reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

zuzia2012, no to się Wam wisienka na torcie trafiła :-). Gratuluję córeczki.
MieMie, ja na wszystkie genetyczne idę na lekko. Płytki dostaję od lekarza. Nie wiem, czy któreś z tych badań mam uważać za połówkowe czy nie ;-). Wiem co to, ale nigdy ta nazwa nie padła. Zawsze tylko "USG genetyczne".

Ja mam wizytę jutro. Powinna być za 2 tygodnie, ale ze względu na małe (mam nadzieję) nieprawidłowości u Maluszka moja gin przyspieszyła mi tym razem wizytę. Tak więc trzymajcie proszę kciuki, żeby ta nieprawidłowość sprzed 2 tygodni okazała się niczym poważnym i żeby nie było już po niej śladu.

Dzag, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, trzymajcie się :)

reklama
dzag przyłączam się do kciuków :-) Obyś miała jak najmniej stresu, najlepiej wcale.

Piszesz, że po każdym genetycznym dostajesz płytkę? O widzisz, ja po pierwszym genetycznym dostałam wydruk z opisem rozwoju plus najważniejsze zdjęcia. Tym razem będę musiała wspomnieć o możliwości nagrania dzidzi lekarzowi.

Dzięki dziewczyny.
MieMie, tak za każdym razem. Za kilka dni będę miała ostatnie i już wiem że będzie trzecia płytka do kolekcji :-). To będzie musiało być niesamowite dla mojego dziecka jak już dorośnie i pokażę mu filmiki z nim w roli głównej. Dla mnie by było :-). Nasze pokolenie nie miało takich cudów ;-). Chociaż... to będzie chłopak. Więc pewnie nie będzie się takimi pierdołami przejmował w ogóle...

Wreszcie i ja mogę coś tu napisać ;)
Już po wizycie. Dokładne usg będzie jeszcze za tydzień, bo dziś Młode znudzone i nie chciało współpracować ;)
W każdym razie wszystko ok. Szyjka w porządku, Maluszek zdrowy - ok. 330 gramów żywej wagi ;) Piękne długie nogi, śliczna buźka :)
Jakąś kropeczkę widać w jednej komorze serca, ale pani dr mówi, że to się często zdarza i nawet się tego nie kontroluje jakoś dodatkowo.
Na bóle spojenia i skurcze nóg mam brać magnez - tak jak przypuszczałam.

No i wychodzi na to, że Franek będzie miał Siostrzyczkę - Anielkę :D

coraz wiecej dziewczynek ! :-)

byłam wczoraj na wizycie kontrolnej, ciagle infekcja nie chce sie ode mnie odczepić, w moim moczu wykryli krew :eek: choć ja nic nie zauwazyłam. w ogóle jakaś dzika lekarka była na zastepstwie, zapisala mi ze 3 rubryki w karcie ciąży, bo stwierdzila ze musi tam wypisac wszystkie leki ktore mi zapisala i ich dawkowanie.. wiec nie wiem gdzie potem maja sie pomiescic te z nastepnych wizyt wpisy... nie dała mi już relanium, stwierdzila, ze to jest niebezpieczne w ciąży, ze dzidzius bedzie sie mniej ruszał a jak mam depresje to powinnam isc do psychiatry by zbadał czy w ogole jestem zdolna do opieki nad dzieckiem.
hemoglobina mi wyszła 11,5 wiec to wlasciwie jeszcze norma, a juz mi kazała dodatkowo łykać żelazo.
no i przed wizyta na pomiarach teraz prócz wagi i ciśnienia jest sprawdzane tętno płodu dodatkowo

test obciążenia glukozą jest konieczny? mnie to jakoś przeraża :-p a mam to wykonać miedzy 24-28tyg wiec juz niedlugo

Ostatnia edycja:
Mala.di, konieczny :D Ale nie ma strachu - ja się o tym naczytałam sporo złych rzeczy i przekładałam, ile się dało, a potem okazało się, że to po prostu słodka woda do wypicia ;) Bardziej mi przeszkadzał zapach gumowego kubka, w którym była rozpuszczona glukoza ;) Zawsze możesz sobie wcisnąć cytrynę - podobno pomaga :)

reklama
Do góry