reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

a tak btw marzy mi sie dobra mrozona kawa - ślązaczki moze sie wybierzemy?????????????????????

ja jestem za :rofl2: a pozostałe:confused:
tak w ogóle AbEjA to na ostatniej wizycie lekarz sam powiedział, że zrobimy wymaz z szyjki następnym razem..to będzie mój 36 tydzień..a i teraz znów nie mam robić badań..tylko żelazo brać..bo następnym razem zleci mi badania co by już też krzepliwość krwi sprawdzić..i potem wizyta ma być już w 38 tygodniu..

Ja też po wizycie i jestem troszkę zmartwiona. Lekarz mi powiedział na dzień dobry, że mocz fatalny i morfologia tez kiepściutka. Dał mi skierowanie na posiew i zobaczymy czy to bakterie czy znów nerki:baffled:Denerwują mnie te złe wyniki bo naprawdę świetnie się czuję i nie mam żadnych dolegliwości:confused:
Z dobrych wiadomości to dziecko jest główką w dół, napiera na szyjkę ale ta jest długa i szczelnie zamknieta, więc na razie nie grozi mi wcześniejszy poród.:tak: No i od ostatniej wizyty schudłam 1kg więc na razie 7 kg na plus.

no i spokojnie Wiola :tak: wszystko z pewnością bedzie ok ;-)

moja koleżank urodziła 2 miesiące temu chłopaka 3800 w 1,5 godziny..z wszystkim!!!!!! (czyli 3 fazy) a wąziutka jest i drobniutka, że hej! więc ja się nie martwię..zapowiedziałam mojej położnej, że ma robić co chce, byle było dobrze i się nie przejmuję..jak trzeba będzie nacinać to trudno..tylko niech mi o tym nie mówi..ja wszystko podpiszę wczesniej..a jak skończy sie cesarką to też będzie ok..:happy: pozytywne nastawienie to 90% sukcesu :happy: i już:tak:

reklama
a tak btw marzy mi sie dobra mrozona kawa - ślązaczki moze sie wybierzemy?????????????????????

Ja właśnie pochłonełam pyszne lody kawowe 0,5 l :tak::-D i Mała szaleje z radości

no i spokojnie Wiola :tak: wszystko z pewnością bedzie ok ;-)

moja koleżank urodziła 2 miesiące temu chłopaka 3800 w 1,5 godziny..z wszystkim!!!!!! (czyli 3 fazy) a wąziutka jest i drobniutka, że hej! więc ja się nie martwię..zapowiedziałam mojej położnej, że ma robić co chce, byle było dobrze i się nie przejmuję..jak trzeba będzie nacinać to trudno..tylko niech mi o tym nie mówi..ja wszystko podpiszę wczesniej..a jak skończy sie cesarką to też będzie ok..:happy: pozytywne nastawienie to 90% sukcesu :happy: i już:tak:

Dokładnie to samo man położne w SzR mówiły, że nastawienie to podstawa :tak::happy:

Mnie to mój gin troszkę podłamał. Od samego początku mówi, że bardzo duża ciąża. Ostatnio sobie żartował, że chyba lada dzień będę miała rozwiązanie. Powiedział, że maleńka będzie miała 4 kg jak nic. Boshe ja chyba chcę cc ...

shenkoka to to tak jest te chudziny po prostu dzieci wypluwają ekspresowo:baffled: a ja z bioderkami J.Lo męczyłam się 10 godzin:baffled: życie jest niesprawiedliwe:angry:

a mi brzuch tak wystrzelił :szok::szok: ogromniasty jest:szok:

A u nas drugi synek na razie zapowiada się na ciutkę mniejszego, Krystian w 32tc był 100g cięższy, ale wymiary miał podobne. Tyle, że teraz pewnie najwięcej będzie tył to zobaczymy jaki będzie finisz. Zdecydowanie wolałabym, żeby nie miał powyżej 3,5kg.

Cześć dziewczyny my też niedawno wróciliśmy z usg, i oczywiście znowu mnie wkurzyli:baffled: , jak ostatnio byłam chyba w 23 tyg to powiedział że za wcześnie na 4d/3d i kazał po 30tyg przyjść , więc poszłam dzxiś 31t4d to mi powiedział ze na 3d za późno i figa z płyty nie będziemy mieć:realmad: .Mówił że za duża ciąża i mała się jeszcze pupą ustawiła że nawet twarzy w 2d nie widzieliśmy:baffled:.Załamali mnie , bo ja chciałam tą płytę .
Mała pozostała małą , bardzo dużo urosła ostatnie usg 1080g a dziś 2100g, a co najciekawsze wszystkie wymiary ma na 34 tydzień ciąży i lekarz mówił że albo będzie miała ponad 4 kg albo się urodzi wcześniej 2 tyg.Jest na całe szczęście zdrowa , główką na dole lekarz powiedział że to już ostatecznie i ma jakąś pozycje porodową , kurcze ja się nastawiam że jeszcze prawie 2 miesiąće a tu może być znacznie mniej , zobaczymy, w sumie czuje się świetnie nic mnie nie boli jakoś strasznie , nie puchnie , chociaż dobre i to.:zawstydzona/y:
Ale ja chciałam płyte........ps zdjęć też mi nie dał , bo powiedział że się mała źśle ustawiła:-(
No cóż , mama mówi że zdjęcia i płyty nadrobie jak się urodzi:tak:

Dentico jakis niewydarzony ten gin:no: My robilismy 3/4D w 19 tc i nikt nie robil problemu..Jak mu sie nie chce to niech zawod zmieni..
Ale fakt faktem ze sesje zdjeciowa jeszcze nie raz nadrobisz z nawiazka;-):-)

Hej dziewczynywitam w ten pochmurny poranek. Jestem dziś pełna energii i będę sprzątać i chyba w końcu dokończę moja pracę dyplomową bo przez wakacje taki leń mi się włączył a M już mnie tak molestuje z tą praca:zawstydzona/y: że chyba w końcu faktycznie się za to wezmę:-p Nic, idę jakieś śniadanko zjeść :happy:

Dentico
co za gin no... Ja byłam na 3/4d w 15tyg i pani która mówiła tylko żebyśmy się nie nastawiali na piękne dziecko bo ono teraz wygląda jak mały kosmita:-D:-D A tak wszystko zmierzyła film nagrała tłumaczyła. Ale jeszcze będziesz miała tyle zdjęć i tyle filmów że nie raz komputer się zawiesi;-);-)

reklama
Dentico, masz popier...go gina. Ja nie potrzebuję usg 3d/4d. Jak dla mnie zbędny wydatek, ale mój od początku prawie starał się takowe zrobić. Wystarczyło, że przełączył jakąś funkcję w aparaturze. Może Twój najzwyczajniej w świecie nie potrafi korzystać ze swojej, że się tak wymiguje?

Do góry