reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Mdła super!!!!
Cieszę się, że maleńka zdrowa no i już 17 cm :szok:
Ja z emocji nie zapytałam, ale tak po wadze pewnie ok 20 cm będzie miała :-D

Rosną nam te maluszki niesamowicie. Niedawno na usg to takie kropeczki były ;-)

Tak sobie myśle o tej mojej metodzie poczęcia, tej owulacyjnej i generalnie szansa na urodzenie chłopca jest dużo mniejsza niż dziewczynki , wynikałoby z niej, jak mniemam. Mój ginekolog stwierdził, że metoda ma całkiem silne podstawy naukowe. Któraś z was próbowała jej może i udało się?

Mój lekarz, nie mierzy już dziecka jego długości, powiedział , że się nie mierzy, a podaje wagę od jakiegos tam tygodnia , fajnie, że Wy wiecie , jak duże są wasze skarby 17 cm, do tego nogi, no to już połowa człowieka majowego

Ostatnia edycja:
Mdla, super, gratulacje!

Kora,fajnie,ze wrocilas:-)

Ja sie obzarlam jak dziki osiol we włoskiej knajpce z cała familia i prawie udało mi sie zaliczyć sjeste.Niestety dzieci są bezlitosne i spać nie daja.

Zapominajka, z gosposia jest super!!!Tak dobrze wrócić do domu pachnącego środkami czystości, obiadek w piecyku, ciuchy poprane i poprasowane.Nie mogę iść na L4 w pracy, to chociaż na domowym etacie jestem wolna od harowki:-) Ta skarb-kobieta jest rownież położna,wiec w maju mam nadzieje mnie wspomoże:-)

Wiolonczela, u mnie metoda sie sprawdziła,planowaliśmy dziewczynkę i znalazłam kalendarz w necie, który podpowiadal dokładnie kiedy sie kochać,zeby była dziewczynka. No i chyba jest. A jesli o statystykę chodzi o jaka płeć łatwiej, to mi sie zawsze wydawało,ze łatwiej o chłopca, bo w okolicy owulacji kobiety bardziej chętne są:-) Ale mogę sie oczywiście mylić.

Tak sobie myśle o tej mojej metodzie poczęcia, tej owulacyjnej i generalnie szansa na urodzenie chłopca jest dużo mniejsza niż dziewczynki , wynikałoby z niej, jak mniemam. Mój ginekolog stwierdził, że metoda ma całkiem silne podstawy naukowe. Któraś z was próbowała jej może i udało się?

Mój lekarz, nie mierzy już dziecka jego długości, powiedział , że się nie mierzy, a podaje wagę od jakiegos tam tygodnia , fajnie, że Wy wiecie , jak duże są wasze skarby 17 cm, do tego nogi, no to już połowa człowieka majowego
Maz trafilal w dziewczynke ,,,ale teraz mu powiedzialam ze musi te swoje y -ki po zabijac :-D:-D ..... co do wzrostu dziecka moje tez idzie super 16 cm
Mdla-gratuluje coreczki .......napewno tez czujesz juz ruchy dziecka .? 17 cm to sporo ;-)

Cześć dziewczyny:)
Gratuluję kolejnych udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków.
Trzymam krzciuki za kolejne udane wizyty.
Dziękuję za Wasze słowa wsparcia mam nadzieję, że we wtorek będę już wiedziała co tej mojej mamie jest i jakiś lekarz pozna się na tych bólach brzucha. Co do opieki w tym szpitalu co moja mama leży, to nie mogę powiedzieć złego słowa, personel medyczny bardzo uprzejmy co się nie często zdarza. Tylko ta nie wiedza czemu brzuch ponad tydzień tak bardzo boli dobija człowieka.

Kopie jak dzika-pisalam wam na glownym ostatnio,ze juz nawet maz czuje...No dobra-poczul 2 razy :-D Ale to juz cos!Kijanka jakas ruchliwa strasznie.Szybko czulam ruchy a teraz wyrazne kopniaczki nawet kilkanascie razy dziennie.No i raz czkawke bo sie do prawej scianki brzucha przykleila :tak:

17cm sporo.Mam nadzieje,ze nie bedzie sie "za dobrze" rozwijac i przyhamuje troche z tym wzrostem ;-)

reklama
Wiolonczela, ja wierzę tak średnio w tę metodę owulacyjną. Przy staraniu się o dziecko mówimy najczęściej o KILKU stosunkach w odstępie dnia, dwóch. Ciężko stwierdzić, które - nazwijmy to wulgarnie - zalanie "zaskoczyło".

Do góry