reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Hej babeczki :)
Gratuluje wszystkich wizytek!!!!

Ja tez mialam wczoraj wieczorem wizyte ale calkiem zapomnialam poinformaowac ;p Moze dlatego ze to wizya kontrolna u poloznej tylko...Tak wiec mala jest glowka w dol. Mocz wyszedl oki cisnienie tez...Posluchalam serduszka I tu tez wszystko w porzadeczku. Jedyne co sie nie zgadza do konca to wielkosc mojej malej...Bo w sumie usg nie mialam ale one tu mierza brzuch tasma I wg tych pomiarow wysokosc dna macicy jest juz w miejscu ktory odpowiada na skonczone juz 34 tyg...Wg niej ciaza jest jednak starsza albo dzidziol wiekszy...U nich w karcie mam wpisane ze ciaza ma aktualnie 32+5 ale gin mi tego nigdy nie potwierdzil wiec nie wiem jak oni to oszacowali bo to tez nie jest termin z OM...
No dla mnie to wlasciwei nie nowina ze dzidzia duza bo Kuba tez byl ciagle wiekszy I wiekszy, no I wyskoczyl taki bobek 4240 :)
W kazdym razie nastepna wizyte ustalila mi na za 2 tyg I jesli wtedy dzidzia bedzie jeszcze wieksza niz te 1.5 tyg roznicy dostane skierowanie na kolejnego scana zeby to sprawdzic .

Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciukole &&&&&&&&&&&&

fifka zrob te wyniki jeszcze raz ale moze nie czekaj tych kilku dni... moze to byl I incident...a moze nie skoro cie bolaly plecy. A takie gdybanie ze moze ucisk a moze nie to tez nie za dobre...Ja na twoim miejscu zrobilabym mocz od razu z posiewem. Lepiej sprawdzic i dzialac za wczasu... Ja mialam taka sytuacje ze sam mocz wyszedl ok a z posiewu bakterie I za 3 dni juz objawy ostrego zapalenia...

fifka lub vinga czy mozecie mi wpisac wizyte kontrolna u poloznej- 2 grudnia

reklama
Witam dziewczyny. Dziś trochę w domu ogarniam, pranie robię. Przy remoncie to trudne, ale wykorzystuje to, ze jestem sama.

Julinana zdrówka

Dona a więc trzymam kciuki, żeby tak było, jak sobie życzysz

Fifka a więc kuruj się domowymi sposobami, witaminka, C, żurawinka, urosept. Ja jeszcze Lacibios Femina łykałam

Inomama aż mnie ciarki przechodzą na myśl o tym szwie

Anbas kiedyś mojej mamie tak obwód brzucha mierzyli. Dla mnie to dziwne. Ja jestem raczej chuda, a w pierwszej ciąży obwód brzucha miałam 108cm a dzieciaczek tylko 3200g i 55cm. Moja znajoma miała o połowę mniejszy brzuchol a dzieciaczek był większy. JA takim pomiarem obwodu bym się nie przejmowała

Marika ale to nie chodzi o obwod brzucha bo to wiadomo ze zalezne jest od budowy wzrostu itd... Tu chodzi o pomiar od kosci lonowej wzdluz brzucha az do konca macicy (czyli gdzies tam prawie pod biust)...Ten jest w miere miarodajny bo jesli masz termin obliczony prawidlowo I ilosc wod plodowych jest ok to z tego pomiaru wychodza tygodnie poprawnie.
Ale ja sie nie przjmuje tym wcale :) Bo jak mowie...oni nie wiem skad wzieli sobie termin porodu - bo wyzanczyli go na 8 stycznia...Moj gin wyznaczyl na 5,6 tego a z OM na 30 grudnia... tak ze to jest ciagle sprawa otwarta :) hihih

Monia nie bierz nospy bo jesli to cos z szyjka to moze rozluznic ja i bedzie sie skracac i poloz sie ... moze mala jakos glowka napiera ... niech sobie zmieni pozycje ... mi przy takich kluciach skracala sie szyjka do porodu z pierwszym dzieciu a ostatnio jak takie mialam to tez sie skrocila i mam nakaz lezenia zeby nie poszlo dalej

reklama
Do góry