reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Dziewczyny gratulacje :) ja już też nie mogę się doczekać swojej wizyty, chociaż jeszcze nie wiem kiedy :)

Milusia, z tym Twoim wzrokiem to ja w poprzedniej ciąży też tak miałam, tylko krócej - tak ok. 5 min. Dwa razy mi się tak przytrafiło, i też jeździłam po lekarzach - okulista, neurolog. I nic nie wykryli ... I nigdy więcej się nie powtórzyło.

Milusia gratuluję wizyty!! I nie przejmuj się antybiotykiem... ja brałam nie raz w poprzedniej ciąży na pęcherz i wiem ze lepiej brać leki niż siedzieć z infekcją... Tak więc spokojnie! Co do wzroku też tak miałam... nie w ciąży ale w ogóle... miałam skierowanie do neurologa ale jakoś czasu nie było... po porodzie się też tym zajmę...

Hope
gratuluję udanej wizyty!!! Masz rację że płeć przy takich informacjach jest mniej istotna! :tak:

Vinga, inomama, Akuku, Sali, Antinetka powodzenia na wizytach!!!

No więc... ja już po wizycie. Jest źle ale jeszcze nie tragicznie. Szyjka ma 2cm a 3 tygodnie temu miała 4cm.... skróciła się o połowę ale na szczęście kanał rodny jest zamknięty. W tym tygodniu idę do szpitala na założenie krążka no i mam się oszczędzać żeby donosić do bezpiecznego terminu. (ta... oszczędzać... :dry: ) Lekarka zrobiła też USG by podejrzeć maluszka no i pięknie zaprezentował swoje... KLEJNOTY!!! Będzie więc drugi synek!

Powiedziała że nie ma wątpliwości... :-DNo... szkoda że nie będzie parki, ale w sumie z dwuch łobuzów też się cieszę! Mąż od razu zaproponował staranie o 3 za jakieś 2-3 lata ale ja na razie modle się żeby tą ciąże donosić jak tak szyjka mi się skraca...

gratuluje dziewczyny udanych wizyt, a dziesiejszym zycze powodzenia
milusia to jakis koszmar z tym wzrokiem, ja na twoim miejscu nie zwlekalabym wizyta u neurologa
co do antybiotyków to w kazdej ciazy bralam, w pierwszej mialam zapalenie pecherza moczowego a teraz juz jakies bakterie w pochwie i musialam antybiotyk brak, zreszta w pierwszej ciazy mialam dodatnie gbs wiec tez dostalam antybiotyk zaraz przed porodem i po porodzie w kroplowce
lekarz wie co robi i jezeli mowi ze trzeba brac to nie ma co dyskutowac tylko lykac albo wsadzac i koniec

Hehe... cieszę się choć na razie to do mnie nie dociera... nastawiłam się na dziewczynkę... miałam takie przeczucie, wszystkie objawy inne... w ogóle ciąza inaczej przebiegała a tu proszę... :-p Ale w gruncie rzeczy jest w porządku bo i tak mamy plan kiedyś na trójkę dzieci więc mam jeszcze szanse na wymarzoną córę! :-D

fifka gratuluje syneczka, zaloza ci krązek i będzie spokojnie, dobrze ze tak szybko to wykryli i mogą zadziałać

reklama
Fifka nawet nie wiesz jak ja bym chciala miec takiego malego siuraczka :tak:z kolei ty myslalas odwrotnie , ale i tak zazdroszcze jak holera ! :))

Do góry