reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Renia super!!!!!! Ja sie tak jakos posiłkuje twoimi wizytami bo termin mamy ten sam i chłopców :happy::happy: To mój tez moze 2 kg juz ma :happy::happy: A powiedz mi na połówkowym ile mial ( i jaki to byl tydzien??) ? Mój cały czas szedł w tej srodkowej siatce centylowej :))

No i znowu szyjka.. A powiedz cos czujesz, bóle, skurcze itp ze ta szyjka wyszla skrocona i jest szansa wczesniejszego porodu? Jakie leki bierzesz??

Angel na połówkowym w 19tc2 miał 310g, a teraz było 62 tych centyli
A ta szyjka, wszystko się zaczęło od tych skurczy co pisałam kiedyś (samopoczucie przyszłych mam str12) po nich poszłam do lekarza to było w zeszłą środę, gin mnie zbadał i wyszło że młody rzeczywiście się obniżył (mówił że już jak na 36tc) i od tego mam bóle krocza, ale z szyjką było ok, mówił że może być ryzyko porodu przedwczesnego ale kazał brać magnez na razie (asparagin codziennie 3x2) i dzisiaj miałam krew pobieraną do badań i to usg i jutro mam iść do niego znowu i zobaczymy
no ale lekarz od usg mówił że szyjka może być skrócona ale jak jest twarda to też jest ok
a leków jakiś specjalnych to nie biorę tylko asparagin, tardyferon i prenatal i mam nadzieję że nic więcej nie trzeba będzie

renia gratuluję :happy2: wizyta udana i dzidziuś super rośnie takie sie najmilej czyta :-)

pozostałym dziewczynom życzę też aby były wieści dobre, no cóż stres jest ale oby się na tym tylko skończyło :tak:

byłam dziś po wypis ze szpitala i mi napisali że już od 18 tam byłam hehehe, zgłoszę to do ubezp grupowego jeszcze jakąś kasę dostanę :-D
no i mam wszystkie badania wypisane i mój Marcel goni jak dzik :rofl2: wiek ciąży mam określony już na 2 tyg do przodu, waga ok 2300-2400g, moje badania z krwi i moczu są ok :happy2:

Ogolnie to nie powinno sie robic badania ginekologicznego po 3-4 miesiacu do konca bo to moze spowodowac przedwczesny porod. Wiec pierwsza ciaze prowadzilam panstwowo i bylo super- wszystkie badania mialam robione i nigdy nie bylam badana gin po chyba 4m-cu. Teraz chodze prywatnie i jest ok, mam wszystkie badania robione ale i za kazdym razem badanie gin, a chodze raz na 5-6tyg i za kazdym razem krew mocz no i toxo ( bo mam duzo zwierzat ).
Niestety u mnie cukrzyca sie rozkrecila i nie jest fajnie. Musze sie wziasc za diete.

reklama
Maria kurcze ja Ci współczuje. nie wyobrażam sobie diety w ciązy na dłużej. ja byłam w sumie tam z tydzień z kawałkiem na tej owocowo-warzywnej i myslalam tylko o jedzeniu :-(

Do góry