reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Tzn co masz na mysli, ze wyniki są w odstępstwie 2 cm??

Mini a mnie tam rybka. Wole tak jak przenosic 10 dni i upocic sie jak swinia zanim woncu zaczna wywolywac :rolleyes2: A z tego co sie tu orientuje gdzie niegdzie w UK przenosic karzą oj dobitnie..
Ale ja z Was wiekszosci namniej taka 'pro natura' jestem, wiec mi to nie przeszkadza zupełnie ;)

Angel to nie chodzi tylko o pro natura :-)
Tylko o to że taki poród jest dużo gorszy i boleśniejszy a i często nie postępuje na tyle szybko i trzeba i tak robić cięcie bo dziecku np zanika tętno , więc jest też bardziej ryzykowny niż w przypadku gdy organizm sam decyduje kiedy to ma nastąpić .
To już bym chyba wolała mieć cesarkę na tzw życzenie :-p

angel- no to wyniki nie najgorsze masz :) fajnie ze juz masz jakis termin... mi z tym wywolywanie powiedzieli ze jezeli dziecko bedzie duze to wywolaja wczesniej... ostatnio uslyszalam ' to dziecko nie bedzie male' ale o wywolywaniu cicho sza... i ja w sumie niewiem co lepsze - gorsze rodzic 4.5kg dziecko czy wywolac 2 tyg wczesniej........

Oj no napewno nie słyszałam by cesarka byla lepszym rozwiazaniem jak wywolywanie :-D Wkoncu jak sie nic nie dzieje najpierw sie wywoluje a ostatecznie tnie, nie na odwrót.
Pozatym gdybanie wystarczy obejrzec sobie te programy porodowka itp co przypadek to inny, to , ze tam na ta porodowke przyjezdzaja z samoistnie pojawionymi skurczami, rozwarciami nie oznacza, ze juz sie udalo i nie trzeba bedzie ingerowac. Niedotlenienie jest akurat niskim zagrozeniem w UK bo to monitoruja caly czas ( w razie czego przyczepiana jest dioda do głowki dziecka ktora daje najlepszy obraz jak sie maluch czuje), bóle? przeciwbólowe ;) cesarka no cóż bywa. Juz mam tak w d* tą angielską sluzbe zdrowia, że 'niech sie dzieje wola nieba' - byle sprowadzili mi na swiat to dziecko jakos;)
A pozatym czekamy na Matę i jej sekrety na temat domowego wywolywania ;))

Kamila nie wiem jak to 'wychodzi w praktyce' ale ja sobie nie wyobrazam rodzic 4,5 kg dzieciaka :/
W PL zreszta moja znajoma miala z gory ustawione cc przez wlasnie podejrzenie, ze dziecko ma tyle. Mialo 4 i jeszcze moglaby dac rade, ale jak sie z gory placi lekarzowi z paniki za taka przyjemnosc to sie nie rezygnuje w ostatniej chwili ;)

no to wiesci dobre-good:tak:

kamila-nie slyszalam ani dobrych opinii o cesarkach a tymbardziej o wywolywaniu-ale jak zwykle to sprawa indywidualna

Ostatnia edycja:
reklama
kamila na jakiej podstawie masz duze dziecko bo tzw zmacaniu brzucha?mi to samo dzis powiedziala a pozniej zobaczyla ze usg bylo robione w poniedzialek i dziecko jest raczej male

Do góry