tylko zameldować, u mnie cisza, Szymulka całą noc wojował w brzuchu któtego kształty powodowały nagły atak śmiechu.

PatiB ja karuzeli nie kupowałąm wogóle, podobno dzieci za nimi nie przepadają

Aneczka ciekawa teoria, mam nadzieje że zapamiętam.
Kiedy zobaczymy nowe fotki ALanka ?

Miłego dnia Wam życzę!

reklama
Witajcie
Zjola trzymaj się kobieto, niech ten tydzień szybko minie. Moja pierwsza ciąża była opóźniona o 2 tyg w 7t i coś tam, też widziałam tylko pęcherzyk, a tydz później serduszko waliło. Niestety przestało, ale podejrzewam, że ja potrzebowałam leków.. Cykle kiedyś miałam bardzo długie, a więc i owulkę później. Ściskam.
Wszystkim życzę udanej soboty i lecę sprzatać:)

Niucha79 [/BAga34 - zaglądaj częściej i pisz i pisz:tak:
Z tym zaglądamiem i pisaniem ciężko bywa bo moja mała też obraziła się na spanie. Od 6 rano do 14-tej śpi po 10 minut, potem od 14 nie śpi wogóle do 20 lub 21.Na spacerach też nie śpi bo woli poznawać świat. Tyle dobrze że noc mi przesypia a niedawno dopiero co zaczęła spaćwe wlasnym łóżeczku bo do tej pory spała z nami.

hejka!

Mysza, dzidzie są faktycznie malutkie, ale jak swoja w ramiona dostaniesz to juz nie masz wyjscia :-) przeciez z kupa nie bedzie lezala, wiec drzacymi rekoma przewiniesz, nie dasz glodowac, wiec nakarmisz itd. itp :-)
Spakowalas w koncu te torba?

Któras pytala o ochraniacz - ja kupilam jeden, i w ostatnim tygodniu dopiero wyjelam, bo jak jest to moze przydaloby sie go w koncu uzyc.

Zjola, trzymam kciuki za cierpliwosc i spokoj! na nastepnym usg na pewno wszystko bedzie widac :-)

Lili, super, ze mleczko wrocilo

ZJOLA nie martw sie dużo zależy od USG jakie posiada lekarz jeżeli jest kiepskiej jakosci to może i w 8-9 tyg.tylko widac pęcheżyk.Mi wręcz ginekolog w Polsce powiedziała że nie jestem w ciąży:wściekła/y::confused2:.A byłam w 5-6 tyg.Czytałam też o przypadku dziewczyny która prawie jechała na zabieg ale cos tknęło ordynatora w szpitalu i poczekali jeszcze tydzien ,dzis ma sliczne blizniaki:tak:.Więc głowa do góry i nie stresuj sie:tak:.Trzymam kciuki.

Kasikz te maluchy to podobno różnie senność okazują. Mogą ziewać, marudzić, płakać albo nawet wcale nie pokazać, że są śpiące tylko potem marudzić. Alan odkąd zaczęliśmy podążać za teorią 90 min śpi całkiem dobrze w dzień. Zwykle jego drzemki trwają 1-2 godz, jeśli śpi mniej niż godzinę bo coś go obudzi (słuch to on ma niesamowicie dobry - przy jego długich palcach po mamusi wróżą mu, że może zostanie pianistą :-D) to wtedy jest marudny. Ostatnio też go uczę aby spał sam i generalnie w dzień tak mi zasypia. Wkładam do łóżeczka, ale jeszcze całkiem samego nie zostawiam. Jak mocno płacze to wyciągam, uspokajam i wkładam z powrotem zanim zaśnie. Jak widzę, że ten płacz to tylko marudzenie to zostawiam w łóżeczku i staram się go tam uspokoić. W nocy zwykle karmię go zanim się jeszcze całkowicie rozbudzi, więc po karmieniu zasypia z powrotem (zwykle nie przewijam, bo to go rozbudza, a jemu to nie przeszkadza, że pielucha jest trochę mokra). Najgorzej jest z zasypianiem wieczorem, może dlatego, że tata to robi i jak tylko mały skrzywi minkę w łóżeczku to tata go na rączki, a potem mówi, że mały się nie da położyć, bo płacze. Jak ja nie przekonam G aby Alana odłożył do łóżeczka to Alan śpi wtedy na rączkach tatusia.

Lili Alan chętnie ciąga cokolwiek z czego leci mleko, więc butelkę zaakceptował już jak miał tydzień. Na szczęście nie przeszkadza mu to jeść z cyca i to jest chyba jego ulubiona forma jedzenia ;-) Jak jednak mleko nie leci to wtedy się denerwuje, więc próby dania mu smoczka zwykle kończą się krzykiem (a jak miał 2 dni to chętnie ciągał :eek: - może dlatego, że ja wtedy jeszcze pokarmu nie miałam, więc cokolwiek ciągnął to i tak nic z tego nie leciało, więc nie było różnicy).

Kończę, bo Alan siedzi obok na foteliku i widzę, że kupkę zrobił, więc go muszę przebrać :tak: Dobrze, że zrobił bo on to z tych co to trzyma przez kilka dni ;-)

Ja się melduję :-) Oczywiście 2 w 1 :-):-)

Sprawa wózka nadal nierozwiązana :confused2::confused2: sama nie wiem, czego chcę :confused2::confused2:
Chyba od razu spacerówkę kupię, bo zanim podejmę jakąś decyzję, to Daria już pewnie roczek będzie mieć :confused2::confused2:

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.

Pogoda paskudna;zimno,pada i jeszcze na dodatek wieje...

Julia jak poszla spac to spi juz ok 3 godziny...Pierwszy raz od dawna tak dlugo...

Daa zdecyduj sie kobietko na jakis woteczek bo Daria lada moment wyjdzie z brzuszka.

Aga34 Gloria jest sliczna.Co do spania to Julia z nami nigdy nie spala,ale jak byla mniejsza to zawsze rano po jedzonku bralismy ja do nas do lozka i jeszcze troche spala z nami.No,ale to juz stare dzieje...Teraz to ona mi nie zasnie nigdzie indziej niz w lozeczku.
Co do wieczornego kladzenia to jest 20,zanosze ja do lozeczka,daje pieluszke do przytulenia,wlaczam karuzele i mala ladnie zasypia.

o krasnal sie obudzil.Znikam.Odezwe sie wieczorkiem.

Dziewczyny mam mocne kłucia "tam"... Nie czuję ich cały czas... Boli, boli, potem mija i za jakiś czas znowu zaboli... To normalne, czy mam zawracać mojej gin głowę i dzwonić do niej :confused2::confused2:

reklama
Witajcie

przepraszam,ze sie nie odzywalam tyle czasu,ale wpierw nie mialam neta,bo router siadl,a potem to juz nie mam nic na soje usprawiedliwienie, poa tym,ze mam jakas depresje i nie mam sił na nic. Dzinks si zrobił niegrzeczny - ciagle wyje jak syrena :( :szok:

pozdrawiam was :*

Do góry