reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Flaurka to naprawdę "super mamusia " która uparcie trzyma się swojej głupiej alergii, współczuję ci tej całej sytuacji.
U nas też małe choróbsko przyszło, Hanula we wtorek tak dziwnie rzęziła, a wczoraj zaczęła kichać dość dużo i pokasływać i dziś rano byłyśmy u lekarki i wyszło że coś na oskrzelach zalega ale mało i dobrze że szybko zareagowałam bo jak to pani doktor stwierdziła większość rodziców by to zlekceważyła i dzięki nie ma szansy by to rozwinęło się w coś gorszego no i się antybiotykujemy.

reklama
Flaurka my mielismy podobnie z Misia, co chwile miala katar i kaszel z tym ze nic nie miala na oskrzelach i plucach,gardlo i uszy czyste:tak:Nawet bylam z nia u alergologa(ktory potwierdzil alergie,na jesien bedzie miala testy), co sie okazalo to miala pneumokoka w nosie:wściekła/y:W przedszkolu sie zarazila, dostala antybiotyk i od tego czasu nie ma ani kataru ani kaszlu:tak:
Mam nadzieje ze z Amelka wszystko sie wyjasni i bedzie:tak:

Dorka - a jaki lekarz i jakim badaniem stwierdził, że to pneumokoki, oraz czy ten jej katar i kaszel powodował u niej stany zapalne gardła? Amelia ma czerwone gardło przy tym...

Dzięki Dorce wpadlismy na trop pneumokoków, po dość długiej wymianie zdań mama Amelii zgodziła się na wymaz z gardła i z nosa, ale ewentualne koszty ma pokryć L.... Nie wiem czemu ona tak zaprzecza temu, że Amelia choruje - może boi się, że jak to przyzna to Leszek nie będzie małej brał, jak mała będzie chora... Zdarzało się, że mała z gorączka do nas przyjeżdżała, bez lekarstw i bez możliwości odwiedzenie jej lekarza, bo to weekend. No ale mamusia prowadzi bogate życie rozrywkowe, jest z panem dla którego zostawiła L, ale podobno nie mieszkają razem i widują się w weekendy głównie...

Flaurka u nas to wyszlo przypadkiem wlasciwie:tak:Maly byl w szpitalu z ta ranka na glowie i tam sie okazalo ze on ma gronkowca w nosie i w odbycie:-(Postanowilismy cala rodzine przebadac,ale pobralismy tylko wymazy z nosow:tak:No i tak wyszedl Misi pneumokok,a ja mialam gronkowca:tak: Z tym katarem i kaszlem roznie bywalo, czasami schodzilo na oskrzela:no:Staralam sie w pore reagowac,robilam inhalacje itp.wiec rzadko miala chore gardlo lub oskrzela:tak:
Wymaz z gardla dostaniecie bez problemu na fundusz, z wymazem z nosa to zalezy od pediatry:tak:

Flaurka podczytałam to i ja doradze:tak:my robilismy wymaz z gardla starszemu synowi. Nic nie wyszlo na szczescie. Koniecznie wezcie skierowanie i udajcie sie tylko do bakteriologii przy szpitalu!!!napewno jest bo oni robia posiewy dla oddzialow:tak:tylko tam wynik nie bedzie zaklamany bo oni sami pobieraja i od razu posiewaja na pozywki:tak:(pisalam z takich rzeczy magisterke na AM:-D- dawno i nieprawda:-D)przy opcji ze pobiera lekarz albo Wy sami i przewozicie paleczke moze byc zaklamanie na plus - czyli wyjdzie a nie ma tak naprawde:tak:
Poproscie ładnie na nos moze tez wystawia ale wg mnie jak jest w gardle to i w nosie u malego dziecka sa bardzo niewielkie odleglosci wiec nie ma bata:no:z nosa do gardla tez splynie z katarem wiec jedno wystarczy spokojnie jakby co. Koszt prywatnie to ok 50 zl bo pytalam i bakteriologia tez odplatnie zrobi po uiszczeniu oplaty w kasie szpitalnej:tak:

Po szczepieniu.
3mce:
waga 6710g
wzrost - mierzony na płasko - 66 cm
Mam kawał chłopa i malo tego pani doktor powiedziala ze bardzo kontaktowego i rozesmianego:-D

reklama
Karolki pozwole sobie rowniez wpisac wg twojego schematu wage i wzrost :-)
My tez dzis po szczepieniu
Ola w sobote skonczy 3 miesiace
waga 6250
dl.na plasko 61,5cm

Do góry