reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

No patrzcie, a mój organizm dziwnie jakoś działa(na moją korzyść). Im bliżej porodu tym wyniki lepsze:tak:
W pierwszej ciąży też tak miałam, wyniki nie takie złe, ale zawsze cos tam za niskie, coś za wysokie. Tym razem było tak samo, poprzednio hemoglobina delikatnie poniżej normy, a na ostatnich badaniach 13,6:-D

reklama
No z tymi wynikami to u mnie tak jak u Truskawkowej, tzn. czym bardziej zaawansowana ciąża tym lepiej. No może wartości niższe bo o takich przy bliźniakach można pomarzyć ale nawet ostatnio gin się śmiał że wszystko ku lepszemu idzie i że nic tylko następne bliźniaki robić, tym razem dziewczynki, tiaaa.
Oczywiście biorę witaminy bo anemia pojawiła się na samym początku i tam jest żelazo a do tego jeszcze dodatkowa dawka żelaza Femibion Vita Ferr.

Z tym żelazem to ja też miałam problem, wcześniej białam jakiś inny środek na receptę, nie czułam się po nim zbyt dobrze a hemoglobina leciała na łeb na szyję.. Teraz biorę Biofer i efektów ubocznych nie czuję, hemoglobina stopniowo wzrasta, ostatnio miałam 11 z czymś, zrobiłam też badanie poziomu żelaza to jest całkiem wysoko. W każdym razie w moim przypadku okazało się, że preparat ma znaczenie - może podobnie jak z magnezem, gdzie inaczej przyswajalny jest chelat, cytrynian itp.

Dziewczyny mam wyniki badan - i proszę o pomoc. Mam w moczu bakterie, krew i leukocyty.Miałyście tak kiedys?

Napisałam do lekarza i czekam na reakcje. Jak nie to jade z tym na IP bo nie wiem co myslec, najbardziej martwi mnie ta krew :( skad ona tam

A może telefon na pogotowie i prośba o konsultację? Na IP też możesz zadzwonić i poprosić telefonicznie o pierwszą pomoc (choć ja bym wybrała pogotowie do dzwonienia)

ehh.. krew mam sladowo, ale w moczu mam nabłonki płaskie, leukocyty 20-30 (to chyba duzo), leukocyty tez mam za wysokie w morfologii. Mam tez w moczu erytrocyty, bakterie i kryształki szczwianu. K**** no a tak pieknie bylo do tej pory, chyba oszleje zaraz.

Lekarz odpisał - musze jechac po antybiotyk, mam zapalenie układu moczowego :( I to chyba nie takie lekkie bo napisał ze nie moge czekać do wtorku, tylko powinnam jak najszybciej, Trzymajcie kciuki.

reklama
L-oka ja raz też miałam podejrzane wyniki moczu, na kryształki szczawianu lekarz kazał mi więcej pić. Miałam też nieliczne erytrocyty i bakterie ale lekarz nie mówił, żeby to było niepokojące... Co ciekawe po 2 tygodniach robiłam kolejne badanie moczu i było już OK.

Do góry