reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Viltutti super ze jestes spokojniejsza. Mam nadzieje ze jutrzejsze usg rozwieje Twoje wszystkie watpliwosci.

Kroczek zdjecie super!!!! No macie sie czym chwalic :-)

Goga rowniez gratuluje synka. Zaraz zerkne na statystyki kwietniowe.

reklama
My po USG :) miało być 3D, ale niestety malec tak się ułożył że ni jak nie dało się ładnie dzioba uchwycić, więc wyszło zwykłe usg z migawkami 3d ;) Mój syn zdecydowanie woli pokazywać krocze niż twarz... wróży mu to ciekawą przyszłość ;-P ale co do konkretów: stan wód idealny, łożysko podręcznikowe, mały na dzień waży 472g :D a długość nieznana, po poskładany jak scyzoryk, aczkolwiek na podstawie pomiarów poszczególnych fragmencików kawał chłopa się zapowiada :D
Najważniejsze rzeczy jak trzeba, wiemy nawet że ma zrośniętą wargę, małżowiny i nawet komplety paluszków. A! I cudnie zadarty nosek :D
A oto i Aleksander w 21t3d :)

Zobacz załącznik 595178Zobacz załącznik 595179Zobacz załącznik 595180Zobacz załącznik 595181Zobacz załącznik 595182Zobacz załącznik 595183Zobacz załącznik 595184

PS. Niestety wygląda jak mały zombie ponieważ namiętnie przez 40 minut tylił pysia w łożysko a na koniec to się już dupką wystawił. Więc jak "ściągało" się na usg 3d warstwy łożyska to zazwyczaj z kawałkiem Olka ;)

Badanie połówkowe miałam wczoraj i oczywiście chodziłam z nerwów po ścianach, bo nie czuję jeszcze malca i jak wiecie tropię go jedynie z detektorem. Okazało się, że z dzieckiem ogólnie wszystko w porządku. Ma 359 g i na 100% dzyndzolka między nogami. Moja marzenia o córce Zoi zostały chwilowo zażegnane :) Będę teraz intensywnie myśleć nad imieniem dla chłopca i przyznam, że wybrany już przez dziewczyny Kubuś też coraz bardziej mi się podoba ;-) Poprosiłam o płytkę i oglądam sobie szkraba w zastępstwie czucia ruchów. Pani doktor powiedziała mi, że łożysko na przedniej ścianie działa u mnie jak perfekcyjny amortyzator :(. Powiedzcie mi proszę czy na opisie badania połówkowego miałyście taki wymiar jak CM? i ile u was wynosił?

Viltutti cieszę się, że na dobre się już uspokoiłaś, a nosek Olka jest faktycznie uroczy :-)

Viltutti, przepiekny synek! :) Nosek uroczy :))) Gratulacje! :)

Przy okazji, moglabys zerknac, czy tez masz w opisie USG wyszczegolniona norme szerokosci komory bocznej mozgu? Bo dalej mnie zastanawia dlaczego u nas zostalo to podkreslone. Moze sa jakies rozne metody wyliczania albo cos.

Goga, Viltutti, Zovita, gratuluję synków!
Viltutti, to chyba masz małego grubaska, co?:):) prawie pół kilo! Super:)

Viltutti, przepiekny synek! :) Nosek uroczy :))) Gratulacje! :)

Przy okazji, moglabys zerknac, czy tez masz w opisie USG wyszczegolniona norme szerokosci komory bocznej mozgu? Bo dalej mnie zastanawia dlaczego u nas zostalo to podkreslone. Moze sa jakies rozne metody wyliczania albo cos.

A ten pomiar ma jakiś skrót? Bo mi o tym nic nie wspominała pani dr. Z tego co wydaje mi się to co do główki mierzony był obwód i coś z ciemiączkami... ale sprawdzę na wydruku

reklama
Do góry