reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Rany Maruszka a ja przegapiłam takie wydarzenie!!!! GRATULUJĘ!!!! fotkę poprosimy:)

Agniesiu oj będę teraz zaglądać codziennie:)

reklama
ja tylko nachwilke zdac relacje
no wizyta udana.Amelka ma się dobrze rosnie jak na drozdzach wszystko jest ok.
tymek bardoz sie cieszyl jak widzial siostre ktora sie wierci i kopie nozkami.oczywiscie przemawial do niej zeby sie tak nie ruszala bo tam ten sznureczek jest(pępowina)
Oj slodkie to bylo on bedzie kochanym starszym bratem
milego wieczoru do jutra

no a ja znów zaległości narobiłam sobie:(
Maruszka!!!ściskam CIę Mamuśka i Krzysia i w ogóle szybko do domu wracajcie i zdjęcia wstawiajcie/ps daaawno do Ciebie pisałam i zero odzewu:p/a Krzysiu widzę słusznych rozmiarów.hihi oj będzie co nosić będzie:)
Karolcia, cieszę się, że wizyta udana, wiem jak przed każdą kolejną niecierpliwie czekałam na dobre wieści, no i nie ukrywam, że zawsze był ten strach gdzieś z tyłu głowy.
Agniesia, czekamy na Was teraz:)
Kłaczku, u nas też było tak, że na początku to mi się nie chciało, a jak już brzuch urósł, to T się bał i mówił, że mu jakoś tak głupio jak już mały się ruszał:)

co do wózków 3 w 1, wśród moich znajomych zdecydowana większość, która je miała, nie była zadowolona.fotelik-bez atestów i malutki niewygodny, i na spacery też raczej prawie nie wykorzystywany.funkcja spacerówki-wielka i ciężka.ok jak się mieszka np w domku, albo na parterze.gorzej z targaniem na piętro.i na jakieś szybsze wypady, zwłaszcza solo-kompletna porażka.właśnie wiele z nich szybko zakupiło nowe typowe spacerówki.
lepiej więc tańszą gondolkę, lepszy fotelik i później w spacerówkę zainwestować, bo ta zwykle dłużej służy

Agniesia - pozdrawiam kochana i trzymam kciuki za lekki porod :-)
karollcia - ciesze sie, ze wizyta ok, niesamowity jest ten Twoj synek :tak:. Co do seksu to tez mialam taki okres do niedawna, ze chetnie i czesto. Niestety chyba juz minal, teraz zmeczenie wrocilo i tylko bym spala znowu :zawstydzona/y:
Klaczek - i co z tym listem ze szpitala? Cos im to 'soon' dlugo idzie. Kurcze dobrze, ze ja tu mam chociaz polska przychodnie pod reka. W piatek wlasnie ide na wizyte i usg podejrzec nasza Niunie, bo w szpitalu to oprocz pobrania krwi i badania moczu i cisnienia to nic wiecej ich zdaniem nie potrzeba. A co z szyjka i czy dzidzia rosnie to jakos zbedne informacje. Jak zaczelam cos poloznej o badanie szyjki pytac to nie wiedziala o co mi chodzi.

Cati, spytalam dzis w przychodni co to znaczy "very soon" bo ja nietutejsza i moze zle zrozumialam, a od sms-a minal tydzien i nic. Mam poczekac do piatku, jesli sie szpital nie odezwie, oni beda monitowac. Eh... Nawet jak zamierzaja zlac temat (do wlasciwego wg procedur scanu mam 4 tygodnie), to ja im zafunduje pokaz upierdliwosci. Moge byc w przychodni nawet co dzien - to doslownie 200-300m od domu. Oni faktycznie traktuja pacjentow jak debili, nie tylko ludzkich z reszta. Bylam z kota u wetki bo miala nawrot plytki eozynofilowej. Wetka poogladala strupki na karku koty i zaczyna ze od pchel to raczej nie jest... wiec mowie ze ona nie ma ani pchel, ani atopowego zapalenia skory, ani infekcji, tylko rodzaj autoagresji i potrzebujemy sterydu. Moj angielski jest znacznie ponizej komunikatywnego, a juz przetlumaczenie terminu medycznego... wiec zaczelam po polsku ze eozynofile... Wetka zrozumiala, zrobila wielkie oczy: "Skad wiesz?" Bo mam mozg, a kotami zajmuje sie od lat. Tyle ze jak mialam tu juz kocieta z dzikiego miotu (matka bezdomna), mialy poczatki kociego kataru (infekcja wirusowa) i podawalam im beta glukan, to odbierajaca je babeczka z Cat Rescue zupelnie nie wiedziala o co biega i dlaczego podaje im immunostymulator, natomiast twierdzila ze musi z nimi do weta jechac bo powinny dostac antybiotyk. Na wirusowke?? Podaje sie miejscowo (krople do oczu) na nadkazenia bakteryjne i to wszystko. To samo wczoraj u midwife. Cisnienie. U lekarza potrafi mi wyjechac do 140, a normalnie skurczowe mam 120-125, po czym wracam do domu, mierze i jest norma. Wiec pytam ile. Podala mi wartosc (120/70) , podziekowalam, stwierdzialm ze to w porzadku. Zdziwiona. Powiedziala ze pobiera krew na antyciala. Sie pytam na jakie. "Musza zobaczyc czy nie mam jakichs nieprawidlowych." Ale jak pytalam jakich, zmienila temat. Kurcze, ja z jezykiem blado, ale ja nie debil! IQ - pochlebiam sobie - nieco przekracza jednak wartosc temperatury pokojowej. Tu chyba traktuja ludzi jak przyglupich.

Klaczek - wspolczuje i rozumiem co czujesz. Ja tez chwilami mam podobne odczucia. Mam nadzieje, ze sie ten szpital w koncu odezwie. Ja mieszkam w Dublinie wiec przynajmniej w razie koniecznosci jest dostep do polskiej opieki medycznej tylko niestety drogo to kosztuje. Masz w kazdym razie racje - badz upierdliwa, moze tym sposobem sie cos osiagnie. Powodzenia!

Młodam, jesteś już w 31tc więc teraz poleci z górki, szyjka troszkę się wydłużyła więc jest dobrze, co najwyżej do 35tc dużo odpoczywaj i staraj się nic nie dźwigać, a później zobaczysz jeszcze dzidzia nie będzie chciała brzuszka opuszczać :)

Agniesia torba na pewno już spakowana, a stresik jest czy jesteś spokojna??

Karollcia no cieszę się, ze z Amelką ok, a twój synuś jest przesłodki, nie mogę się za każdym razem nadziwić jak dzieci potrafią przeżywać razem z nami różne sytuacje. Wydaje się, ze są malutcy i nie rozumieją, a ich słowa świadczą totalnie o czymś przeciwnym. Dostałaś skierowanie na glukozę??

Julitka80 czyli jaki wózek kupić jako pierwszy, żeby wilk był syty i owca cała :) bo w większości zauważam, ze nawet te wózki 3 w 1 mają podobne ceny, a o wyglądzie już nie mówię :-DW tym co ja chciałam czyli Implast bolder można zamontować fotelik maxi cosi który zamierzamy kupić, a on z tego co wiem w testach zderzeniowych wypada bardzo dobrze, więc może przy nim zostać?

Kłaczek znowu cię biorą na wyczekanie :/ co to za chory kraj jest, ale wiesz, dobrze będzie więc poczekaj do tego piątku, a później jak coś to upierdliwość nie zawadzi :)

Cati, byc moze chodzi o przetrzymanie po prostu do terminu normalnego scanu. Sie zobaczy, ale jak pisalam - spokojnie nie bedzie bo bede "nekac". Tutaj nie ma polskiej przychodni, najblizsza jest daleko - kiedys sprawdzalam. Pytalismy o mozliwosc zrobienia scanu prywatnie, midwife powiedziala ze pewnie jest, trzeba szukac.
Ilonka, poczekam, pojde i tak do oporu... Kolezanka z nawracajacymi infekcjami drog moczowych tak sobie chodzila. Co dzien. GP jej odmowila badan, to przyszla na nastepny dzien. Jak GP jej powiedziala, ze przeciez byla wczoraj, to zaprzeczyla z mina niewiniatka. Nazajutrz powtorka. W koncu GP zrobila jej te badania i... zaczela leczenie.

reklama
Kłaczek, a może ta pani jest tylko od pobierania krwi - kazali pobrać jedną fiolkę na przeciwciała to pobrała, a Ty jej zadajesz jakieś niewygodne pytania. Potem jest następna pani co sprawdza te przeciwciała i ta już wie jakie, i stawia plus (trzeba się zainteresować) lub minus (można olać). Itd. itp., czyli wąska specjalizacja ;-) Może oni nie robią z ludzi debila, tylko mają system, który z wszystkich robi półgłupków ;-) I uważają, że tak jest normalnie i dobrze.
U nas jest czasami odchyłka w drugą stronę - człowiek wraca od lekarza, stwierdza, że lekarz i tak się pewnie nie zna, wiec zarzuca objawy wyniki w dr google, sięga po leksykon medyczny i wkracza na ścieżkę zdiagnozuj i ulecz się sam ;-)

Do góry