reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Ajesli chodzi o liczenie ruchów,to tez sie dowiedziałam ,ze nie jest to konieczne o ile dzidz sierusza jak zwykle.powiedział,że gdybym zauważyła zmniejszenie aktywnośći to ja rozruszać.A jesli dalej bedzie leniuchować to policzyć wtedy aale nawet wtedy nie panikować.Może mieć akurat taki mniej ruchliwy dzionek i już!
O, tak, nie panikować... jak to łatwo powiedzieć...:tak::-D
A ja wczoraj po wizycie u ortopedy w końcu jestem zadowolona, natknęłam się na lekarza który jest super wszystko normalnie tłumaczy i porządnie bada, przeprowadza wywiad itp. itd. Dostałam zaświadczenie o moim obecnym stanie zdrowia pod względem ortopedycznym i pan stwierdził że mam dyskopatie, rwę kulszową i do tego wypuklinę która uciska na nerwy rdzeniowe:-( A mam dopiero 22 lata:szok:
....:baffled: i co? I cc?
A wiecie co - hmmm wczoraj na wizycie była rodzinka: kobieta w ciąży gdzieś może 7 miesiąc, jej mąż,córka, syn -Sajmon ok.2 lat. Po prostu mi się otworzył scyzoryk w kieszeni... Córka z małym coś rozrabiali,ale nie strasznie, ojciec szarpnął tę dziewczynkę, i głośno i baaaardzo stanowczo powiedział: "Wyjdź stąd na zewnątrz" Dziewczynka z łzami wyszła. Potem wróciła i siedziała cichutko na krześle. Mały Sajmon dokazywał strasznie,łącznie z tym,że o mało nie przewrócił na siebie szklanego stolika,ale udało mi się go zablokować.A mamusia i tatuś nic... W dodatku tatuś wziął gazetkę i sobie czytał, a kobieta z tym 2-latkiem na rękach chodziła po poczekalni... I pytam: po co ten facet tam z nią przyszedł i z tą gromadką??? Po co, poczytać gazetę i pokazać jakim jest macho,bo córcią potrzepie? Ja nie rozumię... po prostu nie rozumię... Weszli potem wszyscy oprócz dziewczynki do gabinetu, a na koniec dołączyła i ta dziewczynka. Dodam,że poczekalnia nie jest wielka - przyjmuje 2 lekarzy. Siedziało nas chyba z 10 kobiet, kilku panów/ale wyszli widząc tłok/ + ta czwórka. Kosmos mówię Wam, nie było czym oddychać a tu jeszcze takie widowisko. Ja wymiękłam...

Sorki,że tak się rozpisałam,ale po prostu wnerwiłam się z deka... ale teraz idę wrzucić pranie synka.
... Fajna akcja...:baffled::-);-):-D
Właśnie myślałam o tym niedawno.. Może warto już zapisać dziecko do przedszkola? :-p:-D
Tak...:baffled: no, bez przesady... Może najpierw niech szczęśliwie przyjdzie to dziecko na świat...:tak::-D;-)

reklama
Witam,

Cieszę się że u was girls wszystko ok i również melduje się po wczorajszej wieczornej wizycie :-).
Mała już wcale nie jest taka mała -waży jakieś 2900 choć wszystko wskazuje na to że jest dość chuda, ale za to ma długaśne nogi :-D. Moje podwozie natomiast nie wykazuje najmniejszych oznak zbliżającego sie porodu, ale ponieważ mała uparcie ma wszystko w dupce:-D i jej ułożenie miednicowe nie zmieniło sie dostałam już skierowanie do szpitala na CC, na które mam sie zgłosić około 28 września :-):-D:rofl2::-) Powiem wam szczerze że nie mogę się już doczekać kiedy wycałuję tą małą uparciuchę:-D:-D

Witam,

Cieszę się że u was girls wszystko ok i również melduje się po wczorajszej wieczornej wizycie :-).
Mała już wcale nie jest taka mała -waży jakieś 2900 choć wszystko wskazuje na to że jest dość chuda, ale za to ma długaśne nogi :-D. Moje podwozie natomiast nie wykazuje najmniejszych oznak zbliżającego sie porodu, ale ponieważ mała uparcie ma wszystko w dupce:-D i jej ułożenie miednicowe nie zmieniło sie dostałam już skierowanie do szpitala na CC, na które mam sie zgłosić około 28 września :-):-D:rofl2::-) Powiem wam szczerze że nie mogę się już doczekać kiedy wycałuję tą małą uparciuchę:-D:-D

ale fajnie za juz niedługo zobaczysz swoje dzieciątko!!!!Trzymam kciuki,żeby wszystko poszło ok!!

Witam,

Więc jeszcze 10 dni i będziesz miała małą przy sobie. Też tak chcę:-):-):-)

powiem wam że az mi się wierzyć nie chce je to juz praktycznie finisz :szok::-)
No ale teraz juz mam faktyczna mobilizację do spakowania torby i złożenia łóżeczka :-D

reklama
Witam,

czyli czas na dziewczynki:happy::rofl2:

Do góry