mayo
Fanka BB :)
A ile mierzyla? Bo z jednej strony fajnie ze tak moj synus rosnie a z drugiej boje sie ze po porodzie bede jak cowboy chodzila;-)Moja Fasolinka w 27 tygodniu wazyla 1100 gram wiec w normie![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ile mierzyla? Bo z jednej strony fajnie ze tak moj synus rosnie a z drugiej boje sie ze po porodzie bede jak cowboy chodzila;-)Moja Fasolinka w 27 tygodniu wazyla 1100 gram wiec w normie![]()
Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!
wlasnie sie dowiedziałam że bede miała chłopca
Jestem w 31t4d. W UK wagi nie podaja,maja do tego wykresy,gdzie po wzroscie zaznaczaja wynik na krzywej,nasz juz jest wysoko ponad przecietna..;-)Szkoda ze nie podaja wymiaru z nozkami ale jak poczytalam w necie to tak jak mowi polozna wzrost ma jak dzidzia w 34tc..mayo - w ktorym jestes tc i ile wazy Twoj maluch?
Medeuska -Nigdy tak naprawde do konca niewiadomo.. zyczę, zeby okazalo sie w pazdzierniku, ze jednak chlopiec ;-) A jak dziewczynka, to tak jak juz ktos zdazyl powiedziec... [zawsze sie tak mowie ale...] najwazniejsze, ze zdrowe!
A ja mam takie pytanko... jeszcze nigdy nie miałam robionej cytologii... czy w ciazy nie powinnam miec jej zrobionej KONIECZNIE?
Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!
wlasnie sie dowiedziałam że bede miała chłopca![]()
ciekawe
a catedra opowie Wam coś o cytologii... cytologię robi się po to aby wykryć ewentualne wczesne zmiany nowotworowe w szyjce macicy... to jest właśnie to o czym teraz trąbią naookoło... cytologię powinna robić każda kobieta która rozpoczęła współżycie ponieważ raka szyjki macicy powoduje wirus hpv, który posiada 50 procent populacji ludzkiej... raz do roku koniecznie takie badanie, najlepiej raz na pół roku....
myślenie pt. jestem za młoda rozbraja mnie ponieważ mam 21 lat i na sekundkę przed zajściem w ciążę robiłam cytologię, poniewaz postanowiłam zbadać się przed planowaną ciążą...
wynik: stan przednowotworowy... czeka mnie leczenie od razu po porodzie... zagrożenia dla życia nie ma ponieważ od tego stanu u mnie rozwinięcie raka trwa jakieś dwa lata... aczkolwiek prawdopodobnie czeka mnie wycięcie zmienionego fragmentu szyjki...
jakbym poszła do lekarza za dwa lata prawdopodobnie mój raczek byłby już zahodowany do stopnia średnio zaawansowanego.... no i wtedy chemia, wycięcie całkowite no i resztę można sobie wyobrazić.....
po to jest cytologia![]()
Jestem w 31t4d. W UK wagi nie podaja,maja do tego wykresy,gdzie po wzroscie zaznaczaja wynik na krzywej,nasz juz jest wysoko ponad przecietna..;-)Szkoda ze nie podaja wymiaru z nozkami ale jak poczytalam w necie to tak jak mowi polozna wzrost ma jak dzidzia w 34tc..i potwierdzila ze mozemy sie synusia spodziewac w drugiej polowie wrzesnia
![]()
Halooo z tego co ja czytałam to Meduska chce Zuzankę
Ja cytologie też na początku ciąży miałam robioną i wiem, że jeszcze raz Ginka zapowiedziała. No i tak jak pisały dziewczyny profilaktyka - raz w roku obowiązkowo !!!
ja tak miałam z Natalią miał być 100%syn a urodziła się córa szok był dla wszystkich dlatego teraz nikt mi nie wierzy że będzie chłopakMedeuska lepiej , że doweidziałaś się teraz a nie przy porodzie.A ciuszki przydadzą się dla następnego dziecka
.![]()