reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!

wlasnie sie dowiedziałam że bede miała chłopca:szok:

ciekawe:-D:-D:-D

a catedra opowie Wam coś o cytologii... cytologię robi się po to aby wykryć ewentualne wczesne zmiany nowotworowe w szyjce macicy... to jest właśnie to o czym teraz trąbią naookoło... cytologię powinna robić każda kobieta która rozpoczęła współżycie ponieważ raka szyjki macicy powoduje wirus hpv, który posiada 50 procent populacji ludzkiej... raz do roku koniecznie takie badanie, najlepiej raz na pół roku....

myślenie pt. jestem za młoda rozbraja mnie ponieważ mam 21 lat i na sekundkę przed zajściem w ciążę robiłam cytologię, poniewaz postanowiłam zbadać się przed planowaną ciążą...

wynik: stan przednowotworowy... czeka mnie leczenie od razu po porodzie... zagrożenia dla życia nie ma ponieważ od tego stanu u mnie rozwinięcie raka trwa jakieś dwa lata... aczkolwiek prawdopodobnie czeka mnie wycięcie zmienionego fragmentu szyjki...

jakbym poszła do lekarza za dwa lata prawdopodobnie mój raczek byłby już zahodowany do stopnia średnio zaawansowanego.... no i wtedy chemia, wycięcie całkowite no i resztę można sobie wyobrazić.....

po to jest cytologia :)

Ostatnia edycja:
mayo - w ktorym jestes tc i ile wazy Twoj maluch?
Jestem w 31t4d. W UK wagi nie podaja,maja do tego wykresy,gdzie po wzroscie zaznaczaja wynik na krzywej,nasz juz jest wysoko ponad przecietna..;-)Szkoda ze nie podaja wymiaru z nozkami ale jak poczytalam w necie to tak jak mowi polozna wzrost ma jak dzidzia w 34tc..:-p:-Di potwierdzila ze mozemy sie synusia spodziewac w drugiej polowie wrzesnia;)

Ostatnia edycja:
Catedro,jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy na temat raka.Gdyby wszyscy mieli taką wiedzę i takie podejście do sprawy,to pewnie zachorowalnośc na raka byłaby dużo niższa.Naprawdę chylę czoła:tak::tak::tak:

Medeuska -Nigdy tak naprawde do konca niewiadomo.. zyczę, zeby okazalo sie w pazdzierniku, ze jednak chlopiec ;-) A jak dziewczynka, to tak jak juz ktos zdazyl powiedziec... [zawsze sie tak mowie ale...] najwazniejsze, ze zdrowe!

A ja mam takie pytanko... jeszcze nigdy nie miałam robionej cytologii... czy w ciazy nie powinnam miec jej zrobionej KONIECZNIE?

Halooo z tego co ja czytałam to Meduska chce Zuzankę :tak:

Ja cytologie też na początku ciąży miałam robioną i wiem, że jeszcze raz Ginka zapowiedziała. No i tak jak pisały dziewczyny profilaktyka - raz w roku obowiązkowo !!!

Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!

wlasnie sie dowiedziałam że bede miała chłopca:szok:

Medeuska lepiej , że doweidziałaś się teraz a nie przy porodzie.:cool2: A ciuszki przydadzą się dla następnego dziecka:-p

Ja juz kiedyś pisałam opinię mojego lekarza na temat przewidywania płci. Mówił, że jak wyjdzie chłopiec to jest jakieś 80% a jak dziewczynka to 50%. U nas na forum już 2 dziewczynkom coś "wyrosło" więc może coś w tym jest.:confused:

Co do cytologii to ja też jestem zdumiona że tak żadko macie robioną. Ja mam cytologię raz w roku odkąd zaczęłam chodzić do ginekologa zresztą sama się o to upominam i pilnuję terminów.:tak:

ja cytologie mialam robioną we wrześniu i robiłam wypalankę nadżerki a teraz lekarz mi robił w maju cytologie a jak chodziłam w ciąży z Natalią to nie miałam w ogóle robionej

ciekawe:-D:-D:-D

a catedra opowie Wam coś o cytologii... cytologię robi się po to aby wykryć ewentualne wczesne zmiany nowotworowe w szyjce macicy... to jest właśnie to o czym teraz trąbią naookoło... cytologię powinna robić każda kobieta która rozpoczęła współżycie ponieważ raka szyjki macicy powoduje wirus hpv, który posiada 50 procent populacji ludzkiej... raz do roku koniecznie takie badanie, najlepiej raz na pół roku....

myślenie pt. jestem za młoda rozbraja mnie ponieważ mam 21 lat i na sekundkę przed zajściem w ciążę robiłam cytologię, poniewaz postanowiłam zbadać się przed planowaną ciążą...

wynik: stan przednowotworowy... czeka mnie leczenie od razu po porodzie... zagrożenia dla życia nie ma ponieważ od tego stanu u mnie rozwinięcie raka trwa jakieś dwa lata... aczkolwiek prawdopodobnie czeka mnie wycięcie zmienionego fragmentu szyjki...

jakbym poszła do lekarza za dwa lata prawdopodobnie mój raczek byłby już zahodowany do stopnia średnio zaawansowanego.... no i wtedy chemia, wycięcie całkowite no i resztę można sobie wyobrazić.....

po to jest cytologia :)

Oho...
Takze wnioskuje, ze cytologie powinnam miec zrobiona, chyba z daleka widac ze wspolzycie juz rozpoczelam :confused:

Trzeba bedzie troszke upomniec lekarza...
Dzieki za info Catedra!

Jestem w 31t4d. W UK wagi nie podaja,maja do tego wykresy,gdzie po wzroscie zaznaczaja wynik na krzywej,nasz juz jest wysoko ponad przecietna..;-)Szkoda ze nie podaja wymiaru z nozkami ale jak poczytalam w necie to tak jak mowi polozna wzrost ma jak dzidzia w 34tc..:-p:-Di potwierdzila ze mozemy sie synusia spodziewac w drugiej polowie wrzesnia;)

Nie dosc, zesmy obydwie sobie Damiana wypatrzyly, to idziemy w tej ciazy podobnie :-) Moj maluch tez jest juz spory [tydz temu 2,300] i ma sie pojawic 22 wrzesnia przewidywalnie :-p

Halooo z tego co ja czytałam to Meduska chce Zuzankę :tak:

Ja cytologie też na początku ciąży miałam robioną i wiem, że jeszcze raz Ginka zapowiedziała. No i tak jak pisały dziewczyny profilaktyka - raz w roku obowiązkowo !!!

Opppppsss! Bardzo przepraszam Medeuske za ta gafę :zawstydzona/y: to przez te dzisiejsze ekscesy i nerwy... mialam na mysli dziewczynke.

reklama
Do góry