reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Wczoraj jak miałam robione USG ultrasonograficzne (przez brzuch) to zapytałam o szyjkę. Wiec lekarka zbadała mnie wziernikiem i zrobiła USG dopochwowo i powiedziała ,że wszystko w normie. Nawet nie prosiłam o to. Jeszcze bardziej mnie to zaciekawiło po waszych postach. Przy okazji ja na tym skorzystałam.

reklama
Wczoraj jak miałam robione USG ultrasonograficzne (przez brzuch) to zapytałam o szyjkę. Wiec lekarka zbadała mnie wziernikiem i zrobiła USG dopochwowo i powiedziała ,że wszystko w normie. Nawet nie prosiłam o to. Jeszcze bardziej mnie to zaciekawiło po waszych postach. Przy okazji ja na tym skorzystałam.
lepiej szyjkę z kontrolować za wczasu niż potem gdy jest mało szans na zatrzymanie jej skracania:tak::tak:
Ewwe, Mamolka dzięki za gratulacje:-):-):-)

Tak sie właśnie zastanawiałam gdzie się podział watek z fotkami z usg naszych maluszków i już wiem he he :-p w końcu do tego doszłam;-)
Doti to usg miałam z pierwszą córą ale tym razem jest to jeszcze pod wielkim znakiem zapytania czy będę miała możliwość go zrobić:sorry2:
Krolcia gratuluję synka:-):-) duży facecik już niego:tak::tak:
Pati.B super że maluszek ma się dobrze:-):-) dopiero 9cm a już tak daje się we znaki może już trenuje kopanie piłki;-) kciukasy za wizytę 22.07 mocno zaciśnięte:tak::tak:
Elena tak jak już dziewczyny napisały lepiej nie jeść jagód prosto z krzaczka bo nie widomo co się zjada razem z nimi a przecież nie warto tak ryzykować jeszcze w takim stanie:sorry2::confused:
Kaczucha dobrze że wybrałaś sie w sobotę do lekarza na kontrolę lepiej sprawdzić dwa razy i być pewnym niż sie zamartwiać

Postanowiłam do końca ciąży nie jeść jagód. Nie wiem czy nie wywołują skurczy, bo podajże liście maliny lub owoce malin tak.

Ostatnia edycja:
a oto zapomniana obiecana fotka z usg z 27maja:zawstydzona/y:
dzidzia01.jpg

dziś do obiadu robię mizerię, bo na talerzu musi być coś dla ochłody. A na deserek właśnie malinki:)

Postanowiłam do końca ciąży nie jeść jagód. Nie wiem czy nie wywołują skurczy, bo podajże liście maliny lub owoce malin tak.

owoce można jeść, bo to nie to samo co liść. A co liści malin, to powodują skurcze macicy, ale jak jest wszystko dobrze, to można pić herbatę z liśćmi malin, bo wtedy mięśnie się wzmacniają.
Zresztą dokładne działanie jest na stronie Malinowej szkoły rodzenia, wrzucałam już ten link, jak trzeba to wrzucę jeszcze raz.

a ja bym nie mogla nie jeść jagód... czekam na nie dniami i nocami :)) a maliny... o jezusie ale bym zjadła malin z mlekiem :D
Aluśka no faktycznie spory maluszek :)) śliczności! :D

reklama
Własnie coś takiego czytałam na temat malin. Ale tak ciężko mi się ostatnio skoncentrować ,ze piszę niegramatycznie bez sensu. Wolę nie ryzykować. Pewnie to był zbieg okoliczności.

Do góry