reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

no właśnie, ja póki co czuję, że mały się tam jeszcze wierci nieźle, ma jeszcze sporo miejsca na to wygląda,
jak potrafił się w przeciągu tygodnia przekręcić to do póki ma miejsce to się pewnie i nie raz jeszcze przekręci, najważniejsze będzie pewnie ułożenie po 36 tyg, bo wtedy to już bardzo mało miejsca się w brzuszku robi i szanse na przekręcenie już maleją

Ivi no właśnie ale do końca pewni być nie możemy jak się dziecko ułoży tuż przed rozwiązaniem więc pozostaje cierpliwie czekać i być dobrej myśli :happy:

Mini jakby co będę kręcić :-) nawet na szkole rodzenia mieliśmy podobne ćwiczenie

reklama
Atomówka- trzymamy kciuki za pomyślne wieści :-)
Ewstra- ważne że spadło i te usg dodatkowe super :-):-)
Ja pierwszą datę porodu bym chciała 29luty a potem byle do 12 marca:-)I ani jednego dnia szybciej:-)

anula ja też tak sobie czasami kręcę ... choć Dusia już chyba nóżkami w górze ;-)

Co do terminu to ja bym jednak wolała żeby to był marzec ... i z pewnością tak będzie bo termin mam na 20 tego :-)

Hej.

Ja po wizycie tylko na chwilkę się melduję - z Małą wszystko ok - ma 2 kg, rozwija się wszystko ładnie... Natomiast szyjka ma 2 cm i jest miękka - mam skierowanie do szpitala jutro rano się kładę. Mam dostać sterydy na rozwój płucek Małej i mają popilnować tej mojej szyjki... napewno do końca tygodnia nie wiadomo czy nie dłużej.

Teraz lecę szykować torbę na jutro i jakąś kolacyjkę...
Pewnie wpadnę jeszcze wieczorkiem do Was ale nie obiecam.

Trzymajcie się :-)

Witam
ja dzisiaj byłam na wizycue prywatnej, której celem jest jak wiece L4. no i mam cieplutkie zwolnienie na kolejny miesiąc. Ale przy okazji okazało się że mały tak mocno napiera główką na szyjke że mam rozwarcie na palec. ;/
No i mam zwolnic i szczególnie po schodach dużo nie chodzic, bo się mnie pani doktor pyta czy dużo chodze to mówie normalnie tak w domu z góry na dół z dołu na góre i tak przez cały dzień wiec troche sie uzbiera tego chodzenia. no to mam mniej chodzic, no spa i asmag codziennie i uważac czy nie ma skórczy
ponadto Mały ma ponad 1,7 kg. i jest wyjątkowo ruchliwy. Jak na moje to wręcz nadpobudliwy. ;)

_Lina super, że z Malutką dobrze, wierzę że te sterydy to tak bardzo zapobiegawczo..., więc na pewno będzie wszystko dobrze, już mniej niż więcej nam zostało
Pinula dobrze, że i z Twoim dzidziolkiem wszystko dobrze, a Ty kochana spokojnie i nie maszeruj po schodach!

Lina - malutka już duża, kłaść się do szpitala i odpoczywaj popilnują cię i na pewno będzie dobrze :-)Wiec się nie martw ja leżałam z dziewczyną co miała szyjke 1 cm w 18 tygodniu i chodzi do teraz.Tylko grzecznie leżeć
Pinula- oszczędzać się a maluszek kawał chłopa z niego:-)

Ostatnia edycja:
reklama
zwolnijcie trochę dziewczynki niech te wasze małe skarby jeszcze trochę poczekają, już niedługo do bezpiecznego 37 tygodnia

Lina, trzymaj się i oby ci ten pobyt w szpitalu zleciał szybko, ale wiadomo tam masz najlepszą opiekę i leki

nastraszyłyście mnie trochę tymi szyjkami, moja 2 tyg termu miała 2,7cm i mam nadzieję że się trzyma

Do góry