reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
odebrałam wczoraj moje wyniki robiłam test obciążenia glukoza OGTT 75 i cholera wyszło mi podwyższone :wściekła/y: wiem co to oznacza bo w pierwszej ciąży miała cukrzycę... masakra

ja również jestem już po wizycie, wyniki są w porządku, dzidziuś również w jak najlepszym porządku, widziałam również bijące serduszko :tak::-) no i dostałam wypragnione l4, także będę teraz miała więcej czasu by do Was zaglądać i wdrożyć się ponownie na BB ;-)

Mia a lekarz ci zleci, czy sama zrobilas?
Ja ostafnio tez robikam cukier /zwykly/'na czysto' i wyszedl ok, strasznie sie boje cukrzycy zwlasza ze jeste otyla /wg bmi/

Jak sie 'dziala' gdy ciezarna ma cukrzyce

tak lekarz mi zlecił bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce, robiłam ten test obciążenia co robi się normalnie po 20 tyg. ciąży czyli picie glukozy 75 g i niestety wyszło podwyższone, co prawda nie dużo ale jednak, wiem co mnie czeka, wizyty w poradni diabetycznej co dwa tygodnie, parę razy dziennie mierzenie poziomu cukru glukometrem, dieta a jak to nie pomoże to insulina, niestety w pierwszej ciąży musiałam brać insulinę

No jestem po mojej invitrowej wizycie. Bobo jest ,rosnie i jest piekne. MA juz 12 mm. Wiek ciazy ,z okresu ,transweru i usg -taki sam 7 t.4 dzien. Tylko oczywiscie pozostaje mega tajemnica czemu plamie. A niestaty palmaie wciaz ,troszke ale codziennie. Pojde w PL do lekarza. Moze on mi wyjasni. A to moje bobo

zdjęcie (5).jpg

Załączniki

• zdjęcie (5).jpg
    zdjęcie (5).jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 97
Leia, ja w ciąży z Hanulkiem plamiłam od 8tc do 14tc czasem nawet bardzo, strasznie mnie to martwiło, bo pomimo silnej wiary, że wszystko będzie dobrze, w pamięci wciąż miałam stratę pierwszej ciąży w 11tc...
Moja lekarka nie znalazła przyczyny plamień, niektóre mamy tak po prostu mają. Brałam wtedy duphaston.

W tej ciąży kilka razy już mi się zdarzyło lekkie plamienie, ale nieporównywalnie mniejsze niż w poprzedniej, i przyjmuję o teraz spoojnie.
Mam przepisany duphaston, ale wykupić go mam tylko w przypadku kiedy by się plamienie nasiliło.

reklama
Dziewczyny super zdjecia, uwielbiam takie ogladac ;-)

Edytka Nie martw sie, ja mialam taka sama sytuacje. Bylam na usg w 6 tc. i byl tylko pecherzyk z cialkiem zoltym. Poszlam za 4 dni i byl juz cudowny zarodek i widac bylo bijace serduszko. Taka zmiana w 4 dni:-) Takze nie martw sie, bo to nie pomaga, bedzie dobrze.:tak:

Do góry