reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

WITAJCIE KOCHANE.

1 . 07 o 14.45 na swiecie powitaliśmy Jasia. 48cm, 2280kg.kruszynka,ale warto walczyć dla takich chwil... Ala zachwycona bratem,ja bardzo zmęczona i niewyspana,ale damy radę.karmiliśmy sie piersią,ale mały niedojada i przechodzimy na butelkę.dodatkowo ssie tylko z lewej piersi,wiec z prawą mam problem...nie umie tam złapać brodawki i ssać,,,:no: ale nie martwię się,Ala na butelce i jest duza i zdrowa.pozdrawiamy

DSC_0172.jpg

DSC_0177.jpg

DSC_0190.jpg

Załączniki

• DSC_0172.jpg
    DSC_0172.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC_0177.jpg
    DSC_0177.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 76
  • DSC_0190.jpg
    DSC_0190.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Karola kochana gratuluje jeszcze raz. Super, że Alicja kocha brata. ŚLiczne masz te pociechy:)

Kwiatuszku mówią, że Ala podobna do taty,a Filip do mnie i chyba rzeczywiście tak jest.

Lilianna trzymam kciuki, żeby ta koszmarna wizyta byla tylko okropnym wspomnieniem.

Pleni kocha ważne, że Zojka co raz uczy się czegoś nowego, że nie stoi w miejscu. Ala niespełna roczna wiedziala jak rodzi pies,kot, lew i pare innych zwierzat, mówiła mama,tata.Filip nic nie mówi po za Alllllllaaaaaaaa i ej jak coś che.Wiec gdybym miała porównywać to już bym się stresowała. kazde dziecko jest inne. wiadomo, że trzeba dzuecko obserwować,ale trzeba dać mu troszkę czasu.

Karola, Jaś jest cudowny!

Dziewczyny, ratunku, bo panikuję. Mamy katar i brzydki, mokry kaszel. Gorączki nie ma. Szukać lekarza już, teraz, natychmiast? Czekać spokojnie do jutra? Jeju, biedactwo...

Kat jesli masz mozliwośc gdzieś go osłuchać i widzisz ze jest inny niż zawsze ja bym jechała na spokojnie, jesli daje sobe spokojnie rady czekałabym.

kat a często kaszle, mocno go zalewa, no ja nie mam niestety dobrego doświadczenia z kaszlem bo u nas od razu oskrzela i pewnie bym pojechała ale jeśli rzeczywiscie humor dopisuje a kaszel nie jest jakiś męczący to moze lepiej poczekać

Wezwałam lekarza na wizytę domową, czekam, jakoś już chyba niedługo będzie. Też się boję o oskrzela, ja całe niemowlęctwo i dzieciństwo z oskrzelami miałam "zabawę", więc boję się, że coś po mamusi może mieć. Niech go lekarz osłucha. Oby to nic takiego nie było. Rano kasłał bardzo i miał sporo kataru, wyczyściłam mu nosek aspiratorem, teraz mniej kaszle ale to chyba zawsze tak jest, że po nocy najgorzej. Trochę ma momentami świszczący oddech :( Jejku, jak ja się martwię. On malutki przecież jest...

witajccie\

dziekuje za gratulacje

Jaś jest bardzo grzecznym dzieckiem.innym niż była Ala:happy2: je co 2h po 30/40ml mleka i śpi zaraz.często karmienie jest na spika.Ala chce pomagać we wszystkim wiec ją angażuję,ale póki co na całe dnie zabiera ja moja mama żebym mogła sobie troche odzipnąć,bo mąż będzie dopiero ok wt,sr syna widział tylko na zdjęciu.generalnie nie wiadomo w co ręce włożyć,ale dam radę.jedynie co mi dokucza bardzo to rana po porodzie-nacięcie,ale wiadomo musi minąć trochę czasu.mam nadzieje,że Jaś nadal będzie taki grzeczny:-).juz nie mogę doczekać się powrotu męża i pierwszego spaceru we 4:-).

lenka witaj kochana.ojjjj kupe czasu cię nie było.jak tam twoja trójka?

reklama
No i pisałam i mi skasowało. W skrócie w takim razie: kaszel był od kataru, jak nos oczyściłam to zniknął a katar najprawdopodobniej na zęby, bo dziąsła już napięte. Osłuchowo czysto, gardło czyste, uszy ok, temp nie ma, uff....

Do góry