reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

No, no, jak to antybiotyk przeciwgrzybiczy szkodliwy głównie w pierwszym trymestrze.... Lekarz wie, co robi. A firmy farmaceutyczne muszą zamieszczać ostrzeżenia na ulotkach... fakt, że fluconazole ma ich szczególnie dużo, ale ten lek to taki standard przy grzybicach. Niestety na mnie to nie działało w ogóle i macmiror 500 okazał się wybawcą. Zaznaczam jednak, że nie brałam żadnego z tych leków w ciąży, choć o ile wiem macmiror działa miejscowo tylko i jest bezpieczny dla kobiet w ciąży (mimo ostrzeżenia na ulotce, że stosowanie wyłacznie po konsultacji z lekarzem).

Fluconazole wcale nie pomógł jak na razie, więc chyba i tak będe musiała go zmienić :no: Ale zobaczymy, trzecia 'dawka' za tydzień..

reklama
:-):-) Cyniczna, normalnie na każdym podwątku Cię wycałuję z radości :-):-) :*

Co do ktg, rozmawiałyśmy o tym niedawno, a na kiedy masz termin dokładnie?
Bo standardowo ktg się robi po terminie regularnie co dzień albo co dwa dni, chyba że się coś dzieje wcześniej - jakieś skurcze przedwczesne np. No i na IP przed porodem robią, albo już na samej sali porodowej ;-)

Amelkowa, no dawno nikt mi tyle czułości nie okazywał hahahahaha :-);-):-D
Termin mam na 20 października, a pierwsze ktg 24 września gin zaplanowała, "żeby sprawdzić, jak sobie Dzidziuś radzi". To że ktg się na porodówce "przyczepia" to wiem, uświadomiona zostałam przez położną ze szkoły rodzenia. Wcześniej się nie robi ktg?

Wiesz co, z tym ktg to różnie bywa, bo ponieważ różne mają zwyczaje... Myślałam że ogólnie jest tak jak w Opolu, czyli jak pisałam wcześniej... Ale jeśli lekarz ma dostęp do ktg w swojej poradni to z niego korzysta...
Ja miałam ktg jak byłam w szpitalu, bo podejrzewano u mnie nieodczuwalne skurcze i rozwieranie się szyjki macicy, które powoduje plamienia...
Monitoruje Ci to skurcze i czynność serca dzidziusia i dzięki temu ja mam nagranie dzidziusiowego serduszka na dyktafonie i dodatkowo jego czkawki :-D:-D bo jak się rusza to słychać takie szuranie :-D:-D takie było pik pik pik, szur, pik, pik, pik, szur itd :-D:-D

Paula - synuś śliczny jest!

Monitoruje Ci to skurcze i czynność serca dzidziusia i dzięki temu ja mam nagranie dzidziusiowego serduszka na dyktafonie i dodatkowo jego czkawki :-D:-D bo jak się rusza to słychać takie szuranie :-D:-D takie było pik pik pik, szur, pik, pik, pik, szur itd :-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D o proszę, podpowiedź dobra-jak będę miała 1 KTG to wykorzystam dyktafon ;-) dzięki!

Ja już w tym tygodniu mam iść na pierwsze ktg, do gabinetu lekarki, tyle że nie ona to wykonuje, a jakaś położna. Nie wiem czy się robi przed terminem czy nie, lekarka powiedziała ostatnim razem coś w stylu, że w sumie na tym etapie mogę już przyjść na ktg, ale nie traktowała tego jako konieczności,ale wiem, że na miesiąc przed porodem już wszystkim pacjentkom każe przychodzić. termin mam na 19.10 Skoro mogę, to pójdę:-)

Wszyscy maja wizyty, KTG i inne a ja nie mam nawet przed terminem juz wizyty, denerwuje mnie to :wściekła/y:

Kochana, ja nie mam ;-) tamten jednorazowy przypadek ktg był z konieczności, której Ci nie życzę, spokojna Twoja rozczochrana ;-) wszystko będzie dobrze!

Asheara... jak to nie masz wizyty przed terminem? Teraz to już w ogóle nic? nic, nic? Żadnej kontroli? Nic? Ja od października mam wizyty umówione co tydzień... + ktg (no, ale jak czytam, to nieobowiązkowe). 4 tyg. nic?

Asheara... jak to nie masz wizyty przed terminem? Teraz to już w ogóle nic? nic, nic? Żadnej kontroli? Nic? Ja od października mam wizyty umówione co tydzień... + ktg (no, ale jak czytam, to nieobowiązkowe).

No właśnie nic nic... ostatnia wizyte mialam w pierwszy dzien 36tygodnia, a teraz lekarz ma miesieczny urlop... a ja mam stresa, wolalabym miec chociaz jeszcze jedna wizyte za tydzien, czy za dwa [38,39tydz..]

reklama
Do góry