reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

myślę, że ma czas
Michał np główki nie podnosił, teraz trzyma
każde dziecko ma swój indywidualny tok rozwoju i tym akurat za bardzo bym się chyba nie przejmowała
mnie zaczyna martwić jedno - Michaś często jak leży przekrzywia główkę w prawą stronę:-( chyba pójdę do lekarza spytać o to

reklama
A u nas figa z rehabilitacją!:wściekła/y: Okazało się, że Pani Doktor w skierowaniu nie wpisała że Magda ma mieć metodę Vojta, więc zapisała nas rehabilitantka z innej specjalności. To ja jej powiedziałam, że Pani Doktor przy badaniu powiedziała, że "zaczniemy od Vojta". Babeczka stwierdziła że obejrzy Magdę i jeśli będzie mieć wątpliwości, to zajrzy do karty. No i oczywiście, stwierdziła że według niej Vojta będzie najlepszy, sprawdziła kartę i okazało się że Pani Doktor po prostu zapomniała wpisać prawidłową nazwę. No i musiałyśmy się przepisać do innej Pani - pierwszy wolny termin za tydzień.:angry:
Mało tego, dziś Magda była tylko "oglądana" - naprawdę nie działa jej się żadna krzywda - a wyła jak potępieniec na pół przychodni!!! Nie mogłam jej uspokoić za chiny ludowe, wyginała się i prężyła tak, że mało mi z rąk nie wypadła. To co będzie przy tej metodzie???? Znów strach mi w oczy zagląda.:eek::szok: A najśmieszniejsze jest to że jak tej zołzie małej robiłam DOKŁADNIE to samo w domu to się śmiała się jak głupi do sera i najwyraźniej się jej to podobało.:baffled: Bońciu, czy te moje dzieci muszą mieć aż tak trudne charaktery?

Szopka no niby już jest w wieku kiedy powinien ciągnąć sie do przodu-może rzeczywiście to indywidualny rozwój każdego dziecka...

Dorotka dzieki za wyjasnienie! mam nadzieje ze wszystko ladnie sie ulozy i kanalik sie odetka. Buziaczki!

Piotruś też najczęściej nie ciągnie - raz na kilka mu się udaje. Chyba zapytam o to lekarza przy następnej wizycie :confused:

Dzagud no masz charakterną Córę, nie da się ukryć :-D

U nas tez nici z rehabilitacji, bo sie przeziebilam:wściekła/y:Wczoraj mialam 38, a mala jeszcze sie trzyma choc zaczela pokaslywac...Nie ma chyba sily zeby sie nie zarazila:wściekła/y:Mam tylko nadzieje, ze lzej to bedzie przechodzic, bo ja czuje sie fatalnie

reklama
A ja ostatnio byłam jeszcze raz na przeglądzie bioderek. Tym razem u ortopedy. Bioderka super, choć nadal jedno lepsze a drugie... gorsze :dull:
Za to przy okazji zbadał ją od strony jak ja to nazywam ruchowo-ogólno-rozwojowej i stwierdził, że dzidzia zdrowa i silna. 'Widać że dobrze zrobiona' :-D

Zabronił sadzać (czego oczywiście sie spodziewalam), natomiast pokazał jak to przyspieszyć.

Chcecie żeby córka szybciej siadała? To jej pomóżcie i ćwiczcie z nią raczkowanie.

No i teraz ćwiczymy jak jest okazja. Nie za dużo oczywiście, kilka minutek dziennie, ale zawsze to coś :tak:

Do góry