reklama
agos3009
Fanka BB :)
Ja już po wizycie, z małym wszystko dobrze ;-) moje ciśnienie za wysokie, 140/85... jak będzie się utrzymywać mam brać torbę i jechać do szpitala. Mam nadzieję, że spadnie chociaż trochę.
Sopelek gratuluję udanej wizyty. :-) Trzymam mocno kciuki za resztę.
Sopelek gratuluję udanej wizyty. :-) Trzymam mocno kciuki za resztę.
mala.di
ojej. no faktycznie wysokie...ale to moze tylko przed wizytą nerwy? .. to teraz ja trzymam kciuki by spadło 
Agnes92
Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt, a za te troszke mniej udane trzymam kciuki ,aby nastepne byly lepsze:-) moja wizyta dopiero za tydz lub dwa ehhh nie moge sie doczekac....
scarletta
Aktywna w BB
dziewczyny ja troche z innej beczki-czy ktoras z was miala robiony posiew moczu? ja dzis odebralam wyniki i wyszla mi bakteria o nazwie staphylococcus haemolyticus. wszystko co wiem to tyle, ze to gronkowiec koagulazo-ujemny.
wizyte u lekarza mam dopiero na 10 lipca i nie wiem czy to cos powaznego, czy zagraza dziecku? mialyscie moze robiony posiew i wyszlo wam cos podobnego??

wizyte u lekarza mam dopiero na 10 lipca i nie wiem czy to cos powaznego, czy zagraza dziecku? mialyscie moze robiony posiew i wyszlo wam cos podobnego??

Wiolcia_87 G
Hej. Ja właśnie wróciłam od ginki.
Wczoraj wieczorem miałam dość reguralne skurcze ale wzięłam nospę, wypiłam meliskę i przeszło. Moja gin powiedziała, że to skurcze przepowiadające ale są zbyt często i mam brać luteinę 2x2.
Poza tym synek ładnie przybrał, waży 2300g. Nadal ułożony jest pośladkowo, czyli czeka mnie cc, bo moja gin twierdzi, że się nie odwróci (leży w tej samej pozycji od 16tc). CC będę miała ok17-18 lipca więc zostało tylko 4 tyg. Za 3 tyg mam ostatnią wizytę. Wtedy pobierze mi wymaz na paciorkowca, żeby w razie w, zapodać antybiotyk po porodzie. Szyjkę mam zamkniętą więc jest OK
tylko mam dużo odpoczywać, żeby wytrzymać te 3 tyg
Wczoraj wieczorem miałam dość reguralne skurcze ale wzięłam nospę, wypiłam meliskę i przeszło. Moja gin powiedziała, że to skurcze przepowiadające ale są zbyt często i mam brać luteinę 2x2.
Poza tym synek ładnie przybrał, waży 2300g. Nadal ułożony jest pośladkowo, czyli czeka mnie cc, bo moja gin twierdzi, że się nie odwróci (leży w tej samej pozycji od 16tc). CC będę miała ok17-18 lipca więc zostało tylko 4 tyg. Za 3 tyg mam ostatnią wizytę. Wtedy pobierze mi wymaz na paciorkowca, żeby w razie w, zapodać antybiotyk po porodzie. Szyjkę mam zamkniętą więc jest OK
Summerbaby
My też już po wizycie. Z dobrych wieści to że Bruno waży 1860gr., serduszko bije jak trzeba. Rośnie, bryka, ułożony prawidłowo główką w dół, pięknie sobie obgryzał paznokcie u nóg (tylko czym??).
Mnie skurczyła się już dość mocno szyjka i w tej chwili ma 25,8 czyli jest w dolnej granicy. Mam się oszczędzać, zero porządków i innej aktywności, to co brałam za wypychanie dupki to normalne stawianie się brzucha i skurcze – jestem jednak mega ignorantem, hehe… Gin zwiększyła dawkę Asmag forte do 3 x 2 i do tego no-spa forte 2x1.
Według mojej lekarski mam się szykować na za miesiąc…
Niestety walczymy też z infekcją już któryś tydzień.astępna wizyta 6 lipca i wtedy zobaczymy wyniki posiewu i jaki efekt daje leczenie farmakologiczne, dostałam receptę na Flucofast.
Najważniejsze że młody ok., ja sobie jakoś poradzę. Jutrzejszy wyjazd do Węgierskiej Górki odwołałam, mam naprawdę zwolnić… a ja tak kocham spacery. No trudno. Młody musi jeszcze trochę posiedzieć :-) Pozdrawiam!
Mnie skurczyła się już dość mocno szyjka i w tej chwili ma 25,8 czyli jest w dolnej granicy. Mam się oszczędzać, zero porządków i innej aktywności, to co brałam za wypychanie dupki to normalne stawianie się brzucha i skurcze – jestem jednak mega ignorantem, hehe… Gin zwiększyła dawkę Asmag forte do 3 x 2 i do tego no-spa forte 2x1.
Według mojej lekarski mam się szykować na za miesiąc…
Niestety walczymy też z infekcją już któryś tydzień.astępna wizyta 6 lipca i wtedy zobaczymy wyniki posiewu i jaki efekt daje leczenie farmakologiczne, dostałam receptę na Flucofast.
Najważniejsze że młody ok., ja sobie jakoś poradzę. Jutrzejszy wyjazd do Węgierskiej Górki odwołałam, mam naprawdę zwolnić… a ja tak kocham spacery. No trudno. Młody musi jeszcze trochę posiedzieć :-) Pozdrawiam!
cornelka
Scarletta wyżej MieMie i jeszcze ktoś pisał o posiewie. Powinnaś iść do lekarza, pewnie dostaniesz antybiotyk.
O samej tej bakterii nic nie wiem.
Wiolcia a tego wymazu nie pobiera się między 34-36 tyg? Ja mam dzisiaj wizytę i mam nadzieje, ze mi lekarz pobierze ten wymaz, nie chcę czekać na kolejną wizytę, bo jakoś boję się, że nie dotrwam
Ja mam wizytę za godzinę, boje się jak diabli, jeszcze przed żadną wcześniej tak się nie bałam, a wszystko przez te cholerne bóle i skurcze, niestety się powtarzają jak tylko zaczynam chodzić
Oby to te przepowiadające... Trzymajcie kciuki 
O samej tej bakterii nic nie wiem.
Wiolcia a tego wymazu nie pobiera się między 34-36 tyg? Ja mam dzisiaj wizytę i mam nadzieje, ze mi lekarz pobierze ten wymaz, nie chcę czekać na kolejną wizytę, bo jakoś boję się, że nie dotrwam

Ja mam wizytę za godzinę, boje się jak diabli, jeszcze przed żadną wcześniej tak się nie bałam, a wszystko przez te cholerne bóle i skurcze, niestety się powtarzają jak tylko zaczynam chodzić

kruszki
Wiolcia_87 G no to super ze dzidzia dobrze rosnie, szkoda ze nie mozesz poki co miec porodu SN :/ a probowalas tych cwiczen? mojej kolezance sie przewrocila dzidzia
Summerbaby! heheh usmialam sie z tych paznokci
ale fajnie takie momenty podejrzec 
Summerbaby! heheh usmialam sie z tych paznokci
reklama
agos3009
mala.di zawsze borykałam się z wysokim ciśnieniem, ale nie aż takim. Będę mierzyć codziennie..
Gratuluje udanych wizyt. Summerbaby, Wiolcia nie ma przelewek, trzeba się oszczędzać, leżeć i odpoczywać szczególnie, że to już końcówka. ;-)
Gratuluje udanych wizyt. Summerbaby, Wiolcia nie ma przelewek, trzeba się oszczędzać, leżeć i odpoczywać szczególnie, że to już końcówka. ;-)