reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

ciekawe jak oni to tu zbadaja hmmm czy to widac na usg taki piasek? masakra jakas a dzis krwi w nocy bylo duuzoo:( szlag mnie trafi, ide do szpitala wlasnie i delikatnie mowiac sram ze strachu.

Ewwe tez mialam faze ze pepowina moze cos zrobic maluchowi ale lekarz mnie oswiecil ze to mozliwe tylko przy wychodzeniu bo w brzuszku wszystko jest tak skonstruowane ze nie ma prawa zrobic :) wiesz.. inaczej cala ciaze bysmy sie telepaly dodatkowo na slowo pempowina :) ciekawe czy bedziesz tu jeszcze siedziala jak bedzie 41 tydzien ;) aa niee Ty masz cesarke heh wiec nie grozi:) czesto tak jest ze jak sie cos dzieje to potem maluch sie pekluje i nie chce wyjsc :)

reklama
nawet mi zrobili badanie na paciorkowca hehe

mam pytanie, czy ktoras z was miala kiedys krwiomocz?? i jesli tak to czy jakies inne objawy dodatkowo?
jak widac jest to dosyc powazna kwestia wiec porsze o wypowiedzenie sie i nie zlekcewazenie tematu.
I nie chodzi mi tu o krwinkomocz tylko o widoczna krew pochodzaca na 100 procent z ukladu moczowego(ten drugi odplyw zatkalam) od wczoraj sikam krwia, bylam u lekarza a on nie wie skad to moze pochodzic badania moczu wykazaly niewielka ilosc krwi a procz tego zadnych bakteri ale nie byl to chyba posiew bo posiew trwa dluzej, przypuszczam, jutro ide na usg z Arlenka i odrazu giekolog zrobi mi usg pecherza... poze tym nie mam objawow zadnych! jedyne co mi sie cisnie na usta to K....A!!!!

Cos znalazlam po40.pl - Krwiomocz

kurcze ale się dzieje na tym wątku....

nie wiem co mam napisać - w sumie gratuluję wizyt i momi wszystko 3 mam kciuki...

u nas lipa:( małowodzie. Norma jest 8 u nas jest 5......do tego rozwarcie na palec.
Dostałam skierowanie do szpitala na KTG, pojechaliśmy zaraz po wizycie, i jeszcze mnie tam na ip lekarka wkurwiła bo, zaczeła sobie urządzać ze mną jakieś gierki słowne i potraktowała mnie jak gówniarę jakąś i panikarę mimo iż miałam skierowanie.I co więcej! zadzwoniła do mojej lekarki.... ale to to akurat dobrze, bo zaraz po tej rozmowie, myślałam że mi wejdzie w dupę bez wazeliny.Zapis ktg ok.
W niedzielę po południu mam kontrolę u mojej gin w szpitalu, zrobią ponownie ktg, i usg w celu sprawdzenia, czy wód nie ubyło. Jeśli ubyło, to mnie zostawią już na oddziale, w poniedziałek konsultacja z ordynatorem.Na chwilę obecną mam wnikliwie obserwować ruchy Boryska...
strasznie się martwię....Malutki waży malutko bo tylko 2323, ale wszystkie wymiary w normie, po prostu chudziutki jest.

Nic sie nie martw bo moj Jas tez tyle wazy i ginka mowila ze ksiazkowo i zobacz nasze suwaczki;-)

I nie ma co sie obawiac ze dzidzius moze byc owiniety pepowina, bo w brzuszku nie oddycha pluckami.Taka ewentualnosc jest nieco grozniejsza przy samym porodzie.

Ostatnia edycja:
Ewwe tez mialam faze ze pepowina moze cos zrobic maluchowi ale lekarz mnie oswiecil ze to mozliwe tylko przy wychodzeniu bo w brzuszku wszystko jest tak skonstruowane ze nie ma prawa zrobic :) wiesz.. inaczej cala ciaze bysmy sie telepaly dodatkowo na slowo pempowina :) ciekawe czy bedziesz tu jeszcze siedziala jak bedzie 41 tydzien ;) aa niee Ty masz cesarke heh wiec nie grozi:) czesto tak jest ze jak sie cos dzieje to potem maluch sie pekluje i nie chce wyjsc :)

Tylko że tutaj o tej fazie powiedziała mi moja gin, a z palucha sobie tego nie wyssała, pępowina nie ma w takim brzuchu tyle miejsca co w brzuchu gdzie ilość wód jest normalna, dziecko jest ściśnięte, a co za tym idzie gdy opląta się w pępowinę może to być opłakane w skutkach i chodzi tu konkretniej o przepływy. Bardziej dla mnie wiarygodne jest na chwilę obecną słowo mojej gin.Ale dzięki.

No proszę obstawiałyśmy Wiolę,że pierwsza urodzi,a tu Sunflower wychodzi na na prowadzenie.Sun trzymaj się kochana i czekamy na wieści :) :*

matko dziewczynki ale się porobiło

salomii dobrze, że jedziesz do szpitala. Daj znać co i jak &&&

ewwe Twój Borysek waży tyle ile Oliwka w tym samym czasie, więc mamy drobniutkie dzieci. Jak często masz chodzić na usg (co 2 tyg?). Wcale się Tobie nie dziwię, że się martwisz, ale tak jak laski pisały sporo dziewczyn ma za mało wód i jest wszystko ok. Buźka!

misia i sunnflower dziewczynki trzymam mocno kciuki za każdy dzień, ale tak jak już któraś pisała lekarz lekarzem, a dzidzia i tak sama zadecyduje kiedy wyjść.

Ewwe Kochana ja tez uważam, ze 5 to nie tragedia, na pewno z Boryskiem jest i bedzie wszystko dobrze, najważniejsze, że jesteście pod opieka dobrego specjalisty :) Ja z Julką miałam znowu wielowodzie, juz nie pamietam ile ale chyba zwiekszone jeszcze raz tyle i mnie durny lekarz straszył, ze dziecko może mieć wodogłowie.. Dobrze, ze Ty masz kompetentnego lekarza :*

Ja dzisiaj mam wizytę o 14:30, ciekawe czy mały pupką w dół czy glówką...

Ewwe Kochana ja tez uważam, ze 5 to nie tragedia, na pewno z Boryskiem jest i bedzie wszystko dobrze, najważniejsze, że jesteście pod opieka dobrego specjalisty :) Ja z Julką miałam znowu wielowodzie, juz nie pamietam ile ale chyba zwiekszone jeszcze raz tyle i mnie durny lekarz straszył, ze dziecko może mieć wodogłowie.. Dobrze, ze Ty masz kompetentnego lekarza :*

Trzymam kciuki za wizytke;-)

reklama
za Twoją wizytę &&&
Salomii dobrze że idziesz do szpitala pod okiem specjalistów wszystko będzie z dzidzią w porządku:tak::tak:
u nas lipa:( małowodzie. Norma jest 8 u nas jest 5......do tego rozwarcie na palec.
Dostałam skierowanie do szpitala na KTG, pojechaliśmy zaraz po wizycie, i jeszcze mnie tam na ip lekarka wkurwiła bo, zaczeła sobie urządzać ze mną jakieś gierki słowne i potraktowała mnie jak gówniarę jakąś i panikarę mimo iż miałam skierowanie.I co więcej! zadzwoniła do mojej lekarki.... ale to to akurat dobrze, bo zaraz po tej rozmowie, myślałam że mi wejdzie w dupę bez wazeliny.Zapis ktg ok.
W niedzielę po południu mam kontrolę u mojej gin w szpitalu, zrobią ponownie ktg, i usg w celu sprawdzenia, czy wód nie ubyło. Jeśli ubyło, to mnie zostawią już na oddziale, w poniedziałek konsultacja z ordynatorem.Na chwilę obecną mam wnikliwie obserwować ruchy Boryska...
strasznie się martwię....Malutki waży malutko bo tylko 2323, ale wszystkie wymiary w normie, po prostu chudziutki jest.
Kochana normalnie brak słów na tą lekarkę zero wyczucia:no: dobrze że do Twojej gin zadzwoniła pewnie po rozmowie jej sie głupio zrobiło :dry:
Mam nadzije że wód nie ubędzie ubywać i spokojnie wytrwać do terminu porodu:confused::confused:
A Borysek wcale nie waży malutko:tak: Moja Martynka w 35tc i 5d miała dopiero 2200g:cool2:
Zapomniałam wczoraj napisać. Zapytałam lekarza, kiedy jechać do szpitala. Stwierdził, że ma dość niepopularny pogląd na tę sprawę. Cytuję: "lepiej jechać do szpitala dwa razy za szybko, niż raz za późno". Szczególnie jeśli któraś ma kawałek do szpitala. Lepiej wszystko sprawdzić.
święta prawda:tak::tak:

Do góry