reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Podzielę się napewno ;-);-);-) tylko ostrzegam znając ją - położna przy okazji koleżanka, która przy porodzie ma mi się w razie gdyby pojawić ;-);-);-) - może to być jakiś hardcore :-):-):-):-):-) typu sto przysiadów i jedziemy :-D:-D:-D:-D

hej ja po wizycie... Wczoraj Wam napisałam że mam jakiegoś stresa wyjątkowo - pamiętacie?? No i wykrakałam.... Jestem u lekarza, wskakuję na fotel a ten paluchy buch i taaakie oczy na mnie i kręci głową, pyta czy na pewno się dobrze czuję, a ja że no w miarę, a on że szyjka miekka i że rozwarcie mam:no:
no to na kozetkę dowcipne USG robi i jednak troszkę mnie i siebie uspokoił... szyjka ma jeszcze 4cm, ale miękka i zaczyna się rozwarcie robić...<zdziwiłam się bo z Jagodą nawet przy porodzie nie miałam rozwarcia i wcale nie postępowało....> Na razie bez paniki nic mi nie zapisał - za miesiąc najwyżej da tabletki.
Co więcej dziecko ma 1300g, i jest ogólnie większe o 1mc niż termin z OM:szok: i teraz tak: o ile nie urodzę wcześniaka to nie wiem kiedy się spodziewać porodu na początku marca<lub końcem lutego>bo dziecko jest starsze czy na końcu marca a dziecko jest duże:angry: wszystko czyli temat szyjki, rozwarcia i wieku mojego dziecka ma się wyjaśnić ostatecznie na następnej wizycie:szok::eek:
wiecie co... masakra jakaś.... jeszcze miał spóźnienie i 2,5h czekałam sobie aż mnie przyjmie:wściekła/y:
załamałam się troszkę...nawet zakupy mi nie poprawiły humoru:no: a jak jechałam do domu to się poryczłam jak bóbr <dobrze że blisko domu już byłam na bocznej drodze a nie na głównej jakiejś...>

Amandla super że wszytko ok., a córa rośnie ładnie
Lina my mamy termin na 12 marca ale mąż mówi, że pewnie na Dzień Kobiet się wykluje, za to przyszły chrzestny mówi, że pewnie na jego urodziny – 18 marca/ Ja tam się trzymam suwaczka i czekam co mi doktorek powie podczas usg w styczniu (chyba 5 stycznia będę miała)
A tak na serio to coraz bardziej mnie przeraża fakt urodzenia dziecka... cieszę się i doczekać nie mogę ale z drugiej strony pojawia się tyle obaw, że wcale mi się nie spieszy żeby Dzidzia przyszła na świat przed terminem
Ewstra cieszę się, że wszystko ok i że sobie odpoczniesz

ola nie denerwuj się i odpoczywaj dużo, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. to dziwne że lekarz w zasadzie nie zareagował, leków nie dał.... mój w takiej sytuacji od razu wysłałby mnie na oddział (chociaż Święta w szpitalu to może nie najlepszy pomysł)

Ostatnia edycja:
olavip =- ale co nic ci nie dal zadnych wskazowek co masz robic, jak duze masz rozwarcie i w ogole i dopiero za miesiac wizyta ? jezus maria to jakies nieporozumienie ten twoj lekarz (sory)ale rozwarcie moze sie powiekszyc w ciagu paru dni chwil ,tygodni i zacznie sie akcja porodowa !!!! nie rouzmiem tego troche - nic ci nie przepisal ? hmmm

a co do dzidziusia to hmm po ostanich nowinach to masz sredniaka bo tu sa po 1500 gram dzieciaki juz w podobnych tygodniach do twojej ciazy , ja tez pisala ze moj syn w 30 tc mial 1980 gram

no nie przepisał nic..powiedział,że najwyżej za mc jak się nie poprawi to tabletki jakieś da.... Stwierdził,że jak badał to wyglądało dużo gorzej niż z USG, a USG pokazało że szyjka jest 4cm. Mam odpoczywać i tyle....

no nie przepisał nic..powiedział,że najwyżej za mc jak się nie poprawi to tabletki jakieś da.... Stwierdził,że jak badał to wyglądało dużo gorzej niż z USG, a USG pokazało że szyjka jest 4cm. Mam odpoczywać i tyle....
kurde to chyba ja tylko taka uczulona jestem na to - najlepiej brac magnez nospe kotre dialaja rozkurczowo tym bardziej przy skracajacej sie szyjce, rozwarcie przy drugim dziecku do 2 cm to ponoc norma skracajaca sie syzjka juz nie

reklama
Do góry