reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Wiesz co...koniecznie zrob to badanie jeszcze raz I jak beda podobne wyniki to smigaj jak najpredziej. Bo serio krew w moczu to nie sa przelewki. Od tego juz bardzo krotka droga do ofdklebuszkowego zapalenia nerek ;/ A to stan zagrazajacy zyciu!!! Poza tym sama taka infekcja pecherza jest grozna dla porodu naturalnego a dokladniej dla dziecka... I wiesz co..Nie wiem jak to wyglada teraz w polsce bo dawno nie robilam tam wynikow moczu, ale czy jesli masz podwyzszone leukocyty itd...to robia od razu posiew na bakterie? Bo jesli nie to moze warto od razu zrobic I sprawdzic czy sie tam jakies tfu tfu swinstwo nie chowa I wiedziec czym mozna leczyc...Poki jeszcze mozna...
Kurcze bardzo dziwne to zachowanie lekarki...krew w moczu jest normalna? ;/

reklama
Em-ka bardzo sie ciesze , ze u Cibie wszystko ok.

Fifka super, ze Adrianek tak ładnie rosnie, przy tej wadze mozesz byc spokojna, ale oczywiscie ma jeszcze u mamusi w brzuszku pomieszkac troche:biggrin2: Zrob te badania raz jeszcze koniecznie, mi tez to sie wydaje dziwne.

Trzymam nadal kciuki za reszte dziewczyn i maluchow :-)

Anbas leukocyty w tym badaniu nie wyszły. Wszystkie inne normy były w porządku tylko te erytrocyty - czyli czerwone krwinki przy liczebności było napisane "dużo" z wykrzyknikiem... powtórzę je po jutrze po prostu. A jutro po południu zadzwonie do mojej lekarki rodzinnej i po prostu zapytam jej.

dziewczyny gratuluje wizyt :***

fifka tobie w szczególnosci wiem jak sie martwilas :**** ale adrian juz duzy super jak bylas w szpitalu to ile wazyl ? w ile dni tak ladnie przybral???

Emka - gratulacje wielkie:) niech szwy długo trzymają! kiedy umawiasz sie na ich zdjęcie?????

Fifka - czyli, ze dobrze? bo kurde ja nie wiem, jak czytam o tych dwóch palcach...ale jesteś w domu, więc dobrze:)

Hahaha Inomama znaczy ze dobrze bo się nie powiększa :-)

Blue 2 tygodnie temu ważył 1800g na USG szpitalnym :-) Trochę jakoś sporo przytył jak na taki czas... ale sama wiem ze te USG to tylko orientacyjnie waży... okaże się przy porodzie :-D

Anisen
wiem i właśnie tak zrobię :-)

Fifka czyli suma sumarum dobre wiadomosci...I jaki Adr)ainek juz duży.....ja pewnie kolejene wazenie będę miała kolo 36 tyg,...a po 36tyg dzieciaki tyją kolo 1kg do porodu..wiec będę miala przyblizoną wagę:) A z moczem to koniecznie powtórz..ja dzisiaj odebrałam wyniki I tam jest zaznaczone ze erytrocytów jest w normie..

Ja odebrałam dzisiajwyniki..mocz ok...I te badania majace pokazac czy mam zatrucie ciazowe wyszly ok, wiec wszystko w normie..jutro mam wizytę:):)

Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za następne :-D
Ja dziś byłam na kontroli, siuśki ok, ciśnienie nie wiem bo nie zdążyłam zajrzeć :-D, mała główką w dół, lekarz mi macał brzuch, chyba sprawdzał ułożenie małej, ale to tak mnie bolało, że masakra. Wyniki krwi ok, mam tylko lekko podwyższoną hemoglobinę, mój wynik to 5.13 a norma jest medzy 3,8-5.0. Następną wizytę w szpitalu mam za 3 tygodnie.

Dziewczyny proszę o wpisanie wizyty kontrolnej na 9 grudnia :-)

reklama
Ja juz po wizycie:-) szyjka trzyma,ma 26mm,wiec nawet o 3mm wiecej niz miala:-) plec potwierdzona-dalej syneczek:-) wszystkie proporcje malego ok, poza waga. Areczek ma ok 1400g wiec za malo przybiera na wadze i wyglada jakby byl o dwa tyg mlodszy,czyli jakis 31tc. Troszke sie martwie,bo lozysko dojrzale jak na ten tydz,ale waga dzidzi mala...:( lekarz mowil,ze trzeba monitorowac te wage czesto...ktg nie mialam jednak robione.

Do góry