reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

mala.di bardziej optymistycznie by było przyzwyczaić się do daty późniejszej. Wtedy odliczanie do końca zaczniesz później i Cię przenoszenie nie będzie wkurzać. Druga rzecz, że to USG pierwsze jest ważniejsze zwłaszcza gdyby Ci chciali poród po terminie wywoływać. Mogli by to po prostu zrobić za szybko gdy dzieciaczek chciałby jeszcze podrosnąć u Ciebie

reklama
Ale ja bym wolala urodzic jakos w 38tyg najlepiej, jeszcze w lipcu :-p tak mi sie wydawalo ze chyba wtedy to juz dzidzius jest dobrze rozwiniety i gotowy na wyjscie na swiat.
a ja juz teraz nie daje rady dzwigac tego brzucha

Mala.di każda by wolała :rofl2: ale najczęściej jest inaczej :baffled: a dzidziusie niech robią co chcą i wychodzą kiedy chcą dla nich to najlepsze. Wywoływanie porodu gdy bąbel chce jeszcze kilka dni być u mamy nie jest za dobre.

Nataszka, a Ty siedzisz w domu ciągle jak masz to rozwarcie?...
najpierw bylam w panice, a teraz jak czytam o tym jak tyle kobiet sobie chodzi z tymi szyjkami krotkimi i rozwarciami to sie zaczynam bac ze przenosze ta ciaze :-p

ilovesummer, u mnie i na pierwszym usg i wedlug tego ostatniego wyliczyli tą sama date porodu, 8sierpnia. trzymam sie i tak 1sierpnia wedlug OM, bo to mi sie wydaje bardziej optymistyczne :-p

wychodzę z domu chociażby z psem czy na malutkie zakupy do sklepu obok, jak jest Olis to wychodzimy na spacer czy na plac zabaw, ale w miarę możliwosci staram się odpoczywać,leżec. Włączyłam bardzo oszczędny tryb życia- czyli już nie szaleje z małym na placu zabaw jak było dotychczas:tak:kakarolinka dobrze prawi nastaw się na tą poźniejszą datę, po 1 aby dzdidzia rosła w brzuszku bo tam ma najlepiej, w szpitalu i tak się pytaja o termin USG i od niej liczą przenoszenie.
a po 2 uwierz, że ostatnie dni dłuzą się jeszcze bardziej niz te 9 miesięcy.
Ja np termin z OM a z USG mam różnice 2 tygodni więc nawet terminu z OM nie bierzemy pod uwagę.

domi gratuluje wizyty i super, że "tragedii nie ma"
:tak:

My wczoraj bylysmy kontrolowane i mierzone,wszystko dobrze. Malutka lezy w poprzek,dokladnie czuc gdzie glowka,ale polozna mowi ze ma od groma czasu zeby sie obrocic glowka w dol. Serducho walilo jak dzwon,TZ i Remis tez sluchali:D Pobrali mi tez sporo krwi na anemie i cukier i cos tam jeszcze. I nikt nie mowil o byciu na czczo,polozna tylko odnotowala o ktorej byly posilki od rana i mowila,ze w labie sobie odpowiednio skoryguja, i to mi sie podoba,ze tu ciezarowek nie mecza:) Dostalam skierowanie na fizioterapie przez bol w poldupku,tylko znajac tutejsze kolejki ciekawe czy zdaze przed porodem heh:D Bole brzucha typowo miesniowe,ciezki bebzol i tyle,a macica miekka i nic sie nie spina. Az sie dziwie biorac pod uwage moje wyczyny:D Nastepna kontrola juz za 4tyg, teraz bedzie czesciej.
Mamuskom po wizytach gratuluje rosnacych maluszkow,a tym co maja sie oszczedzac duzo odpoczynku i spokoju! Juz niedlugo dziewczynki:)

Witam sierpniowe mamy. Pisałam kilka razy u Was ale moja dwulatka zabiera mi cały wolny czas i tylko Was czasem podczytuję. Mam pytanie. Czy są tu mamy w drugiej ciąży z konfliktem serologicznym?? Byłam na wizycie w środę i lekarz przepisał mi zastrzyk z immunoglobuliny, który trzeba podać w 28 tyg ciąży. Lekarz twierdzi, że lek jest wskazany ale nie obowiązkowy. Nic więcej nie wyjaśnił :( Lak kosztuje prawie 500zł. W aptekach u mnie w mieście go nie ma, tylko na zamówienie i to i tak ciężko bo w hurtowniach też nie ma. Jestem strasznie skołowana bo skoro nie ma w aptekach to nikt go nie kupuje a przecież nie jestem jedyną ciężarna z konfliktem. Dodam, że dostałam zastrzyk z immunoglobuliny po pierwszym porodzie. Czy któraś z Was jest w takiej sytuacji i miała zalecany ten zastrzyk w 28 tyg??

LaRemi super, że wszystko ok, dzidzia rośnie gratulacje:tak:
nessia niestety ja nie pomoge w tej kwestii. Ale trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie skończyło:tak:

my też po wczorajszej wieczornej wizycie. Młody podgonił trochę wzrost (uff) i skoczył na wykresie powyżej połowy, z czego bardzo się cieszymy bo może ten ostatni spadek wzrostu to tylko incydent. Teraz waży ok 1900g. Szyjka w normie, ułożenie nadal poprzeczno-skośne głową do góry. PIerwsze badania oksytocynazy wykazały, że przyrost jego wagi jest raczej "reguralno-powolny", w przyszłym tygodniu kolejne, mam nadzieję, że zmieścimy się w widełkach i z łożyskiem będzie wszystko okej ;-)

reklama
Do góry