reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
MaMi no i super!! Ja własnie mam relanium na ew. problemy ze snem ale wzielam od wyjscia ze szpitala moze ze 3. I dobrze, bo wyczytalam dopiero niedawno, ze glownie zapisuje sie go na skurcze, wiec jakby mnie dopladly takie mocne przepowiadajace to mam w zanadrzu cos takiego zamiast nospy ( ta nigdy mi za wiele nie dawala..). ;-)

Manta no i dobrze, ze jest dobrze :))

Manta u Ciebie musi być dobrze, tacy pozytywni ludzi nie przyciągają nieszczęść
MaMicurina no i widzisz, poszłaś sprawdziłaś i teraz będziesz spokojna. Dzidzia niech rośnie sobie
Angel mi też nospa nie pomaga za wiele więc jej nie biorę wcale, a brzuch mam w sumie non stop twardy tylko się ruszę

Manta-dobre wieści-to lubię! :-)
Mami-dobrze, że poszłaś rozwiać swoje wątpliwości, przynajmniej możesz mieć teraz spokojną głowę. 2 kg jak na 33 tydz to akurat :-)
Kasiulka-coś czuje, że i tak szybko będziesz miala swojego Grzesia przy sobie. Tym czasem warto jeszcze cierpliwie poczekac, by synek przybrał trochę na wadze.

Super, że w zasadzie same dobre wieści.

Kasiulka, a dlaczego miałaś mieć ten poród wywoływany? Bo ja nie co dzień tutaj i nie doczytałam.

Doczytałam ładnie wieści od początku tego tygodnia, więc wybaczcie, że nie odniosę się do każdej z osobna (bo znowu się nieco działo)...

Cieszę się, że wiele wątpliwości zostało rozwianych, u większości spokój i wszystko dobrze - oby tak zostało do samych porodów (terminowych oczywiście). Mam nadzieję, że inne problemy - te jeszcze nie wyjaśnione - też się dobrze zakończą; nie denerwować się za dużo i wierzyć, że będzie dobrze.

Kasiulka nie dziwię się, że niektóre szpitale odsyłają rodzące (co nie znaczy, że to jest w porządku) - u nas na porodówce średnia narodzin w styczniu wyniosła... 42 porody/dzień :szok: A w lipcu ubiegłego roku urodziło się prawie 300 dzieciątek!!!

Co do połoznej - niby swoją wybrałam (tzn. podpisałam umowę, bo u nas połozne są przypisane regionalnie - do poszczególnych gmin); mam się z nią spotykać, kiedy zechcę i pytać o co chcę, ale jakoś mi do niej nie po drodze, a ona do mnie też zero kontaktu (w zasadzie to jej jeszcze na oczy nie widziałam - raz miałam pogadanke z inną położną z "tej ferajny" bo mają swoje dyżury). Po porodzie ma mnie oczywiście nawiedzić, ale wieść gminna niesie, że fatyguje sie tylko raz, najwyżej dwa.
Może jeszcze uda mi się zmobilzować i skoczyć do niej przed poordem, tylko właściwie nie wiem o co miałabym ją pytać...

reklama
Witajcie Laseczki :)
Ja byłam wczoraj na wizycie u mojego doktorka i wszystko jest OK :) mała dzisiaj ruchliwa jak nie wiem, waży 2400g, więc myślę, że nie urośnie już bardzo bardzo dużo przez te 3 tyg do terminu, kamień z serca mi spadł, fajnie, że u Was też wszystko dobrze :) pozdrowionka trzymajcie się

Do góry