reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Gosia Lew po zbadaniu cukru na czczo 4jednostki i za 20 minut śniadanko, 20min przed obiadem 3 jednostki i przed kolacją 4 jednostki. Nie rozumiem tej cukrzycy. Byłam tylko na diecie i cukry miałam prawidłowe jak byłam tu w pl gdy pojechałam na 3 tyg do męża do Niemiec tam był koszmar po jednej kromce potrafiłam mieć 150 diabetolog powiedział że zmiana nawet klimatu cukier podwyzsza i dał mi insulinę, ost na wizycie przepisał mi receptę na insulinę w aptece zamówili ok odebrałam chcę wymieć i szok nie pasuje patrzę a to inna nazwa nie taką jaką mam dzwonię do niego ups pomylił się i jeden dzień byłam bez insuliny mierzyłam cukry i były w normie więc ja głupia jestem z tą insuliną Teraz we wtorek jadę do niego zobaczymy co powie bo na czczo mam kilka za wysokich wyników, po wieczornej kolacji mam np 110 a rano 93 :baffled:

Lilianko pewnie że na diecie jestem chociaz nie powiem jeśli mam nagły atak słodkości cos tam podjem ale tylko wtedy gdy cukier mam niski. Narazie stoje w miejscu z wagą mam nadzieję że dużo nie przytyję :) Co 2,5h jem trochę to męczące bo muszę zawsze mieć w torebce cos co mogę zjeść bo gdy mam dłuższą przerwę w jedzeniu np 3h to mi słabo sie robi. ehhh jeszcze trochę muszę wytrzymać. Do Alberta chcę znowu jechać w połowie listopada ale już nie za kierownicą mam nadzieję ze lekarz mi pozwoli na 2 tyg jechać.

AS fajna czapeczka :) Może podświadomość ci mówi że dziewuszka będzie mała pszczółeczka :)

ilonka26 no własnie gdzieś się dziewuchy pochowały????? U Linei też ciszaaaaa ???? W najmniej oczekiwanym momecie będziesz już tuliła dzidzię:)

Hej dziewczyny :-)
troszke nie pisalam ale was czytalam caly czas:tak: u mnie takowo,tzn maly szaleje i ciezko sie spi w nocy a do tego w nocy mnie dopada bol ramienia i barku :baffled: i potem pol nocy mnie ciagnie i rwie ehhh jeszcze troszke trzeba wytrzymac :-)
ilonka zycze Ci oby wszystko skonczylo sie po Twojej mysli ;-)
magnusik kochana trzymam kciuki za Ciebie obys jak najszybciej przytulila swoje dzieciatko &&&&&&
Biedna tak ja mecza :no:
As sliczna czapeczka :-)
A z tego co pamietam to Linea pisala ze nie ma do nikogo z nas numeru telefonu wiec odezwie sie dopiero jak wroci do domciu z maluszkiem :tak: trzymam mocno kciuki zeby wkrotce sie nam tutaj pochwalila swoim skarbem :-)

Aktualnie waze juz 71kg:szok: juz mam +18kg:zawstydzona/y:
A tak na koniec wrzucam focie swojego brzuchola :-D Ja w 35tc :-)
Zobacz załącznik 399058Zobacz załącznik 399059

witam sie i ja :-)
Ssabrinaa brzuszek masz przesliczny:tak:
As czapa zajefajna masz talenta:-p
ilonko juz nie daleko trzymam kciukasy zeby sprawnie poszlo
biedna magnusik oby jej juz tak nie meczyli:wściekła/y:
Ewelinak nie zazdroszcze tej cukrzycy musisz sie ladnie meczyc z ta dieta i tymi zastrzykami
Emy,poroniona,a_gala no wlasnie co u was ?
a u nas po staremu godzina zero tez tak sie juz zbliza wielkimi krokami juz nie mozemy sie doczekac nawet zaczelam prac i prasowac ciuszki ktore podostawalam i kupilam i jest super:tak:
zgaga mnie meczy jak nigdy mala daje popalic nawet w nocy i spac nie daje ale za to drzemka w dzien jest super:-p
i tak dni uciekaja juz za miesiac moj synek mialby rok i tak mnie to troche przytlacza najgorsze jest to ze nawet nie moge mu nic ladnego zaniesc na cmetarz bo zaraz ukradna nawet zabieraja takie male autka z jajek niespodzianek ktore mu przynosi od mojej tesciowej znajomej wnuk no poprostu porazka
dobra nie zanudzam zmykam polezec troszke
buzki dla wszystkich:-)

Ssabrina ja mam +19kg, więc udało mi się ciebie przebić, a brzucholini masz śliczny :) współczuję tych bóli
mnie na razie nic nie boli poza krzyżami, ale to jak dłużej pośmigam

Kasia witam w klubie zgagowiczy, mnie też męczy cały czas i to nie zależnie od tego co zjem czy wypiję, a nic nie pomaga, niestety
My na wszystkich świętych w zeszłym roku zanieśliśmy na grób teścia aniołki 2 dla naszych nienarodzonych dzieciaków, też wszystko pokradli :/ Nie wiem co tacy złodzieje sobie myślą :/

a to i ja wrzucę fotę mnie i bębenka w 37tc :)

ilka-1.jpg

Ostatnia edycja:
U mnie od dwóch dni pojawił się jakiś budyniowaty śluz, raczej czopem bym tego nie nazwała, brzuch tylko czasami boli okresowo, ale tak do południa później wszystko się uspokaja. W sumie to już jakoś jestem nastawiona na ten listopad, chociaż do terminu jeszcze 2 tyg. :-)
jestem jestem, ten budyniowaty sluz tez sie u mnie pojawil, czop to chyba inaczej wyglada.
nie stresuj sie za wczesnie porodem, bo jeszcze jest czas, a tak to moze ci sie dluzyc w nieskonczonosc
tak czy inaczej trzymam kciuki
Piekny brzusio!
sabrina super brzusio!!!
linnea, magnusik, myslami jestem z wami i mam nadzieje, ze juz tulice swoje okruszki

Lili jeszcze 2 dni i bede u siebie, przdluzylo sie troche, przez kilka dni nie moglismy znalezc robotnikow, teraz zostalo malowanie scian, bo troche nabalaganila cala ferajna i jeden dzien na porzadki

a to my dzisiaj na spacerku

Załączniki

• DSC00015.jpg
    DSC00015.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC00016.jpg
    DSC00016.jpg
    56,8 KB · Wyświetleń: 77
Ostatnia edycja:
ależ super focie...:tak::-):-):-)

A ja się pochwalę swoim brzuszyskiem :szok::szok::-D:-D:-D
Skoro teraz już jest taki to jaki będzie w 9 miesiącu :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

Załączniki

• 20111014021.jpg
    20111014021.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 61
śliczne brzuszki dziewczyny, mój w porównaniu z waszymi to kolos :-D

As ty to nie narzekaj, chudzielec z ciebie :tak:

Emy teraz już mi się dłuży, do wizyty jakoś mi leciało :) po 37 tc chyba każdemu się już dłuży :)

reklama
ilonka super wygladasz a brzuszek taki mocno do przodu wysuniety masz,swietnie wygladasz :-) a co do wagi to cos czuje ze Cie przegonie bo Ty to lada dzien sie mozesz rozpakowac a mnie jeszcze troche zostalo i pewnie do tych +20kg dobije na bank:tak:
As no brzuszek rosnie powolutku,ale Ty to szczuplutka jestes,swietnie wygladasz :-)
Emy pileczka fajnie rosnie,laska z Ciebie,swietnie wygladasz :-)
EwelinaK slicznie wygladasz a brzusio sie tak fajnie zaokragla :-)

A mnie jakies przeziebienie zlapalo,katar sie leje i czuje ze mnie cos lapie,syrop z cebuli juz czeka wiec jutro juz bedzie gotowy a dzisiaj to juz syropek dla ciezarnych popijam,herbatka z miodem i cytrynka i mam nadzieje ze przegonie to przeziebienie szybko.

Do góry