reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Wiolcia to ładnie rośnie. I ja Cie tam nie chce straszyc ale u mnie na wątku dziewczyna urodziła jakos tak k.36 tygodnia i Mały nawet w inkubatorze nie musiał lezeć...Także Babolku kochany odpoczywaj i czekaj bo Krzysiowi śpieszno mame zobaczyć. Postukaj brzuszek od nas, bo głaskac nie powinnaś i odpoczywać.

reklama
Wiolcia bo taka właśnie jest TP,uciekaj stamtąd i poszukaj innego rozwiązania.Ja neta mam wraz z kablówką i jestem zadowolona,zero zastrzeżeń :)

Tak ja tez mam z kablówka, z Vectry i przez te ponad 3 lata zero zastrzeżeń i dośc konkurencyjne ceny. Teraz za pakiet platynowy (pomysł męża) i internet 8 tego czegos plus szybszy wysył danych płacimy 131 zł. Ale zaczynaliśmy od 30 zł za sam internet. Jakbyśmy mieli normalny pakiet to by było taniej ale P. chciał patynowy to ma. Kłóć sie tu z facetem...Zreszta Ciiii nie wydajcie mnie, mamy sasiada podłączonego to sie dokłada do tej kablówki.

Ja też mam Vectrę :) Ale nie wiem jaki mamy pakiet,wiem że płacimy 116zł,ale przydało by się coś zmienić :) Bo widzę,że ty masz dobrą ofertę :)

Ale Vectra jest dostępna chyba tylko w miastach co?? Ja mieszkam na wsi z kiepskim zasięgiem sieci komórkowych (mieszkam w dolinie:baffled:). Zależy mi na internecie ze zmiennym IP, miałam internet radiowy ale zrezygnowałam.

wiolcia dużo dzieciaczków jak się rodzi to nie waży nawet 3 kg więc jeszcze troszkę i spokojnie będziesz mogła się rozpakować :D zwłaszcza, że to już u ciebie baaardzo zaawansowana ciąża :) tak jeszcze z 2,5 tygodnia i maluszek na tym świecie już jest całkiem bezpieczny. ale ogólnie 36 tydzień to już wszystko powinno być rozwinięte jak trzeba więc ciesz się, że jesteś już w tak dobrej sytuacji bo brakuje ci bardzo niewiele :) ja oczywiście życzę, żebyś wytrwale donosiła do terminu i żeby ten maluszek przypadkiem przez te kilka tygodni nie podwoił swojej wagi bo rośnie imponująco szybko :)

Witajcie :)
Strasznie dawno mnie nie było, ale mam masę roboty i z czegoś musiałam zrezygnować, żeby znaleźć moment na odpoczynek :)

Więc odezwę się tylko na wizytowym wątku i uciekam pewnie znowu...

Może pamiętacie, że mieliśmy niecały miesiąc temu nerwówkę z asymetrycznymi komorami bocznymi w mózgu Malucha. Tydzień temu była kolejna wizyta i pan doktor stwierdził dumnie, że nas wyleczył ;) Komory się wyrównały, są co prawda w górnej granicy normy, ale 10,6 mm to jeszcze dla chłopaka całkiem dobry wynik. A chłopak to na pewno - wystawił się do kamerki i lekarz stwierdził, że dziewczynką to on na pewno nie jest ;)

W nagrodę lekarz zrobił nam niespodziankę i, nic nie mówiąc, włączył na koniec na moment tryb 3D (nawet nie wiem kiedy) i razem z opisem badania dostaliśmy portrecik Franka :) Straszny Plastuś z niego, ale leży główką w dół, więc trochę jest pognieciony :) Poza tym - jak każdy stwierdza - to cały Tata :)

Kończymy dziś 31 tydzień. Franek waży 1,5 kg i jest idealnie w środku skali. Ja się czuję coraz lepiej - już od dawna bez skurczy i bez większych boleści ;) Prawie wszystko już kupione, więc czekamy sobie spokojnie na grudzień :)

To tyle relacji :)

Zobacz załącznik 291098

Ale Vectra jest dostępna chyba tylko w miastach co?? Ja mieszkam na wsi z kiepskim zasięgiem sieci komórkowych (mieszkam w dolinie:baffled:). Zależy mi na internecie ze zmiennym IP, miałam internet radiowy ale zrezygnowałam.

Wiolcia spróbuj w Netii. Mam u nich neta już 3 lata i jest o niebo lepsze niż tp. Co prawda IP nie zawsze się zmienia, ale jak lokalizowałam swoje, to pokazuje jakieś torowisko w Poznaniu:-) Cenowo też są przystępni

reklama
Wiolcia ale ten twój synek to klocuszek :) Skurcze miałaś? Ojej brrr... To teraz wiesz czego się spodziewać. Ja z Zuzą poczułam co to skurcz dopiero 5 dni po terminie. Wcześniej nic. Cicho sza. Teraz też jak narazie cicho ale to dobrze :) Po takich skurczykach może się szyjka skracać i poród rozkręcić. Jak cię jeszcze złapie i nie będzie przechodzić to biegiem do szpitala. Niech mały posiedzi w brzuniu tyle ile trzeba :)

ewa86 to fajnie że wszystko u was ok a zdjęcie Frania rewelacja. Piękne!!! :)

Ostatnia edycja:
Do góry