reklama

WITAM po poronieniu ???

reklama
Ja poronilam dwa razy w tym samym tygodniu ciąży. Teraz jestem drugi dzien po poronieniu i potrzebuje buc w ciazy czy ja muszę czekać aż dostanę okres czy moge sie juz normalnie kochac

A byłaś łyżeczkowana. Z sexem nie musisz czekać ale z ciążą po łyżeczkowaniu lepiej odczekać. Dwa poronienia pod rząd?? Może przed ciążą zrób badania hormonów tarczycy itp. A co to znaczy " potrzebuje być w ciąży".

Nigdy nie miałam kłopotów z tarczycą a hormony mozna zaraz poporonieniu? I jeszcze jedno pytanie czy jak pojde zbadać sie teraz po poronieniu wyjdzie czego mi brakowało w ciazy

To że nie miałaś problow z tarczycą nie znaczy że ich nie nabyłaś. Idź do lekarza on ci da skierowanie na badania. Normalnie po 3 poronieniach na NFZ są robione badania w związku z poronieniami nawykowymi. Czasem jednak lekarze już przy dwóch kierują na badania. Wtedy lekarz będzie wiedział jaki masz problem.

W sumie zadzwoń i powiedz że przeszłaś dwa poronienia i chcesz ustalić przyczynę. Lekarz wyznaczy najlepszy termin. Po poronieniu do miesiączki może upłynąć nawet 8 tygodni więc jest trochę czasu. Lekarzem nie jestem ale na bank on będzie wiedział kiedy jest najlepszy moment na takie badanie.

reklama
Mam w rodzinie dziewczynę po 3 poronieniach i teraz ma zdrowego syna. U niej wyszła tarczyca. Brała leki i pomogło :) teraz chcą się starac o drugie ale znów tarczyca i muszą najpierw z tym dojść do ładu. Życzę powodzenia :) moze ten trzeci raz będzie szczęśliwy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry