reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

nefi- nie martw się, myślę, że wszystko będzie dobrze i dzidzia zechce wyjść na świat w dobrym momencie i nigdzie cię nie będą odsyłali, na tym etapie chyba każda z nas ma jakieś obawy, wątpliwości... ja np. stresuje się, że nie rozpoznam, że poród już się zaczął... a mam do szpitala 60km ;/

reklama
kamilka, a u Ciebie opcja połozyc sie chwilkę wczesniej w szpitalu to nie wchodzi w rachubę jak masz tak daleko??? co do zoank porodu to raczej wydaje mi się z obserwaji oddziału na którym leżałam, że raczej cięzko to przeoczyć. nie martw się.

nefi - nie wiem narazie nie rozmawiałam o tym z moim lekarzem, mam wizytę za tydzień z wynikami badań i będę mu ''płakać'', że się boję, że daleko itd... moja koleżanka też tam rodziła w zeszłym roku u tego lekarza i umówiła się z nim, że jak do terminu nie urodzi to na następny dzień ma się stawić w szpitalu i rzeczywiście tak się stało, pojechała i dopiero po 3 dniach urodziła.. Więc może mi też się tak uda z nim umówić, ale wolałabym dostać bóli kilka dni przed terminem jechać i urodzić :)) bo tak znając siebie będę siedziała jak na igłach w domu i się zamartwiała, że się nic nie dzieje...

witam no wiec od 7:40 w przychodni bylam udalo mi sie byc jako pierwsza przyjeta ;-) po 5 minutach na poczekalni juz 4 ciezarne byly :szok: te kobiety niemaja co robic chyba ;-) bo dzis na 15 kobiet bylo 10 ciezarnych i jedna co sie okres spoznia wiec moze i 11 ;-)
a wracajac do mnie no wiec przytylam kilogram... cisnienie w normie ;-) badanie szyjki stwierdzil ze gotowa do porodu krotka i mieka czy jakos tak powiedzial niestety brak skurczy na ktg bo mi podlaczyl a na usg glowka w dol glowka ponad 41tydzien rozwinieta reszta 39 tydzien powinna sie urodzic lada dzien jak to powiedzial wedle wymiarow to na jutro mu wyszedl termin ;-) ale puki skurczy niema to dupka.. powiedzial ze stymulacja brodawek i moze sie uda wywolac skurcze ;-) a i Amelka ma śliczne zeberka widzialam ;-) i wazy 3614 g ;-)

a u 2 ginka jak zwykle bez badania nawet na fotekl nie usiadlam.. na ktg jakies male skurcze tak mi sie wydaje jak na to aptrze znacie sie to wkleje zdjecie zaraz ;-)Zobacz załącznik 436733

Ostatnia edycja:
Atan no cóż to gotowa aż nadto do działania :)
Jak to ivi pisze, zapałki na podłoge i zbierać, potem powieszać firanki, wypastować podłogę ściereczką na kolanach, wieczorem MEGA PIKANTNE CURRY, gorąca kąpiel i mąż w wyrku- nie wierzę, że nie zadziała ;-)

reklama
jedno co powiedzial ze do konca lutego napewno bede z coreczka ;-) bo on obstawia ze do 19 urodze wedle usg to jutro urodze wiec zobaczymy a jesli nie to 27 kazal sie zglosic do niego lub do szpitala na wywolanie porodu ;-) bo bede przeterminowana ;-) wiec czekamy spokojnie dzisiaj zaraz bedzie relaks bo zmeczylam sie dzisiaj jak nie powiem co i boli mnie glowa od 6 rano.. wiec zjem i sie klade ;-)

Do góry