reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Miałam dziś wizytę u lekarza, szyjka bardzo długa, Milenka wysoko, ale główką w dół i nie spieszy się jej na ten świat, lekarz stwierdził że może tak być że przenoszę ciąże :( ...mam dość upałów, nie chce :(
czemu jak ja chcę żeby już wyszła to ona się nie wybiera na ten świat?

Dziś też lekarz pobrał mi gbs i miałam ktg ale skakało od 120 do 156 w ciągu 30min.. a mało się wtedy ruszała.

Za 2tyg następna wizyta, chyba że zmieni zdanie i się urodzi, chyba muszę się wziąć za sprzątanie i przygotowanie pokoju małej już tak na tip top to może zmieni zdanie :)

reklama
Lidka wiem co czujesz bo dokladnie yo samo czulam 2 tyg temu... pamietaj se masz jeszcze 3 tyg a te 2 do wizyty szybko zleca, wiem po sobie :) zobaczysz wtedy juz pewnie cos ruszy :*
Przy okazji poprosze o kciukasy za jutrzejsza wizyte! Oby moj dziec juz sie zdecydowal i dawal konkretne sygnaly :D

Magdus trzymam kciuki.
Tylko ja się jeszcze stresuje tym, że jak się urodzi w terminie to nie ma kto mi pomóc.. bo mama 24 wraca do pracy (jest nauczycielką i nie ma szans wziąć urlopu na samym początku) a mąż w sierpniu też nie ma jak wziąć urlopu bo nie będzie miał kto pracować i dopiero we wrześniu by mógł.. :(

No to ja wlasnie po wizycie :)
Bioprofil ok, jak zwykle mały na usg śpi ale fajnie tak raczka ruszył i miał na buzi tak słodko ;) serduszko chyba było 158 bicie..
Pobrali gbs i jeszcze na cos tam tu pobierają z nosa na jakas bakterie, jak ogarnę to wam napisze na co to bo nie zrozumiałam do końca.. Noi mówiłam tez ze pd dwóch dni zaczęłam mieć raz dziennie takie kłucie w pochwie jak wstaje rano wiec sprawdzili tez.. I co i mały bardzo nisko główka siedzi i rozwarcie juz na 1-1,5 cm wiec ja jestem wow.. A czy to możliwe (??) ze mogła dotknąć jego główki podczas badania bo czuc było ze jak macala to on jakby tak podskoczył do góry tak sie nagle poruszył..
I mam juz ustalony termin indukcji na 20go na 8 wieczór mam sie zgłosić na oddział.. Czyli na samym początku 39 tygodnia.. No wow tozto juz za dwa tygodnie, sie chyba zestresowałam bo wsiadłam w auto i mi łezka poleciała z emocji..

Ostatnia edycja:
Muszę dać radę, chodź wiem, że będzie ciężko. Muszę chyba zacząć przysiady robić albo wysprzątać na błysk całą chałupę to może zejdzie niżej :) Będę się martwić jak do 20 nie wyjdzie.

Bunia gratuluję Tobie udanej wizyty i że chociaż u Ciebie się coś ruszyło i coraz bliżej do porodu :)

reklama
Do góry