Tunia, Mini no ja mam normalny brzuszek jak na swój wiek ciązy (mam mniejsza ciąże niz na paseczku bo 35 tydzień mi leci) tzn. oni licza skonczone tygodnie, wiec tak na prawde mam 35 i pare dni. jak wykryli, że mała ma zahamowany wzrost? no te wszystkie parametry co mierza na USG macie napisane na jaki tydzien wskazuja. moja mala miała 2- 3 tygodnie opóxnienia w tych parametrach plus do tego niska wagę. przy czym na wczesniejszych usg wszystko było dobrze tylko to ostatnie po którym trafiłam do szpitala było własnie z takimi róznicami w jej wzroście. dodam tylko, że normalnie sie odzywiam i nie ma to nic wspólnego z tym co ja tam jem, no i nie pale bo niektóre gwiazdy to pala i maja takie problemy.
Tunia Ty sie wielkościa swojego brzuszka nie przejmuj tak bardzo bo to akurat nie ma znaczenia dla maluszka. jesli sobie zdrowo rosnie tzn, że jest ok. jedne dziewczyny maja mega baloniki inne nie i wszystko jest dobrze.
Mini tak dostałam leki, już w zmieniszonej znacznie dawce i część mi juz odstawili, ale je biorę plus żelazo oczywiście. dobrze, że w ogóle mała zaczęła rosnąc i wyrównała z tygodniami, mam nadzieje, że łożysko da rade i brzunio tez wyrówna.