reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Dziewczyny
dzisiaj trzecia dawka szczepień. Moja lekarka wymyśliła że nie ma sensu podawac kolejny raz skojarzonej 5w1 a zamiast tego DTP+Hib. Czy ktoś się z spotkał z takim rozwiązaniem?

reklama
Tak jak się chwaliłam na watku glownym - Zosia juz zaszczepiona. Natomiast babka zbiła mnie z tropu bo spytala kiedy sie umawiamy na neisvac (czy jak to sie tam pisze, chodzi w każdym razie o meningokoki). Powiedzialam jej ze chce zaszczepic jak Zosia skonczy rok, jedna dawka, a ona mi na to ze jak tam chce ale dzieci na to umieraja do roku a nie pozniej :szok: No i teraz nie wiem co robic. Ale chyba jednak sie wstrzymam. :eek:

My skonczylismy juz prevenar i rotarix. Zostaje nam w styczniu wzw i w tym roku (zosinym) to juz chyba wszystko :tak:

Jesteśmy już po wizycie :tak:
Rotarix pięknie połknięty, zastrzyki wykonane - teraz jeszcze trzecia dawka prevenaru w grudniu i wzw w styczniu. No i wtedy pomyślimy o meningokokach, bo na 100% szczepimy w przyszłym roku (jakoś na początku - ale jeszcze nie znam szczegółów).

A z zaleceń - powtórzenie posiewu moczu z zachowaniem rygoru pobrania próbki :eek: i usg jamy brzusznej - zw. z coli w moczu i coś się pediatrze nie podoba w okolicach wątroby... Umówiłam na 13 listopada :tak:
Co do główki - lekarka uspokoiła mnie, że ciemiączko wręcz wolno zarasta (w normie, ofkors, ale nie szybko - a tego się bałam), a krzywa główka się wyprostuje i w ogóle w kategorii "krzywa" to jest wcale nie jakoś wysoko ;-)
I do grudniowej wizyty spokojnie Piotruś ma być wyłącznie na cycu :tak:

Dzagud pediatra uspokajała, że szanse na to, że przy tak małym kontakcie Piotruś się zaraził, są bardzo małe :tak:

reklama
Esia - o co chodzi z ta krzywa glowa i jak to sie wyprostuje. Pytam bo ja tez mam schize na tym punkcie.

Mam rozumiec ze szczepisz na meningokoki jeszcze teraz i nie czekasz do roku tak?

Do góry