Viltutti
Fanka BB :)
Goga, Viltutti, Zovita, gratuluję synków!
Viltutti, to chyba masz małego grubaska, co?prawie pół kilo! Super
![]()
No obawiam się że będzie kawał kloca...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Goga, Viltutti, Zovita, gratuluję synków!
Viltutti, to chyba masz małego grubaska, co?prawie pół kilo! Super
![]()
A ten pomiar ma jakiś skrót? Bo mi o tym nic nie wspominała pani dr. Z tego co wydaje mi się to co do główki mierzony był obwód i coś z ciemiączkami... ale sprawdzę na wydruku
My po USGmiało być 3D, ale niestety malec tak się ułożył że ni jak nie dało się ładnie dzioba uchwycić, więc wyszło zwykłe usg z migawkami 3d
Mój syn zdecydowanie woli pokazywać krocze niż twarz... wróży mu to ciekawą przyszłość ;-P ale co do konkretów: stan wód idealny, łożysko podręcznikowe, mały na dzień waży 472g
a długość nieznana, po poskładany jak scyzoryk, aczkolwiek na podstawie pomiarów poszczególnych fragmencików kawał chłopa się zapowiada
![]()
Najważniejsze rzeczy jak trzeba, wiemy nawet że ma zrośniętą wargę, małżowiny i nawet komplety paluszków. A! I cudnie zadarty nosek
A oto i Aleksander w 21t3d
Zobacz załącznik 595178Zobacz załącznik 595179Zobacz załącznik 595180Zobacz załącznik 595181Zobacz załącznik 595182Zobacz załącznik 595183Zobacz załącznik 595184
PS. Niestety wygląda jak mały zombie ponieważ namiętnie przez 40 minut tylił pysia w łożysko a na koniec to się już dupką wystawił. Więc jak "ściągało" się na usg 3d warstwy łożyska to zazwyczaj z kawałkiem Olka![]()
Badanie połówkowe miałam wczoraj i oczywiście chodziłam z nerwów po ścianach, bo nie czuję jeszcze malca i jak wiecie tropię go jedynie z detektorem. Okazało się, że z dzieckiem ogólnie wszystko w porządku. Ma 359 g i na 100% dzyndzolka między nogami. Moja marzenia o córce Zoi zostały chwilowo zażegnaneBędę teraz intensywnie myśleć nad imieniem dla chłopca i przyznam, że wybrany już przez dziewczyny Kubuś też coraz bardziej mi się podoba ;-) Poprosiłam o płytkę i oglądam sobie szkraba w zastępstwie czucia ruchów. Pani doktor powiedziała mi, że łożysko na przedniej ścianie działa u mnie jak perfekcyjny amortyzator
. Powiedzcie mi proszę czy na opisie badania połówkowego miałyście taki wymiar jak CM? i ile u was wynosił?
Viltutti cieszę się, że na dobre się już uspokoiłaś, a nosek Olka jest faktycznie uroczy :-)
Pochwaliłabym się, ale nie mam skanera![]()
Przejrzałam i nie znalazłam takiego pomiaru. Ale sądzę że to akurat się zmierzyło lekarzowi i to podałMy na przykład wiemy, że Olka stopa ma 3,9cm
Czyli już niezła płetewka
![]()
Przejrzałam i nie znalazłam takiego pomiaru. Ale sądzę że to akurat się zmierzyło lekarzowi i to podałMy na przykład wiemy, że Olka stopa ma 3,9cm
Czyli już niezła płetewka
![]()
Dagmar dzięki za podpowiedź! Strach się przyznać, ale sama nie wpadłabym na to żeby zrobić fotke fotceźle ze mną ...
1. młody wypoczywa zwrócony do matki zadkiem i chyba ma lekko odstające uszydła
2. układa się do spania od frontu
3. no tu wygląda jakby miał urodzić się w hełmieZobacz załącznik 595206Zobacz załącznik 595207Zobacz załącznik 595208