reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

Oj dziewczyny ale mnie nastraszyłyście, ja mam "tylko" -2 i astygmatyzm ale się boję że przy porodzie sn mi się zwiększy a z tego co piszecie jest to bardzo prawdopodobne. Czy uważacie, że powinnam zgłosić się do okulisty i to skonsultować?

reklama
Wiolcia ja myślę, że konsultacja nie zaszkodzi, wcale nie jest powiedziane, że akurat tobie się po ciąży pogorszy wzrok, ale lepiej sprawdzić, bo np złe ciśnienie w gałce ocznej albo słaba siatkówka też są powodem do porodu cc, nie tylko siła wady :tak:

Mnie akurat na konsultacje okulistyczne skierowała moja ginekolok - zresztą na moją prośbę, ale przy mojej wadzie to jest zrozumiałe. Wiem jednak, że ginekolodzy przy każdej, nawet małej wadzie kierują na takie konsultacje bo w sumie nie sama "ilość" dioprii a właśnie stan siatkówki, ciśnienie i dno oka decyduje o wskazaniu do porodu

Nataszka trzymam kciuki &&&& i czekamy na relacje po wizycie.

Ja też umówiłam się do okulisty na konsultacje. Wzrok na pewno mi się pogorszył w ciąży, szczególnie na prawe oko, bo jak byłam na stażu z okulistyki to sobie sprawdzałam. Tylko nie zdążyłam się tam załapać na badanie dna oka. Więc umówiłam się normalnie do okulisty na nfz. Zapisywałam się miesiąc temu a termin mam na 14 czerwca!! Mam nadzieję że nie powie mi nic złego i pozwoli rodzić naturalnie.

reklama
No to mnie zmobilizowałyście. Ja zupełnie zapomniałam o okuliście, a ma wadę, a raczej rok temu miałam -6,5. Muszę się umówić

Do góry