reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, badania, USG

reklama
Po wizycie średnio uradowana, ale najważniejsze, że nic niepokojącego z dzidzią się nie dzieje.

Morfologia nic nie lepiej, nawet pogorszyła się troche, anamia nie chce odpuścić.
Z cytologii wyszedł stan zapalny, ale mam się tym nie przejmować, bo to normalne w ciąży.
Z pęcherzem też musze sobie jakoś radzić.
A co tam, tak mój doktorek do tego wszystkiego lekko podchodzi.
No przejął się moją szyjką, która na poprzedniej wizycie byłą naprawde długa, ale jednak jest miękka i się skraca.
Także z trybu leżącego mam jeszcze więcej się oszczędzać i leżeć:eek:
Pomiarów nie mam, za to chwile posłuchałam serduszka.
Chętnie pochwaliłabym się fotką i nawet udało mi się wysępić, ale doktorek wydrukował mi zdjęcie samej główki na którym i tak tej główki nie moge się dopatrzeć.

Po wizycie zadowolona malutka pięknie fikała waży 237g
lekarz prowadzący potwierdzenił płeć że będzie córeczka.
Badania morfologia i mocz ok.ale przepisał mi żelazo 2×1tabl.dziennie.
dostałam kolejne L4 teraz do 4 stycznia.
No i wypisał skierowanie na połówkowe.

Jestem już w domciu po dzisiejszej wizycie, dzieciaczek zdrowo rośnie, waga 295g, najprawdopodobniej dziewuszka bo 'nie widać chłopca' ale ja jeszcze poczekam do 100% potwierdzenia ;) połówkowe mam dopiero 29 grudnia, to będzie koniec 22 tc / początek 23 tc wiec tak na granicy ale terminy przez Święta są straszne :/ załączam fotkę mojej słodkiej mordki choć uważam, że im późniejsze zdjęcie tym mniej twarzowo wychodzi :D w każdym razie termin z USG pokrywa się co do dnia z terminem z OM :)

Załączniki

• 1449754258452.jpg
    1449754258452.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 71
Dziś na USG zamiast syna- córka, ponoć znów na 100 %.... ;-)
zapewniłam lekarza, że w dniu porodu dowiem się na bank.
Waga dzidzi ok 300 gr, więc w normie, narządy ok.
Moja hemoglobina leci w dół... Samopoczucie bardzo ok (wszystko lepsze niż pierwszy trymestr).

Dzisiaj usg wyszło dobrze, będzie dziewczyna :-D jest drobniutka ale lekarz powiedział że po prostu będzie małą dziewczynką. Bardzo aktywna, teraz upewniłam się że to co czuję to na pewno ruchy dziecka. Stwierdził też torbiel w główce ale powiedział żeby się nie denerwować bo to zazwyczaj znika do 25 tyg. Serduszko pięknie biło, było widać dwa przedsionki i dwie komory. Sprawdził narządy i wszystkie na swoim miejscu. Niestety miałam wysokie ciśnienie i kazał mi je kontrolować.

reklama
Do góry