reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja urodzilam Alexa 2 miesiace przed 19 urodzinami, Victora jak mialam 20 i pol hehe a teraz bede miala 3 dziecko w wieku 24, 5, ale ja podobnie jak fifka od zawsze do bardziej dojrzalych... ja to nawet imprez nigdy nie lubialam, ja wrecz marzylam zeby miec juz ta 18 i miec rodzine i dzieci hehe. Taka inna jestem. Ale u mnie to na dobre dla moich bioder ktore mi moga dlugo nie posluzyc , a raczej wychowywac dzieci na wozku bym nie mogla.
A jestem na tyle mloda ze moze mi jeszcze odbije na core hehehehe, kto wie, kto wie. Nigdy nie mow nigdy ;)

Fifka no dziwna ta Twoja gin, zrob te badania, dobrze ze Adrianek juz duzy.

Gratuluje kazdej wizyty dziesiejszej, nie wymieniam bo nie chce nikogo pominac. Ciesze sie ze wszystko ok z makuszkami i zazdroszcze wam tego podgladania, wazenia itd... ja to tylko cisnienie i poslucham serduszka.

Prosze o dopisanie mojej wizyty kontrolnej 22.11 wizyta kontrolna

reklama
Kurcze strasznie mlodziutkie wszystkie jesteście...

A ja sie lapie na tym ze coraz wiecej i bardziej mnie ciągnie do slodkiego...waga nie idzie w gore..zreszta do tej pory mam jakieś 4 kg do przodu..bardziej mnie zastanawia czy to nie zaszkodzi dzidzi..

Ikasia ja na tą wagę patrzę z przymrużeniem oka bo USG się często myli... Konrad miał mieć ledwo 2.5kg a miał 2800g :tak:Ja małe dzieci rodzę i już widzę ze Adrian za 3 tygodnie będzie miał wagę podobną do Konrada.
Kciuki za jutro!

Aniu gratuluję udanych wyników :-)

Kasia dzidzia malutka ale nie martw się! Może ogólnie małe dzieci będziesz miała :-) To nic złego! Łatwiej się rodzi :-D

Vinga hehe gratuluję wielkiego faceta! Pewnie będzie miał ładną wagę na koniec! :-D I cieszę się że szyjka trzyma jak należy!

Blanka
no mam nadzieję że dotrwam! 12 grudnia to dla mnie magiczna data na którą czekam :-) Potem mogę już rodzić bez wyrzutów sumienia - nawet bym chciała :-D

Ka_siaaa
ja też mam ciągle z tym problem.... Z Konradem też miałam i nic złego się nie działo a rodziłam naturalnie... teraz też dostałam nestetynę... :-(

Akuku dopisałam :*

Ja dzisiaj ważyłam się i mam kolejny kg na plusie a więc jestem +3kg :-) równo 66kg

Fifka super że Twój chłopczyk już taki duży. A co do wyników moczu to ja też bym Ci radziła zrobić prywatnie jakiś posiew czy coś takiego... Szkoda, że lekarka to olała.

Inomama właśnie dzisiaj spytałam o szwy i u mnie ściąga się je w 37 tyg.,tylko nie wiem czy skończone muszą być;-) do tego dzieje się to w szpitalu więc jest szansa, że przetrzymają mnie już potem, ja bym się cieszyła bo do szpitala mam ponad 40km a tak czułabym się bezpieczniej będąc na miejscu około terminu.
A jak to u was wygląda ze szwami?

Ikasia
super że wyniki dobre, trzymam kciuki za jutro!

Ania, Vinga gratuluję udanych wizyt

Kasiu, może to nic takiego skoro długość i reszta parametrów w normie. Trzeba na pewno to kontrolować, ale jeszcze mały ma czas żeby przytyć.

Dziewczyny ja też chcę usg, już 3 tyg nie widziałam mojej kruszynki i jeszcze przynajmniej 4 kolejne nie zobaczę, buuu :-(

A co do wagi mi w ostatnie 2 tyg przybyło aż 2,5kg czyli razem 67 (12kg na plusie) ale widzę, że ja nie przytyłam (zgaga robi swoje), brzuch minimalnie zwiększył obwód więc wszystko musiało pójść w małą i w wody :-)

dziekuje kochane za dobre slowa;-) powiem szczerze -podejrzewalam,ze synus moze byc mlodszy niz wynika z tych wszystkich terminow, bo jakos tak wiem kiedy moglismy go z mezem splodzic:-p
i wtedy wszystko by sie zgadzalo, tygodnie,waga,itd. tylko myslalam,ze lekarz ocenil wystarczajaco pewnie tydz ciazy i nie moze byc juz pomylki co do terminu;-)
wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt:-)

Ostatnia edycja:
Ja mam 23 lata i też 23 będę miała jak urodzę Natalię, gdyż jestem z lipca :-D i tak jak Akuku, nie w głowie były mi imprezy, od dawna chciałam mieć własną rodzinę, męża i dziecko, troszczyć się o dom itd :happy2:

Kasia na pewno wszystko jest oki :happy2:

eMka gratulyje udanej wizyty, super ze szew trzyma i szyjka dluga

KASIENKA jak dla mnie to u ciebie idealny wiek na ciaze, nie za pozno i nie za wczesnie, ale jak pisalam to moje osobiste odczucia

FIFKA super ze Adrianek juz taki duzy. Az mnie ciekawi ile u mnie dzidzia wazy, w piatek sie dowiem. Strasznie dlugo do drugiej wizyty, no ale w razie czego jest IP
A z tym moczemu uwazaj bo ja dostalam ostrego zapalenia pecherza i w szpitalu wyladowalam. Z bolu chodzilam po scianach, malo nie mdlalam. W 2 dni doprowadzilam sie do takiego stanu. Rodzinna bala mi sie cos przepisac i tak sie rozwinelo. Powtorz te badania i idz do rodzinnej, od niej mozesz wziasc skierowanie
IKASIA super ze wyniki ok, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte

ANIA super ze wszystko ok
KASIA u mnie dziecko caly czas jest o tydzien mlodsze wymiarami i waga. Po prostu bedzie mniejszy i tyle. Ja pierwsze dziecko urodzilam 3200g i 55cm tydz przed terminem. Znajoma jest ode mnie taka wieksza a urodzila dziecko 2800g i 50 cm. Nikt jej nie mowil ze jest cos zle a z wagi i wymiarow na pewno wskazywalo ze jest o 2 tyg mniejszy. Urodzila bez boli w 2 godzinki. Rodza sie tez dzieci 4000g i 60 cm. Tak wiec glowa do gory i sie nie przejmuj

VINGA super ze szyjka dluga. Synek pieknie przybiera na wadze

Ka siaa mi Nystatyna srednio pomagala, popros o cos innego, sama morzesz kupuc lacibios femina doustny probiotyk, madc clitrimazolum i smarowac zewnetrznie, a takze nasiadowki w misce z Tamtum Rosa. Moze warti zrobic posiew z pochwy

reklama
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt, fajnie że dzieciaczki nam rosną a szyjki trzymają :-), Niektóre z Was strasznie mało przytyły to znaczy ja bym tak chciała , ale zawsze mi do 15 kg się przykleja :baffled: teraz mam 13 + , i olbrzymi brzuszek , ciężko mi okrutnie a podłoga przy wkładaniu butów wydaje się coraz niżej hi hi , słabo już dosięgam :-)

Do góry