reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

domi, ona ma raz te placki raz nie, skóra jest mięciutka tylko widać, że ma taką strukturę jak pergamin? taką siateczkę niteczek widać, o to muszę spytać o ten krem, a drogi?

reklama
jak możesz domi coś na ucho bezpośrednio włożyć, to szybciej przejdzie, ja miałam niedawno zapalenie gardła z uchem, i brałam antybiotyk i nic ucho nie przestawało mnie boleć, co prawda brałam tylko 4 dni antybiotyk, (bo Zosia dostała uczulenia na plecach, takie skupiska odgniecionych palcy), ale powinna być jakaś różnica, dopiero jak posmarowałam watką namoczoną w amolu za uchem to było lepiej, a zupełnie dobrze po tym kwiatku gieranium(chyba tak się to pisze, w zielarskim chyba można dostać); Zosia tez mi się tak łapała kilka dni za ucho, myślałam, ze to odruch senności, ale zaryzykowałam i włożyłam jej na noc tego kwiatka i dziś już nie robi tego gestu; wydaje się, że to jakiś wirus co atakuje uszy; M też bolało ucho, i starszego też, i moją mamę nawet

asia a próbowałaś kąpać małą w kiślu, to się gotuje z mąki ziemniaczanej, ale nie pamiętam jaka proporcja, my tak kąpaliśmy Agatkę do 2 roku życia, bo ona ma strasznie suchą skórę

Ostatnia edycja:
Asia, u nas też pojawiało się i znikało i to był ten nieszczęny polar. Ceny nie pamiętam
Bejbi antybiotyk zadziałał - Maciej dostaje od wtorku, po 11 dniach przeszedl mu katar i już nie cierpi biedaczek

asia, bejbi dobrze radzi, krochmal jest bardzo dobry na takie zmiany skórne. Z takich domowych sposobów to ja Majkę kąpie jeszcze w wodzie z dodatkiem naparu kory dębu (chyba najlepsze ze wszystiego) albo z dodatkiem sody oczyszczonej

Ale ona ma to tylko na policzkach reszta ciała idealna, nic suchego, jak przysłowiowa pupcia niemowlaka. Myć twarz w krochmalu no i on anie jest na policzkach sucha tylko tak jak pisałam, ehh

Asia jak pergamin, dokladnie! Brakowalo mi wlasciwego okreslenia, a olivia tez to ma na lewym policzku. I dodatkowo czesem zaczerwienienie dookola ust, ale to zauwazylam, ze sie wzmaga jak zaczyna sie ostro slinic na zeby. Ale ten "pergamin" raczej nie znika:confused: To mowisz,ze pojdziesz z tym do lekarza? Napisz pliz jak sie czegos dowiesz.

Podejrzewam że to nasilają chusteczki z alkoholem jak np. zielone pampersy, bez alkoholu są np. hugisy.Przynajmniej te z alkoholem tak działają na odparzoną pupę.

A wiesz rzeczywiście tak mogło być, bo my używamy huggisów zawsze, ostatnio tylko kupilismy w promocji pampersowe ,bo huggisów nie było...Czasem też mamy dady,ale do tej pory żadnych krostek,dopiero od kiedy mamy te pampersy. Zresztą ja mam uczulenie na kosmetyki z alkoholem ,więc nie dziwne ,że Maluch też nie toleruje... Wstyd przyznać,ale nawet nie wiedziałam,że pampersy z alkoholem są:zawstydzona/y: nigdy więcej...

Dziewczyny pamiętacie te nasze wybroczyny na twarzy, znikły już pare dni temu moim zdaniem to bylo od zarostu ale do sedna. Zrobiłam jej kontrolnie morfologie i wszystkie wyniki jak na ten wiek ok. Jest nieznaczna przewaga limfocytów ale w tym wieku jest zupełnie normalna. Dopiero ok. 7-8 roku życia stosunek limfocytów do granulocytów się odwraca i odpowiada rozmazowi krwi dorosłych, dobrze pamietam z biiologii? Natomiast mam minimalnie obniżone MPV, czyli średnią objętość płytek krwi, norma jest od 9, a ona ma 8,7. Teściowa jest w pracy do wieczora, nie chce czytać internet żeby się nie stresować, może marcia albo Lewek coś wiecie?

edit. aha ogolna liczba plytek jest ok, 338 tys i caly czas ma katar może to wynik infekcji wirusowej?

Ostatnia edycja:
W chusteczkach pampers (białych ale chyba innych też) nie ma alkoholu no co wy właśnie oni się tym reklamują że nie mają alkoholu i ja ich używam od urodzenia małej i nigdy problemów z pupką nie miałyśmy dopiero teraz bo teściowa stwierdziła że będzie oszczędzac na pampersach i prawie małej nie zmienia gupie babsko....:angry:

reklama
Pamelcia, to moja teściowa ma zadatki na Twoją :-D. Dla niej pielucha do zmiany to jest taka kilogramowa - bo dopiero wtedy widać, że jest zasikana :-D. Ale nie cuduje tak jak Twoja, tylko zmienia już wcześniej.

Do góry