reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

No prosze, prosze - jakie sukcesy! GRATULUJEMY!

My jeszcze ciagle w pieluszcze, ale zazwyczaj suchej ;) Mateusz sikanie na nocnik i na kibelek ma opanowane do perfekcji (wybiera sobie, gdzie chce isc hehe), zazwyczaj potrafi zawolac, ze to jest TEN moment, ale... niestety czasami zdarza sie, ze siknie w pieluche, a na kibelek za diabla nie da sie posadzic.... I dziwnie, bo czasami przez pare dni z rzedu jest wszystko super, a czasami sikanie nam sie psuje kompletnie i Tisiek potrafi zuzyc dwie-trzy pieluchy w ciagu dnia :((

Ale, postanowienie jest takie, ze nasz DWULATEK bedzie latal w majtach a nie w huggisie ;))

reklama
Mati - gratulacje :) i powiedz mamie że za rzadko do nas zaglądacie ;)

Co do ksiażki - ja czytaąłm początek i główna podstwowa zasada tego sposobu to zeby w ogóle nie zkładać pieluchy - nawet na dwór - więc jak dla mnie sposób do wypróbowania ale jeszcze za parę stopni celcjusza :) jak będzie naprawdę ciepło to można poszaleć, natomiast przy naszym klimacie i takich skokach temperatury jak teraz (raz gorąco, raz pada i wieje) nie odważę się na razie na to żeby Karol latał w mokrym albo żebym musiałą go gdzieś przebierać, ale jak będzie troche cieplej i stabilniej z pogodą to zamierzam wypróbować :)

Koleżanka radziła się kiedyś swojej koleżanki-psycholog i ta właśnie mówiła, że jak decydujemy sie na odpieluszkowanie, to na maksa - czyli wszędzie bez pieluchy:tak:Sposób na cieplejsze dni;-)Ja też zamierzam wypróbować:tak:

A no to my w takim razie tez poczekamy na prawdziwsze lato ;) Dobrze, ze te nasze Dwulatki czerwcowe hehe

....w kwestii wolania na siku - wlasnie przed chwila uslyszalam z pokoiku Mateusza takie cichutkie, niemal zalosne "mammmaaa".... stal w lozeczku i trzymal sie za pieluche... pytam "siusiu?" , Tisiek "taa"... poszlismy na kaczke, Mateusz wysikal, co jego i bez slowa poszedl do lozia... Moze teraz w koncu zasnie... ;)

psss. nasza KACZKA wyglada tak ;) ...a najwiecej jest radochy, jak sie mowi Tiskowi "nasikaj kaczce na glowe" :))))
30274993423bc4e3.jpg

Heatherek fajna kaczka :) a gdzie takie coś się kupuje???? my nakładkę mamy ale Karol się na nią denerwuje-jakoś mu nie pasuje że kibelek wyglada inaczej...i jeszcze to jest taka nakładka pod deskę...ale sój tron bardzo lubi i z tym nie ma problemu, natomiast zwykłe nocniki - kolana ma pod brodą, wygoda bez rewelki...

Heatherek fajna kaczka :) a gdzie takie coś się kupuje????

my kupilismy w pierwszym sklepie z rzeczami dla dzieci, do jakiego weszlismy - nazywa sie to Swiat Dziecka
poszukaj w necie nakladki na sedes OK Baby - wiem, ze kiedys na allegro widzialam

wydalismy na to kupe kasy (49.00) ale szukalismy czegos niestandardowego, bo zwykla nakladka u mojej siostry kompletnie sie nie sprawdzila -- no i na razie dziala (ja nie chwale, ja informuje hehe)

Heatherek fajna ta kaczucha:-)moze i my zakupimy bo Zuzia nie chce za nic siadac na kibelek
faktycznie z tym sikaniem w domu slicznie robi siusiu a na dworze juz nie zawoła jednak trzeba czekac na cieplejsze dni :-)

reklama
Do góry