reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt i ładnie rosnących maluszków!

A ja odebrałam swoje wyniki i mocz ok, ale znów mi poleciała troszke morfologia i mam większa anemię, do tego jakies monocty mam podwyższone i prawdopodobnie jakas infekcja bakteryjna się rozwija.. zobaczymy co gin powie na to we wtorek... pewnie znów dołoży leków z żelazem, do tego coś na grzybka, bo po 2 tyg spokoju znów wylazł... chyba go zmęcze o posiew (nawet jak sama będe musiała płacic za badania) bo ile to mozna w ciemno grzyba leczyć... a musze witaminy itd. kupic i znów majątek wydam...

Po wizycie...lekarz twierdzi, że wszystko pozamykane i jest ok, a ta krew to widocznie jakieś naczynko mi pękło...czopek jest :tak::-D

Mała waży 1650gr niby prawidłowo, ale mi się wydaję, że trochę mało:eek: Nic jej między nózkami nie wyrosło, więc nadal dziewczynka...:-D Buzi pokazać nie chciała, bo zasłoniła rączką coś wstydliwe to moje dziewczę :zawstydzona/y::oo:
Kolejna wizyta za niecałe 3 tygodnie już z ostatnim usg, później po dwóch tygodniach jeszcze jedno i skierowanko do szpitala :szok: bez dzidzi nie wracam czyli za jakieś 6 tygodni chwila prawdy:szok: chyba się wystraszyłam :no:

Inamorate no i super - bardzo się cieszę, że te krwawienie to nie było nic poważnego... Jestem ciekawa ile moja Księżniczka będzie miała teraz wagi...a powiedz witaminki jakieś bierzesz??? poza tym Ty malutka jesteś i drobniutka chyba także i dzieciątko za duże nie będzie - chyba :-):-) u mnie M ma 190 cm :sorry2: także Zazuzizazuza jak to tata ostatnio ją nazwał musi być duża ;-);-)ale pamiętaj, że zawsze prawie jest granica błedu +/-300 g także u Ciebie może być na plusie ;-)

_Lina tak biorę witaminki i żelazo od miesiąca...a z tymi witaminkami to raz wezmę 5 razy nie bo zapominam :-D
Mówił, że waga dobra no zobaczymy za 3 tygodnie :tak:

Ina zresztą sama piszesz, że na Kruszynkę czekasz :-) to co Ty 4 kg Kruszynkę byś chciała :-D:-D:-D:-D:-D

Ja biorę witaminy od 1 dni gdy się dowiedziałam o ciąży - prawdopodobnie u mnie przez to waga Małej może być też większa - gdzieś czytałam tak, że nie koniecznie jest to dobre ale w "zdrowej ilości" nie szkodzi wręcz zalecane :-)

no ja też niby biorę cały czas, ale zdarza mi się zapomnieć :eek:
No jasne, ż na Kruszynkę byleby zdrowa była, a lekarz twierdz, że wszystko ok :)))

Poza tym ja usg nie bardzo wierzę :) Moją koleżankę straszyli w 34 tygodniu, ze malutka waży tylko 1800gr a urodziła się 3500gr więc nie ma co rozpaczać :)

Ostatnia edycja:
reklama
gratuluje wizyt i synka ;]

ja tez nie zawsze jem tablety z witaminami ale staram sie codziennie nuraka witaminy olewam jak mam problemy z wyprznieniem bo wtedy sie tak napinam ze przy podcieraniu czuje na dole jak mam lekk wszystko puchniete - ktoras tez tak ma czy tylko ja jakis defekt przyrody jestem???

Do góry