reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Lina, Pinula - ładnie zaciskac kolanka, szyjki niech sie wydłużają a maluchy niech się nie wygłupiają, tylko grzecznie w brzuszkach siedzą :tak:

nosz ja to musze chyba codziennie wszystko ladnie czytac, bo jak mam przerwę, albo ledwo zdążę kilka krókich wątków obskoczyc,t o potem takie akcje się dzieją :sorry:

reklama
a ja słyszałam, że szyjka jak się skróci to już nie wydłuża się, to jak to jest w końcu?
jakby nie było to nogi zaciskać i pilnować aby już bardziej się nie skróciła i nie rozwierała

Ewstra pilnuj ciśnienia , jak coś złe sie poczujesz dzwon do szpitala , lepiej dmuchać na zimnie, ze stanem przedrzucawkowym nie ma żartów .

Trzymam kciuki za wszystkie badania i USG.

Pinula dobrze, że ogólnie wszystko dobrze :-) oszczędzaj się i nie biegaj po schodach za dużo...

Anula szyjka jak się skróci to już niestety się nie wydłuży ;-) także jak słaba szyjka to też uważać ;-)

Tunia, Mini, Inamorate macie rację wykrakałam sobie - ale miałam takie przeczucie po tych moich bólach nocnych przed sylwkiem i teraz bólami przy jajnikach... I tak się bałam, że będzie gorzej - na całe szczęście rozwarcia nie ma ;-) ale Doktorek stwierdził, że 2 dni biegania jeszcze i na porodówkę bym mogła jechać ;-)jak będzie coś się działo ciekawego napisze sms - wy też dawajcie znak co u Was :-) mam nadzieję tylko, że następnej rzeczy sobie nie wykracze - zawsze mówiłam, że 3 raz ide do szpitala po to, żeby wrócić z Małą :-D:-D:-D ale 4 tygodnie średnio mi się uśmiecha leżeć... poza tym mała ułożona do porodu a według usg jest to 33 t i 6 dzień ciąży :-):-) a największy obwód to ma główki... jesuuu jak ja ją wypchnąć niby mam????? a jak będzie tak z 4 kg klocuszek (na to się zapowiada):szok::szok::szok:

Według usg powinnam 20 lutego urodzić :-):-) Ja chcę wyczekać byle do końca stycznia a Doktorek kazał się trzymać minimum do 10 lutego :-):-):-) czyli pewnie na Walentynki będę Gwiazdeczkę miała :-):-)

Także trzymać się Kobietki i nie szaleć :-) co by same pozytywne wieści były jak wrócę :-)

lina a bralas cos na szyjke czy tylko lezenie??
pewnie felka dostaniesz w kroplowce zeby tylko sie szyjka nie skrocila i dawaj znac c w pitalu ,mowia

ps kup sobie nakladki na wc w aptece;> prxydadza sie

Hej.

Ja po wizycie tylko na chwilkę się melduję - z Małą wszystko ok - ma 2 kg, rozwija się wszystko ładnie... Natomiast szyjka ma 2 cm i jest miękka - mam skierowanie do szpitala jutro rano się kładę. Mam dostać sterydy na rozwój płucek Małej i mają popilnować tej mojej szyjki... napewno do końca tygodnia nie wiadomo czy nie dłużej.

Trzymajcie się :-)
powodzenia!

Witam
ja dzisiaj byłam na wizycue prywatnej, której celem jest jak wiece L4. no i mam cieplutkie zwolnienie na kolejny miesiąc. Ale przy okazji okazało się że mały tak mocno napiera główką na szyjke że mam rozwarcie na palec. ;/
No i mam zwolnic i szczególnie po schodach dużo nie chodzic, bo się mnie pani doktor pyta czy dużo chodze to mówie normalnie tak w domu z góry na dół z dołu na góre i tak przez cały dzień wiec troche sie uzbiera tego chodzenia. no to mam mniej chodzic, no spa i asmag codziennie i uważac czy nie ma skórczy
ponadto Mały ma ponad 1,7 kg. i jest wyjątkowo ruchliwy. Jak na moje to wręcz nadpobudliwy. ;)
co wy z tymi rozwarciami juz:confused:;-)??
Ja mam dzis wizyte-wyniki chyba ok wiec chetnie poogladam dzidzie.

Dziś rano miała wizyte - gin stwierdził, że gdyby nie grzybek, to byłoby super. Anemie mam nadal, ale nie jest jeszcze bardzo duża - wg niego. Dostłam znó żelazo, a do ego leki na grzybka. A jutro mam podjechac do prywatnego gabinetu, to będe miała wymazy na GBS brany (paciorkowce). Badań póki co nowych nie zlecał, kolejna wizyta 31 stycznia

mata - ehh te grzybki :cool: tylko wkurzają

dziewczyny z rozwarciami - uważajcie na siebie!!

ciekawe jak tam Lina w szpitalu .. czy się już jakoś odnalazła...

reklama
i ja już też po wizycie, Marcelek rozwija się prawidłowo, serducho bije, jaja jak arbuzy no i co mamę cieszy jest główką do dołu, ułożył się prawidłowo i niech już tak zostanie :tak::happy2::-)

teraz już wizyty mam mieć co 3 tygodnie, po 35 tygodniu dostanę już skierowanie na serie badań i zaczniemy z panią dr rozmawiać o moim porodzie, a od 37tc jak dobrze zrozumiałam będę chodziła na KTG, no ale to wszystko dokładnie mi dr wyjaśni jeszcze na kolejnym spotkaniu 2lutego

trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt :tak: przynoście same dobre wieści

Ostatnia edycja:
Do góry