reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
hej dziewczynki mam nadzieje ze ktoras mnie jeszcze pamieta
tyle co w poniedizalek tamten wrocilismy do domu a znowu w czwartek bylismy w szpitalu na 10 dni przestalam sei oczyszczas i dostalam goraczki dobrze ze chociaz Maly byl ze mna ehhh
czy ktoras juz sie rozpakowala bo ciekawa bylam Jankesowej i Annas :-) :-)

Alicja - Annas się rozpakowała :) Dla Ciebie zdrówka. :tak:
Karollcia, A_gala - a ja wierze, że jednak Aniołek to Aniołek a Adrianna to Adrianna, niemniej jednak kiedy Ada uśmiecha się do żyrandola czy zapatrzy z błyskiem w oku w pewne miejsce to wiem, że ONI ze sobą się porozumiewają :tak: Adrianna urodziła się 04.08, w 2008 roku 04.08 pomyślałam, że jestem w ciąży, test zrobiony klika dni później potwierdził to :tak:
Karollcia - gratuluję ruchów :tak:

Wszystkim życzę zdrówka, sobie też :-p

a_gala gratki ładnej bety :) a w którym jesteś tygodniu??

karollcia gratuluję pierwszych ruchów, to musi być wspaniałe uczucie :) już nie mogę się doczekać kiedy ja go doświadczę :)

Alicja zdrówka!!

A_gala - sprawdzę swój progesteron jak do domu dojadę, czyli popołudniu i napiszę Ci jak to było u mnie, ale na pewno nie miałam 20 tylko jakoś 13 w 5tc.

a_gala ja miałam progesteron w5t6d 229 nmol/l, mimo tego że to był wyższy niż dal mojego tygodnia i tak brałam duphaston i luteine 3 x dziennie. Sprawdź na wyniku w jakich jednostkach masz ten progesteron, bo jak ja pierwszy raz zobaczyłam normy w necie to się przeraziłam że dużo za wysoki ale później wyczytałam, że mam w innej jednostce podany wynik. Myślę, że nie zaszkodzi gdybyś brała progesteron. Ja za pierwszym razem brałam dopiero od 8t i to tylko luteine 2x dziennie, kto wie może to była przyczyna ( wtedy nie sprawdzałam poziomu progesteronu)

Dobra doczytałam wklejam linka norm progesteronu http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=22&s_id=9&ss_id=13

Ostatnia edycja:
zrobilam sobie suwaczek, chcialam jeszcze troche poczekac, no ale coz.... jak widzicie to sam poczateczek.
magnusik moj progesteron to 23 ng/ml czyli w innej jednostce, niz twoj. wyczytalam, ze norma do 12 tc, to miedzy 9, a 47, a w lobarotorium podaja, ze w I trymestrze 2,8 - 147,3 ng/ml, wiec chyba nie jest tak zle ze mna....
liljanko w takim razie czekam do popoludnia :)

Jankesowa a ja myślałam, że po tym wczorajszym przeczyszczeniu to wygnało Ci na porodówkę a Ty nadal tu:baffled: Ale do mnie Ci jeszcze brakuje i mam nadzieję,że nie będziesz tak długo chodziła jak ja 41t6d:-) Może pochodź po schodach jak możesz, trzymam kciuki aby się w końcu coś ruszyło &&&&&&

reklama
A_gala Tobie jeszcze nie gratulowałam dwóch kreseczek i fasolki. Więc gratuluję i życzę spokojnych i nudnych 8 miesięcy.

Jankesowa ja 2 dni przed porodem przytachała do domu siaty z zakupami, zrobiłam chyba pieszo kilka km tempem żółwim co prawda (bo i byłam u lekarza i potem w pracy i na zakupach) i nie wspomnę o badaniu u gina na lekarzu. To chyba wszystko nałożyło się u mnie na poród. No a do Martusionka to Ci rzeczywiście troszkę brakuję, bo poczekała na mnie :)

Agniesia82 co z nią? Dawno jej tu nie widziałam, albo coś przeoczyłam.

Alicja to wracaj do zdrówka i pisz częściej na pewno nikt cię nie zapomniał.

Do góry