reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
mata- super. ze u was oki - malego wstydnisia tam masz w srodku, ale najwazniejsze ze zdrowy ten twoj maly chlop :)
ewstra- same dobre wiadomosci - super oby tak dalej :-D powiedz mi w ktorym tyg zaczynasz ta szkole rodzenia- bo ja juz zaczelam 31tydzien a szkole ani slychu ani widu

tunia- jeszcze raz gratuluje kubusia i ciesze sie ze wszystko ok u was :-)

manta- same dobre wiadomosci, oby tak dalej :-D

jesli kogos pominelam to sorki ale tyle tych wizyt bylo... :sorry2:

aaa ja jutro już wizyta nie moge sie doczekac :) zapytam sie czy nadal uważa moja lekarka że to dziewczynka tam siedzi :) czy nie urosło tam nic między nogami :p wszystko mozliwe ale by było zdziwko :szok:. Jade na 13 jeszcze pewnie po sklepach pochodze więc sie odezwe pewnie koło 16-17 i zdam wam relacje :) musze sobie na kartce pytania napisac bo ja to tyle sie zawsze chce zapytac a jak przychodzi co do czego to z wrażenia o nic nie spytam hehe :D

tunia -ciul ze swataniem... wytłumacz lepiej Kubusiowi na jaką teściową trafi. Niech sie oswaja chłopak:D

mata - no ja wczesniej w miesiącu tyłam 3kg. było nawet raz 4,5... od kiedy ta dieta smieszna (chociaz nie stosuje się az tak bardzo, ale ciii) to w miesiącu... najpierw schudlam kg... pozniej go nadrobilam... a od wizyty do wizyty u gin wyszło, ze nawet kg nie przybralam...

Ewstra -
bardzo pięknie, ze cisnienie w porządeczku. :D

odnośnie ciśnienia. mialam dzis wizyte u Diabełtolożki wstrętnej - tam jak zwykle skoczylo mi cisnienie ( zaznaczam, ze na codzien jest odealne bo srednio 120/80 - u gin tez tak samo)... skoczylo mi to cisnienie po raz trzeci (trzeci raz w poradni) tak wysoko...ze bez zadnych pytan zaczela mi wyposywac recepte na jakies leki na nadcisnienie. jak jej wytlumaczylam, ze tylko u niej mi tak cisnienie skacze to sie na mnie "obraziła". Nie dam sie faszerowac lekami jak wiem, ze cisnienie mam dobre i ze skacze mi tylko raz na dwa tygodnie jak ide do tej zakichanej poradni. Zero pytan, zero zainteresowania :))) wyniki w normie - a ona narzeka, ze jeszcze obnizyc i jeszcze...i jeszcze...iiiii jeszcze! :p

Wytłumacze mu ze tesciowa mu sie trafi ze swieca szukac takiej:-Dagentka ze wiekszej nie znam:-Di ze lubi reklame"siedze na koniu":-D:-D:-D:-D

No co za baba:-)

Angel bardzo dziwna sytuacja z tą dziewczyną; moja przyjaciółka miała termin na 29 lipca i planowali jej cesarkę tydzień wcześniej ze względu na ułożenie dziecka, a jak się jeszcze okazało, ze się mała owinęła pępowiną 2 x to zrobili jej 2 tyg przed terminem, żeby nie ryzykować - to mi się wydaje logiczne

Mini w 38 tc zasadniczo dziecko jest gotowe, pewnie dlatego robią 2 tyg. przed spodziewanym terminem… teraz to myślę, że wolałabym już wcześniej niż gdyby się zaczęło coś dziać i lekarz by nie zdążył

Ewstra dobre wieści jak widzę; a z tą zgagą i włosami to mnie rozbawiłaś

Manta jakaś dziwna ta kobieta… to ja już wolę mojego doktorka, niby dmucha na zimne ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku – jak widać

reklama
Perelandra , tunia -no baba zdrowa chyba nie jest. na pierwszej wizycie dała mi do zrozumienia, ze powinnam nastawic się na insulinę. A teraz na kazdej wizycie nic nie wytlumaczy tylko stara się wciskac leki na cos co mi nie dolega:p zero wywiadu ze mną, za grosz. tylko pytanie na początku "jak się Pani czuje" :p... wypisuje kartę, pozrzędzi o cisnieniu, o tym, ze nie chudnąć - ale tluszcze ograniczyc (paradoks piękny), zleci miliard badan po czym doda, ze wizyta za dwa tygodnie, prosze wiecej spacerować:p ahahaha... naszprycowala by kazda jedną insulina na dzien dobry... :))) nie, dziękuję. Nie jestem kretynką zeby od razu się godzic na faszerowanie wszystkim. Tym bardziej, ze kobiecina ewidentnie idzie na latwizne, bo po prostu nie chce jej sie nic tlumaczyc;-))) na szczescie nie przekraczam 140 po posilku...i nie mam skoków typu 60 - 140... 140-60 wiec jest ok. no, ale 112 po kolacji to skandal!:p - się dowiedzialam;p cyrk:D

nie dam się zwariować, muszę myśleć trzeźwo i nie panikować:p niektorzy ludzie nie powinni pracowac tam gdzie pracują - mowię wam:p

Do góry